Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
su 30.11.2008 klo 10:16  Päivitetty: su 30.11.2008 klo 20:12
Tapaturma
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Mies kuoli jäätyään taksin alle Helsingissä

Vuonna 1952 syntynyt mies kuoli yliajossa Helsingissä Läntisellä Brahenkadulla sunnuntain vastaisena yönä hieman ennen kello kahta. Asiasta kertoi STT.

Onnettomuutta edelsi miehen kaatuminen ja horjahtaminen kadulle. Sivullinen oli yrittänyt pysäyttää tilataksia, joka ajoi kohti tapahtumapaikkaa. Poliisin mukaan taksinkuljettaja oli kuitenkin luullut, että huitova sivullinen oli yrittänyt saada kyytiä itselleen ja jatkoi matkaansa, sillä taksissa oli jo asiakas.

Taksinkuljettaja ei ollut nähnyt kadulla mitään, vaan luuli ajaneensa töyssyyn. Tilanne selvisi hänelle vasta, kun hän kuuli asiaa koskeneen poliisitiedotteen taksikeskuksen kautta. Kuljettaja palasi onnettomuuspaikalle muistettuaan ajaneensa  "töyssyyn".

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 21 viestiä
30.11.2008 15:26 | Musta kostaja

Taksit tappaa!

Ei mikään yllätys, järjettömästi kaahaavat taksit ovat suurin vaara helsingin liikenteessä.

30.11.2008 16:04 | superturbo

Totta!!

Eilen tuohon aikaan tulin keskustasta kotia kohti ja Mannerheimintiellä taksit ajelivat yli kahdeksaakymppiä. Yksi taksi pysähtyi renkaat lukossa, kun räpälää heilutin ja sain kyydin kotiin. Manskua pitkin mentiin etelä-haagaa kohti välillä lähemmäs satasta. Perusmeininkiä tuo on, mutta aivan järjetöntä.

30.11.2008 16:16 | Keke

Aika pelottavaa

Eipä kuulosta hyvältä jos "ammattikuljettaja" ajaa tiellä makaavan ihmisen päälle. Vielä uskomattomampaa että jatkaa matkaansa välittämättä siitä minkä yli oli ajanut. Kova rangaistus on paikallaan, kuljettajalta luvat pois ja näöntarkastukseen.

30.11.2008 18:29 | sivustta katsoja

TAKsit AJAA LIIAN KOVA

Asun itse kulmilla taksit puhaltta öisin näillä kulmilla melkein sata kilometriä tunissa

30.11.2008 18:35 | Herman

Nimenomaan

Tolppa-apinat kaahaavat kuin heikkopäiset, sitä ne ovatkin.
Ja ovat olevinaan "ammattilaisia" Voi jumalauta noita Tolppa-apinoita
Siinä meillä ammattitaitoa,,,

30.11.2008 18:40 | huolestunut

kovempi kuri

helsingin suurin ongelma on kovaa ajavat taksit sekä röyhkeät linja-auton kuljettajat eivät jousta liikenteessä yhtään..

30.11.2008 18:55 | mielenkiintoista

törkeää

taitaa saada tämänkin suhari taputuksen vain olalle ja kolme euroa sakkoa. Eipä näytä toi virkavalta näitä kuriin saavan.

30.11.2008 18:55 | Timo Oksanen

Taksikuskit

Jos on renki, niin pitää saada ajettua määrätty määrä matkustajia. Jos et aja, niin kenkää tulee. Tulin 30.11 laivalta lasten kanssa. Tämä kuski otti rauhallisesti, eikä hötkyillyt mitään. Ihan liikennesääntöjen mukaan ajettiin. Tämä yritys ajaa koulukyytejä, Vantaalla enimmikseen. On hyvä ja luotettava. Suosittelen.

30.11.2008 19:52 | Valle

Yleistäminen

Jos yksi törppöilee liikenteessä, niin ei se tarkoita että koko ammattikunta pitäisi leimata!

30.11.2008 20:20 | Pete

Taksit ajaa liian kovaa

Olen pannut merkille, että yöaikaan taksien ajonopeus Töölönkadulla 30 km/h sallitulla alueella on kohtuuttoman vauhdikasta. Töölönkadulla kulkee jalkaisin yöaikaan runsaasti jalan kulkijoita ylittäen katua suojatietä myöten, joita taksien on vaikea havaita pimeänä vuodenaikana.

30.11.2008 20:45 | Työmatka-autoilija

Niin taksit kuin bussitkin

kaahaavat tolkuttoman kovaa kantakaupungin alueella. Ja punaisia päin ajetaan härskisti. Tuttu kuljettaja tosin sanoo, että pakko mennä kovaa kun aika on rahaa... Ei tietenkään yleistetä, mutta valitettavan tavallista se silti näyttää olevan.
Seuraapas ensi kerralla viereen pysähtyneen taksin lähtöä liikennevaloista "paalupaikalta" - on tehoa, on vääntöä...

