Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
su 7.12.2008 klo 16:04
Hälytys
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Herätyskello aiheutti suurhälytyksen

Kerrostaloasunnossa soinut herätyskello aiheutti sunnuntaina Töölössä hälytyksen, joka laittoi liikkeelle kahdeksan paloautoa.

Naapurit ilmoittivat pelastuslaitokselle Töölönkatu 26:ssa sijaitsevassa asunnossa soivasta "palohälyttimestä" kello kolmen aikaan iltapäivällä. Pelastuslaitos lähetti paikalle perushälytysryhmän eli kahdeksan yksikköä.

Pelastuslaitoksen kiirehtiessä Töölönkadulle kyseisen huoneiston asukas ja naapurit ehtivät huomata, ettei piippaava ääni lähtenytkään palohälyttimestä, vaan herätyskellosta. Tieto väärästä hälytyksestä oli palomiehiä vastassa alaovella. 

- Ehdimme oman yksikköni kanssa paikalle ensimmäisenä, ja saimme aika pian peruutettua muiden autojen tulon, kertoo päivystävä palomestari Jani Pitkänen.

Teppo Ovaskainen, Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 3 viestiä
7.12.2008 17:11 | ---

Palovaroittimissa pitäisi olla muista erottuva ääni

Itse olen puolestani luullut jostakin tyhjänä olleesta asunnosta kuulunutta piipitystä herätyskelloksi vaikka se oli palovaroitin. Ääni oli täsmälleen sama kuin yleisimmissä herätyskelloissa ja monet unohtavat niitä hälyttämään kotoa lähtiessään. Ihmettelen ettei palovaroittimissa ole selkeästi erilaista ääntä. Erilainen rytmikin riittäisi.

7.12.2008 20:43 | Sami K

Hmm

Yksissä hopeisissa stereoissa on palovaroittimen ääni herätysäänenä ja se ääni kuuluu LUJAA eli niin lujaa kuin palovaroittimesta!

Message was edited by: admin

8.12.2008 03:24 | :D näin tällä kertaa.

voi itku

Kannattaa naapureiden eka käydä kattoo tuleeko postiluukusta savua ennenku paniikissa soittaa koko kaupungin paikalle :D

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.