Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ma 1.12.2008 klo 06:39
Joukkoliikenne
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Uusi lähijuna liikenteessä

Lukija bongasi uuden Flirt-lähijunan Oulunkylässä.Henri Virras

Ensimmäinen pääkaupunkiseudun uusi lähijuna on jo koekäytössä. Ensimmäinen Flirt-junayksikkö valmistui sveitsiläisellä tehtaalla lokakuussa, ja Vartti.fi:n lukija havaitsi sen liikenteessä Oulunkylässä noin viikko sitten.

Uusia junia testataan vuoden ajan, ja kaksi junaa on tarkoitus ottaa matkustajaliikenteeseen vuoden 2009 lopulla. Ne tulevat todennäköisesti Helsingin ja Leppävaaran sekä Vantaankosken väliseen liikenteeseen.

Yhden matalalattiaisen Flirt-junayksikön pituus on 75 metriä ja siinä on 260 istumapaikkaa. Sisätiloiltaan juna muistuttaa metroa, koska siinä ei ole ovia eteisen ja matkustamon välillä.

Junat ovat ilmastoituja ja niissä on lämmön talteenottojärjestelmä.

Flirt-juna on suunniteltu Suomen vaativaan ilmastoon. Sen tekniikan arvioidaan kestävän 30–40 vuotta, kun välillä tehdään yksi peruskorjaus.

Muut kuvat
Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 3 viestiä
1.12.2008 07:14 | Mikko Koponen

Miksi junia testataan vuoden?

Outoa, että uusia junia testataan vuoden päivät? Eikö lyhyempi aika riittäisi? Vai onko junien tekniikka jo sutta syntyessään?

1.12.2008 14:45 | Ismo L

Raideleveys ongelma

Valmistaja on käytännössä voinut testata junan osien toimintaa, mutta ei koko junaa, koska Sveitsissä on eri raideleveys (1435 mm) kuin Suomessa (1520 mm). Silti kummeksuttaa noin pitkä koeajojakso, kun Flirt-junia on kuitenkin toimitettu keski-eurooppalaisille rautatieyhtiöille.

1.12.2008 15:37 | Jussi

Talvet

Talvet voi olla yllättävän kylmiä, joten kyllä se vähintään vuosi täytyy testata, että saadaan varmuus miten kelit vaikuttaa tuohon junaan.. tulisi vaan kunnon pakkaset ja riittävästi lunta (tosin sitten on junat muutenkin poissa pelistä)

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.