30.11.2008 22:38 | urpot

luuserit valittaa

Eipä luuserit osaa muuta kuin valittaa, ja heti kun on kysymyksessä taksi niin saadaan erityisesti vettä myllyyn. Tapahtuma oli tietenkin vakava mutta asiasta vaahtoavat ammattivalittaja luuserit naurettavia.

30.11.2008 22:52 | Stadilainen

tutkin asiaa

Tutkin tilastoja yli tunnin, ja totesin, että taksit joutuvat huomattavasti vähemmän onnettomuuksiin kun muut autot, tarkistakaa vaikka vakuutusfirmojen tilastoista.

Ajettu kilometrimäärä onkin sitten kolminkertainen, mutta onhan se tunnepitoinen suunsoittaminen hirveän helppoa ;)

30.11.2008 22:59 | raivo

tere tulemast kokoile meidä työ

30.11.2008 23:57 | kyynikko

sivullisen reaktio

Kas kun vaan huitoi pysähtymään, olis nyt menny kiskoo vaikka jalasta sivuun. Seuraava olisi kelannut sen yli kuitenkin.
Nää on hauskoja nämä yölliset jalankulkíjat. 3 promillea, aina oikeassa, ja autoilijat väärässä. Onhan laissa jalankulkijoilla oikeuksia mutta ei velvollisuuksia... JA sitten kun ollaan vielä teräsmiehiä. Ja kapakoissa juotetaan niinkauan kuin on rahaa. Luvat pois kuppiloilta ja sakkoja myös jalkasin kulkeville. Mahtoikohan muuten edes sattua?

1.12.2008 01:18 | Taxi Hki

Taksit ajaa myös hiljaa.

Otin Töölön sairaalasta taksiini potilaan, joka oli ollut leikkauksessa.
Ajelin töyssyjä ja kuoppia vältellen rauhallisesti etten tuottaisi potilaalle lisää kipuja. Sattui sitten taakseni Helsingin Veden pakettiauto tööttäillen ja valoja vilkutellen - ajattelin siinäpä yhden asian kuljettaja joka ei tiedä tai osaa oivaltaa, että taksissa voidaan olla menossa sairaalaan tai tulossa sieltä,
tällöin ajetaan tilanteen mukaisesti. Mutta ainahan liikenteeseen mahtuu näitä "vesipäitä".

1.12.2008 01:29 | Ex-kyytiläinen

Taxi

Jos ei näe kadulla makaavaa miestä niin eikö pitäisi ajaa hiljempaa? Toivottavasti tulee linnaa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja luvat pois.

admin.moderation.editStamp.default

1.12.2008 08:44 | raisa

Hortoilija

kävelijän vika, mitäs kompuroi. Jos ei viina kestä niin kotia kasvamaan, nyt se on myöhäistä.

1.12.2008 09:13 | kukkaro

malka silmässä

turha taxia pelkästään mollata,ei ne aja sen kummemin kuin muutkaan autoilijat,kun kaupungissa ajelee rajoitusten mukaan, niin kyllä siinä useasti "hiki-niilo" takapuskurissa roikkuu ,näitä autoilijoita mahtuu joka ratin taakse.

1.12.2008 13:15 | maire mikkola

ei saa yleistää,kun ei tiedä taksityöstä mitään.

taksit ajavat vähemmän kolareita,kun muut kilometrimäärään nähden,kauheat jonot tolpilla yöllä ,kun kaikkien pitää päästä ,samaan aikaan kotiin, ei niitä jonoja pureta 40km/h . päivällä hirveet ruuhkat,ja asiakkaiden mielestä .taksien pitäisi ,suorastaan lentää,pieni palkka suuri vastuu, suomen epämukavimmat työ ajat , mutta silti 99% kohteliaita ja ahkeria ammattiautoilijoita, jos kaatokännissä joku kaatuilee ,eiköhän vika ole itsessään,on suorastaan ihme ettei ,vastaavia tapauksia ole joka yö,te jotka haukutte koko ammattikunnan ,menkääpä kokeilemaan, eiköhän mielipiteet muutu.

2.12.2008 10:45 | myötätunto

sattumaa

se on todennäköisesti aivan sama kuka sieltä olisi autolla tullu niin varmasti olisi myös päälle mennyt. Sateinen sää ja pimeä yhdessä tekee lähes mahdottomaksi huomata tienpinnasta mitään kun se heijastuu, varsinkin jos tällä kaatujalla ollut tummat vaatteet. Ja tuskin se kuski nyt tahallaan on päälle ajanut. Voimia tälle tyypille, onhan sekin vain ihminen!

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.