Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
pe 3.10.2008 klo 15:32  Päivitetty: pe 3.10.2008 klo 16:10
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Espoo tarjoaa neuvotteluja syömälakkolaiselle

Kiviyrittäjä Kari Heimonen on ollut syömälakossa 18 päivää. Kuva on otettu 28. syyskuuta.Leila Oksa

Espoon kaupunki tarjoaa syömälakossa olevalle kiviyrittäjä Kari Heimoselle mahdollisuutta neuvotteluihin. Neuvotteluissa etsittäisiin Heimosen yritykselle uutta sijaintipaikkaa.

– Tämä on kaupungin vastaantulo. Pyrimme neuvotteluilla löytämään yrittäjälle korvaavan paikan joltakin kaupungin yritystontilta, kertoo Espoon yleiskaavapäällikkö Harri Hietanen.

Neuvottelujen ajankohtaa ei ole vielä sovittu.

– Mutta pikaisesti yritetään päästä neuvottelemaan, sanoo maankäyttöinsinööri Vesa Gummerus.

Kiviyritys Nyx Oy:n toimitusjohtaja Kari Heimonen on ollut 18 päivää syömälakossa. Syynä on Espoon kaupungin vaatimus, että yrityksen rakennukset Röyläntiellä pitää purkaa.

– Syömälakkoni ei suinkaan lopu siihen, jos Espoon kaupunki ilmoittaa olevansa halukas neuvottelemaan, Heimonen sanoo.

Heimonen on jatkanut työntekoa koko syömälakon ajan.

– Paino on pudonnut kymmenen kiloa, mutta päivääkään ei ole ollut nälkä. Nyt painon putoaminen on hidastunut 200 grammaan päivässä. Joku sanoi eilen, että olen nyt kymmenen vuotta nuoremman näköinen. Vähän kylmä minulla on koko ajan, Heimonen kuvailee vointiaan.

Kiviyritykset Nyx Oy ja Kivikopla aloittivat toiminnan Röyläntiellä tilapäisellä rakennusluvalla 2002. Tämä lupa umpeutui 2007 ja kaupunki määräsi yrittäjät purkamaan rakennukset.

Kiviyritykset ja kaupunki ovat erimielisiä suullisesti käytyjen neuvottelujen sisällöstä ja niissä annetuista lupauksista.Yritykset ovat valittaneet Helsingin hallinto-oikeuteen Espoon päätöksistä, joiden perusteella yritysten pitää lopettaa toimintansa .

Kiviyrityksistä on tullut kaupungille runsaasti valituksia vuosien aikana. Valittajien mukaan kiviyritysten toiminta pilaa Matalajärven.

Janne Metso
Lukijoiden kommentit » 8 viestiä
3.10.2008 17:26 | Äänestäjä

Sopimuksista välittämättä

Alueella täytyy asua joku, jolla on rahaa ja valtaa niin paljon, että kaupunkikin heti ensimmäisenä on häntä koipien välissä purkamassa voimassa olevaa sopimusta.
Ei noissa kaupungin tekemissä päätöksissä ole vuosikausiin ollut mitään järkeä kun kaikki päätökset tehdään ennemmin yksityisen kuin yhteiskunnan eduksi... Sorry, vähän ehkä karkasi raiteilta, mutta näin se menee.

3.10.2008 23:26 | Siis suullinen . . .

ngrwht

Suullinen sopimus? Fiksuveto kun ei tarvi suutaan edes syömiseen . Isomies ja suullinen sopimus .... suullinen ... ??? ! Suu. . . .

