Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ti 9.12.2008 klo 13:55
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Alaikäisten juopottelua paheksutaan

Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien sekä Elämä On Parasta Huumetta ry:n teettämän nettikyselyn mukaan, valtaosa ihmisistä tuomitsee alaikäisten alkoholinkäytön.

Marraskuussa tehtyyn kyselyyn vastasi noin tuhat henkilöä. Vastaajista suurin osa ei hyväksy oman alaikäisen lapsensa alkoholinkäyttöä, mutta noin 15 prosentin mielestä 16-17-vuotias on riittävän vanha käyttämään alkoholia. Peräti 93 prosenttia vastaajista katsoo, että alaikäinen voi maistaa alkoholia.

Erittäin moni vastaajista nosti esiin vanhempien vastuun. Vastaajat peräänkuuluttivat myös koulun, kauppojen ja ravintoloiden vastuuta.

Kysely oli osa Espoon, Helsingin ja Vantaan yhteistä Aikuiset välittää! -tempausta.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 4 viestiä
9.12.2008 14:50 | äiti 64

viina on viisasten juoma

Mistä ne ottaa mallia jos ei vanhemmistaan? jos isä/äiti juo koko aika mitä siitä jää lapselle mieleen ei muuta kuin juominen, että se on elämäntapa. Ei kaikki tietenkään tee näin. Siihen vaikuttaa myös kaveriporukka. Vanhempien velvollisuus on kertoa mitä on alkoholi, mitä sitä juotuaan tapahtuu, sen seuraukset. Ei vastuuta voi siirtää pelkästään koululle tai muille viranomaisille. Kouluissa osana opetuspakettia. Mielestäni murrosiässä on vaaransa ja haluaa kokeilla kaikkea kuten alkoholiakin niin mielestäni on hyvä että saa maistaa sitä ja kertoa samalla mitä se on ja miten siinä käy kun juo liikaa. Omat nuoreni ovat olleet aina tervetulleita kotiin kunnossa kuin kunnossa. Taxilla vaikka kotia jos ei muuten pääse tulemaan. Kavereista pidettävä huolta ketään ei saa jättää yksin eikä lähteä yksin seikkailemaan mihinkään, kerrottu vaaroista varsinkin tyttöjen osalta raiskaajat muut pedofiili vaarat. Mietitäänpä itse millaisia olemme olleet nuorina ja mitä kokeilleet. Fiksut nuoret ei juo mutta ovat varmasti kokeilleet joskus tai maistaneet miltä maisuu tupakka tai alkoholi. Samalla tavalla minä en hyväksy aikuistenkaan juomista ja tappeluja. Itse olen nykyään absolutisti.

9.12.2008 15:37 | Apache

Mistä aikuiset välittää?

Siitä, että lapsi lähtee pois häiritsemästä. Onneksi on poikkeuksiakin. Tunnen yhden henkilön joka kauppamatkallamme pysähtyi kahden 12 vuotiaan poikalapsen kohdalle. Olimme kauppaan menossa ostamaan itsellemme pientä purtavaa sekä olutta kun entiset olivat vähissä. NOh toinen pojista kysyi tuommeko olutta heille. Vastasin samantien etten tuo yhtään mitään ja sanoin tuttavalle että lähdetään ny sinne kauppaan. Mutta tuttavani sanoikin toisin. Perheenisä kun hän on (itse en ole) niin kävi ostamassa olutta. Koitin ensin keskustella tutun kanssa asiasta mutta ei tullut järkiinsä. Tämän jälkeen kun menimme isälleni takaisin kerroin tapahtuneesta. Siellä nousi poru henkilöä vastaan. Mutta mitä, henkilö ei ollut moksiskaan tapahtuneesta. En viitsinut edes ottaa puheeksi, "notta mitä teet kun joku hakee omalle lapsellesi olutta tai viinaa"... Tällästä... ja esimerkki oikeasta isähahmosta joka välittää siis lapsista joo..

Kyllä se esimerkki lähtee sieltä kotoa.

9.12.2008 21:50 | Päivi

Alkoholin mainontaa ja saatavuutta tiukennettava - aikuisillekin

Alkoholin osto alaikäiselle on rikos vaikka ostaisi omalle lapselleen. Sinänsä uskomatonta, että moni aikuinen tekee näin, siis antaa oman lapsensa myrkyttää itseään.

10.12.2008 09:17 | Kirsi

Välittäjät kuriin!

Löysin netistä tällaisen www.valittajat.fi

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.