Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
pe 5.12.2008 klo 13:11  Päivitetty: pe 5.12.2008 klo 13:39
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Bussikuskille sakkoja pyöräilijän kuolemasta

Helsingin käräjäoikeus määräsi tänään perjantaina bussinkuljettajalle 55 päiväsakkoa kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pyörätietä ajanut pyöräilijä kuoli, kun eteen kääntynyt bussi törmäsi häneen kaksi ja puoli vuotta sitten Helsingin Munkkiniemessä.

Onnettomuus sattui suojatiellä osoitteessa Ramsaynranta 5. Syyttäjän mukaan linja-autonkuljettaja laiminlöi väistämisvelvollisuutensa kääntyessään oikealle, bussiliikenteelle tarkoitetulle Paciuksenkadulle johtavalle ajokaistalle. Bussi yritti jarruttaa, mutta pysähtyi vasta suojatien päällä.

Kuljettaja on kiistänyt syytteet ja kertoo noudattaneensa varovaisuutta.

Päiväsakkojen lisäksi käräjäoikeus määräsi kuljettajan maksettavaksi vajaan 700 euron kulut valtiolle. Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Tapaus eteni käräjäoikeuteen nyt valtakunnansyyttäjältä, joka kumosi kihlakunnansyyttäjän aiemman syyttämättäjättämispäätöksen.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 13 viestiä
5.12.2008 13:52 | Kevytliikenne

Halpaa on

Ihmishenki ei ole paljon arvoinen.

5.12.2008 14:04 | pelkopois

euroissa mitattu

monenkohan päiväsakon arvoinen on oma henkikultani jos joku lainvastaisesti ylitseni ajaa suojatiellä.

5.12.2008 14:19 | Herman

Noo.

nämä dösäkuskithan ajavat reikä päässä, ( ja turha vedota aikatauluihin) muutenkin sellaisia välinpitämöttömiä juntteja suurin osa näistä ratinpyörittäjistä.
Linnaan olisi joutanut

5.12.2008 14:20 | Tallaaja

Oikeuden viesti?

Yhdyn "kevyen liikenteen" viestiin. Eikös tällä viikolla myös uutisoitu erään katonpolttajan saaneen seitsemän vuotta ehdotonta ja viiden miljoonan euron korvausvaatimukset? Ei voi ymmärtää tätä logiikkaa.
Oman kokemukseni mukaan aivan liian moni autoilija tuntuu yleisesti ottaen unohtaneen suojatietä koskevat liikennesäännöt täysin.

5.12.2008 14:49 | joo

joo

arpajaiset on taas suoritettu.

5.12.2008 14:59 | T

H

Ottamatta kantaa tähän kyseiseen tapahtumaan (koska kaikkia faktoja tapahtumasta ei ole tiedossa), sanoisin että vastuu on myös pyöräilijällä ja kävelijällä... Usein näkee sellaisia pyöräilijöitä, jotka ajavat n. 30-50 km/h ja saattavat puikkelehtia autojen välistä. Tällaisessa tapauksessa jos pyöräilijä omasta syystään jää auton alle, ei koskaa mietitä sitä millaiset tunnot jää syyttömällä autoilijalle. Usein asiassa tarvitaan psykologeja yms, jotka maksavat paljon.

"Oikeuden viestiin" on kyllä syytä puuttua, onhan se pahempi kun kirkon polttaa ja joutuu linnaan + loppuelämäksi velkavankeuteen, kuin raiskaa jonkun ja selviää ehdollisella (tuomiohan toki on joka tapauksessa seksuaalinen hyväksikäyttö)... Koska a) uhri oli tuttu b) uhrin kengänkorot olivat yli 5 cm c) uhri oli humalassa d) tekijä oli humalassa e) uhri oli itse sitonut itsensä hyväksikäytettäväksi...

5.12.2008 15:03 | Se riepu

Näin se menee

Tapa autolla - sakot.
Tapa puukolla - 5 vuotta linnaa.

5.12.2008 15:11 | Rotta

Typerä kommentti

Totta kai pyöräilijä on vastuussa jos sääntöjä rikkoessaan jää auton alle. Tässä nimenomaisessa tapauksessa näin ei kuitenkaan ollut joten vastuu on täysin bussikuskilla.

Ja liikenteessä ihmishenki todellakin on halpa. Erästä blogittajaa lainatakseni, kun kerran suojatielle tulee jatkossakin kuolemaan ihmisiä, toivottavasti nämä allejääneet ovat niitä lainsäätäjiä jotka ovat säätäneet nämä typerät lait. Siinähän sitten ihmettelevät että miten noin pääsi käymään vaikka he olivat säätäneet 'hyvät' lait sellaisten estämiseksi...

5.12.2008 15:27 | janne

jotakuinkin ehkä

Sanoisin että aika harvinaista se on että syy olisi oikeasti pyöräilijässä tai jalankulkijassa, lain mukaan, sillä autoilijan tulee aina antaa tietää jos joku on aikeissa ylittää suojatien ja myös ennakoida se että jos sieltä pyöräilijä tulee sen 50km/h niin se myös tulee sen suojatien yli, hänellä on siihen täysi oikeus. Toki on niitä kaistapäitä jotka tahalleen tulevat siihen keulan eteen kuin mielipuolet.

5.12.2008 15:53 | mikko

no huh huh taas

Ei tällaisten tuomioiden jälkeen kukaan ainakaan rangaistuksen pelossa ala ajamaan sääntöjen mukaisesti. Toivottavasti sitten edes yleisistä inhimillisistä syistä, eli estääkseen mahdolliset tunnontuskat siitä että sääntöjen rikkomisellaan aiheuttaisi sivullisen kuoleman.

5.12.2008 18:42 | virpiina

niinpä niin..taasen

pitäisi kyllä keksiä simulaattori tavallisille kaduntallaajille&pyöräilijöille ja henkilöautoilijoille,että pääsisivät kokeilemaan,kuinka mahdottoman paljon ns,"kuolleita kulmia"onkaan olemassa.ei isoista busseista ja rekoista saatikka kuorma-autoista näkyvyyttä joka suuntaan ole,toisin kuin monet luulee..

6.12.2008 11:27 | joiseksi jää

Ihan oikeesti

jos pussi kuski tai autoilia ymärtää tulevansa risteys aueelle, niin kyllä hän näkee.. jos vain haluaa nähdä!!! Entä sitten vaikka isoissa autoissa onkin "kuleita kulmia", antaako se silloin luvan ajaa sokkona?. Ehkä muttuisi asenne pussikuskeilakin jos saisivat suuren amattiaitonsa hilattua polkupyrän päälle muutamaksi päiväksi.
Ei oikeudet tai väistämisvelvollisuudet pidä pöräiliää tai jalanulkiaa hengissä. Parenpi oman elon kannalta olisi ajatella, että auoilija ei väistä ja henkiriepu lätee herästi, oli säännöt miten oli. ja siksi itse lopettaa "50h" ajamisen risteysalueilla.
" pyöräilijä tulee sen 50km/h niin se myös tulee sen suojatien yli, hänellä on siihen täysi oikeus." Ilmeiseti kuoleman pelko kihottaa, kun jokin palikka päästä puttuu..

6.12.2008 12:35 | niin

En päästä pyöriä.

Pyöräilijää ei tarvitse väistää suojatiellä muuten kuin kääntyessä tai jos on itsellä kolmio. Kävelijät päästettävä aina yli.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.