Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
pe 5.12.2008 klo 12:01
Mielenosoitus
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Pingviinikulkue vaati ilmastolakia keskustassa

Pingviineiksi, lumiukoiksi ja kansanedustajiksi pukeutuneet mielenosoittajat nousivat eduskuntatalon portaille Helsingissä perjantaina.Markku Ulander/Lehtikuva

Performanssikulkue patisti perjantaina suomalaisia vaatimaan kansanedustajilta ilmastolakia Helsingin keskustassa.

Lähes satapäisen kulkueen osallistujat olivat pukeutuneet pingviineiksi, lumiukoiksi ja kansanedustajiksi. Kulkue lähti liikkeelle eduskuntatalolta kello 10.45 ja kulki Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kautta Senaatintorille. Mielenilmaus päättyi loppupuheenvuoron jälkeen kello 12.

Tapahtuma liittyi ilmastonmuutosta vastustavaan Polttava Kysymys -kampanjaan. Vajaan vuoden ajan pyörineen kampanjan takana on 18 kehitys-, ympäristö-, opiskelija- ja poliittista järjestöä.

Itsenäisyyspäivän aatoksi ajoitetulla kulkueella haluttiin viestittää, että ilmastokatastrofi on torjuttava ja että planeetan etu on Suomenkin etu.

Tapahtumia järjestetään perjantaina myös Joensuussa, Kotkassa, Kuopiossa ja Turussa.

Muut kuvat
Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 4 viestiä
5.12.2008 12:21 | Lisää ihmisyyttä Suomeen

Asiat tärkeysjärjestykseen..?

Monien suomalaisten henkinen pahoinvointi ja syrjäytyminen, läheisistä välittäminen, kotitalouksien velkataakan kasvaminen nykyisin entisestään, talouden taantuma, kunnalliset terveydenhuoltopalvelut ja lukemattomat muut äärimmäisen tärkeät asiat näyttävät jäävän mielenosoittajilta unholaan taistelussa maapallon pelastamiseksi. Miksiköhän?

Ilmastolaki ei nimittäin näitä unholaan jääneitä ongelmia ratkaise. Edes välillisesti.

5.12.2008 14:22 | ???

Jahas...

Eli onko pointtisi se, että minkään asian puolesta/vastaan ei kannata osoittaa mieltä, koska niin moni muukin asia on retuperällä??

5.12.2008 15:26 | Jussi Gustafsson

Asiat tärkeysjärjestykseen - ninpä

Vaikka henkinen pahoinvointi, syrjäytyminen, taloudellinen taantuma yms. varmasti vakavia asioita, uhkaavat nämä kuitenkin vain kohtalaisen rajllista joukkoa ihmisiä.

Ilmastonmuutos sen sijaan uhkaa vuosikymmenien ajan miljoonia ihmisiä aiheuttaen nälänhätää ja ajaen valtavat määrät ihmisiä ympäristöpakolaisiksi. Tähän nähden parin vuoden taloudellinen taantuma on kohtalaisen pieni murhe. Niitäkin vastaan kannattaa toki taistella.

5.12.2008 16:21 | Jussi Gustafsson

Tarkennukseksi edelliseen

Tarkennukseksi edelliseen, hieman kiireessä väsättyyn viestiin...

En siis halua vähätellä ensimmäisen kirjoittajan esille tuomia asioita, vaan perustella, miksi päädyin aamupäivällä mukaan marssimaan maapallon puolesta sen sijaan, että olisin jäänyt kotiin murehtimaan esim. mahdollisesti alkavaa taloustaantumaa.

Muidenkin asioiden puolesta toki kannattaa taistella, mikäli aikaa ja energiaa suinkin riittää.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Elitkö yli varojen?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.