Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
su 30.11.2008 klo 20:11  Päivitetty: su 30.11.2008 klo 20:26
Tulipalo
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Kattolamppu sytytti vaatteet palamaan

Vaatehuoneen lamppu oli sytyttää uhkaavan huoneistopalon Espoon Gumbölessä sunnuntaina. Rivitalohuoneiston kuumentunut lamppu ehti sytyttää kytevän palon, joka savusti asunnon vaatehuoneen täysin.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Raimo Rasijeffin mukaan vaatehuoneen sisältö tuhoutui pahoin palossa, mutta mittavammilta vahingoilta vältyttiin.

- Vaatteet ja huoneessa säilytetty irtaimisto hiiltyivät. Myös vaatehuone nokeentui tapahtuneessa, mutta itse asunto kärsi palossa vain lieviä savuvahinkoja.

Sammutustyöt kestivät yli tunnin ajan. Kolmihenkinen perhe jouduttiin evakuoimaan asunnosta savuhaittojen vuoksi.

- Asunto kärsi savuhaittoja ja asukkaat joutuivat poistumaan paikalta. Olettaisin, että savu lähtee asunnosta muutaman tunnin tuuletuksella ja asukkaat pääsevät yöksi kotiin, Rasijeff arveli.

Valaisimien sytyttämistä paloista tulee Rasijeffin mukaan hälytyksiä vain harvakseltaan.

- Vastaavaa ei tapahdu edes kerran kuukaudessa, joten kyllä tämä harvinaista on. Valaisimen lämpö riittää sytyttämään vaatteet tuleen, jos ne ovat liian lähellä lamppua. Tässä tapauksessa tuli jäi kytemään, eikä se ehtinyt roihahtaa täyden palon vaiheeseen.

Palo tapahtui Rintamäentanhua 5:ssä hieman ennen kello seitsemää illalla. Palo saatiin sammumaan kello kahdeksen aikaan illalla.

Petra Lehtinen, Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 1 viesti
1.12.2008 03:03 | DigiJussi

Nykyajan pikakiinnikkeet ja halvat energiansäästölamput

Tekevät kyllä ihan mitä sattuu temppuja. Veli osti säästökaupasta halpoja energiansäästö lamppuja ja eikös se päästänyt savut suhinalla ulos ja leimahti pieneen liekkiin. Toinen tarina kertoo tarjouserästä 7 energiansäästölamppua kympillä rautakaupassa, 5 oli valmiiksi viallisia.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.