4.10.2008 09:36 | Mikko Ruohola

Käsittämätöntä

Täältä kauempaa katsottuna ja tilannetta seuranneena tämä vaikuttaa aivan käsittämättömältä toiminnalta kaupungin osalta. Mitä järkeä on käskeä yritystä lopettamaan toimintansa? Tietty jos joku suurempi firma haluaa ostaa maat ja pystyttää vaikka uuden megahyper marketin, näinhän suomessa on tapana toimia. Eikö kaupungilla nyt sen verran ole kuitenkin käyttöä veroja maksaville yrityksille ettei niitä kannattaisi käskeä lopettamaan? Vai onko syynä tämä järven pilaaminen, onko sellaista edes todistettu vai onko se taas kateellisten mutu hommaa vaan?
Kauhistelin jokin aika sitten uutista kun suomalaisen yrityksen toimitilat venäjällä siirrettiin kaupungin omistukseen sen suurempia kyselemättä ja mietein silloin miten tuollaista voi tapahtua "oikeusvaltiossa", mutta ei siinä näköjään mitään ihmeellistä olekaan, kun suomessakin se noin helposti tuntuu käyvän.

4.10.2008 10:22 | Tule esiin valittaja!

Jaa, että KIVI SAASTUTTAA!

No jo on aikoihin eletty ja TYPERYYDEN huipentuma nähty? Että kivi saastuttaa luontoa? Eikö se kivi ole luonnontuote? Menikö minulta bilsantunnit lukiossa täysin ohi - vai joltain toiselta? Siis rikkaalta valittajalta Röylästä?

Toivotan lämpimästi ONNEA ja MENESTYSTÄ yrittäjälle Kari Heimoselle tässä syömälakko hankkeessa! SUOMI TARITSEE YRITTÄJIÄ, suuret yritykset ja niiden tj:t eivät kykenen takaamaan suomalaisten työllisyyttä tulevaisuudessa. Tämän vuoksi tarvitsemme tuhansia ja taas tuhansia YRITTÄJÄHENKISIÄ Kari Heimosen tapaisia ihmisiä pyörittämään ja pitämään suomalaista työyhteiskuntaa kasassa!

Niin ja vielä yksi asia, kumpi saastutaa enemmän luontoa, luonnon tuote kivi vai luontoon kuulumattomat pakokaasut ja kova meteli Kehä III:lla?

4.10.2008 12:54 | espoolainen

Eiköhän golf tai muu taho tarvitsee lisää tilaa ympärilleen ,tai sitten jonkun mielestä alueen esteettinen puoli ei oikein sovi alueen imagoon.

5.10.2008 13:35 | Kari Heimonen

Suullinen sopimus

Jonka sisällön Espoon kaupungin yleiskaavapäällikkö Harri Hietanen on vahvistanut Pohjois-Espoon aluneuvottelukannalle lähettämässään kirjeessä viime vuonna.
Ongelmahan tulee siitä, että Espoon kunnalispoliitikot pyyhkivät kaikilla sopimuksella takamustaan kun parempi sopimus on tiedossa ja epäilen, että nyt tarjotaan taas samanlaista neuvottelua sopimuksineen kuin vuonna 2005!

Juuri tuo kirje on EU-tuomioistuimessa todella arvokas ja epäilen etteivät espoolaiset kunnallsipoliitikot edes tieneet sen olemassaoloa ryhtyessään häätämään meitä! Tuskinpa tietävät vieläkään!

Kari Heimonen
Nyx Oy

5.10.2008 15:12 | Pekka Kauppila

Kannatan Kari Heimosta täysillä! Tässä miehessä löytyy nimenomaan sitä periksiantamattomuutta, sisukkuutta, ja yrittäjähenkee.. Mies painaa yksin täysillä kaupunkia vastaan ja yritää pitää perheensä leivässä.. Harva meistä on rautaa.. Respect!

Pekka Kauppila, Yrittäjä

9.10.2008 09:03 | Kirsti Tuovinen

Antaa palaa Heimonen

Pidä kiinni firmasi paikasta. Asioilla on tapana järjestyä. Vahvoja yrittäjiä Suomi ja suomalaiset tarvisevat. Kivi hieno luonnon materiaali!

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.