Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ke 3.12.2008 klo 21:04
Rakentaminen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Pyhän Laurin kappelissa pyörtyillään - uusi tilalle

Pyhän Laurin kappeli Helsingin pitäjän kirkonkylässä rakennetaan uudestaan. Työt käynnistyvät helmi- tai maaliskuussa vanhan, vuonna 1976 valmistuneen siunauskappelin purkamisella.

- Nykyisessä kappelissa on huono ilmanvaihto, ja ihmiset pyörtyilevät siellä. Lisäksi sieltä puuttuvat nykyaikaiset tilat, joissa voi katsoa vainajaa, kertoo Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Aila Alarotu.

Tie suunnitelmasta kappeliksi on ollut epätavallisen pitkä, ja kustannukset ovat matkalla nousseet reilusti. Vuonna 2006 hinnaksi ennakoitiin 6,3 miljoonaa, mutta viime viikolla  kirkkoneuvosto hyväksyi kustannuksiksi 9,9 miljoonaa euroa.

- Suunnitelmat tehtiin alun perin vuonna 1997. Hanke on käynyt läpi valituskierroksia, sillä joidenkin mielestä sijainti vanhan kappelin paikalla on ollut väärä, sanoo seurakuntien rakennustoimen johtaja Olavi Isotalo.

Uuteen kappeliin tulee kaksi salia, joista toisessa on 130 paikkaa ja toisessa 30. Seurakuntalaiset saavat tilat uurnan luovutusta sekä vainajan näyttöä ja hyvästijättöä varten. Lisäksi kappelissa on kylmäsäilytystilat 60 arkulle.

Ville Haran ja Anu Puustisen suunnitteleman rakennuksen julkisivu muodostuu tiilestä, kuparista ja lasista.

Kappeli valmistunee loppukesällä 2010. Rakennusaikana siunaustilaisuuksia järjestetään kirkoissa ja Ruskeasannan kappelissa sekä Helsingin seurakuntien kappeleissa Honkanummella.

Päivi Hotokka
Lukijoiden kommentit » 0 viestiä
Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.