Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
pe 24.10.2008 klo 13:41
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

YTV nostaa jätehuollon hintoja

Jätteiden tuominen Ämmässuon kaatopaikalle maksaa tammikuusta lähtien enemmän kuin nyt.Lehtikuva

YTV korottaa jätehuollon palveluhintoja ensi vuoden alusta. Korotusten syiksi YTV kertoo suuret rakennushankkeet Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen alueella ja kuljetuskustannusten nousun.

Eniten nousee biojätteen käsittelyhinta. Se kohoaa 61 eurosta tonnilta 78 euroon, eli 28 prosenttia. Biojätteen käsittelyä kustannetaan jatkossakin myös sekajätteestä saatavilla tuloilla, sillä korotettukin hinta kattaa vain osan todellisista käsittelykustannuksista.

Seka- ja rakennusjätettä käsittelykeskus ottaa tammikuusta lähtien vastaan 119 euron hintaan tonnilta, kun hinta on ennen ollut 114 euroa.

Kiinteistöjen roska-astiat YTV tyhjentää jatkossa 14 prosenttia nykyistä kallimpaan hintaan, ja itse astioiden vuokrat nousevat neljä prosenttia. Kiinteistöjen jätteen käsittelyhinnat kohoavat saman verran kuin vastaanottohinnat jätteenkäsittelykeskuksessa.

Yhteensä kiinteistöt pulittavat jätehuollostaan tammikuusta lähtien 8-11 prosenttia enemmän euroja kuin nyt, riippuen astiatyypeistä ja -määristä sekä siitä, kuinka usein jäteastiat tyhjennetään.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 0 viestiä
Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.