Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ma 29.9.2008 klo 08:18  Päivitetty: ma 29.9.2008 klo 14:57
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Yrittäjä syömättä kaksi viikkoa

Kari Heimonen kerää nimiä addressiin kiviyrityksensä puolesta. Hän on myös julkaissut yrityksensä nettisivuilla listan ”yrittäjäperheen teurastajista”, poliitikoista ja valittajista, joiden hän katsoo syyllistyneen mielivaltaan ja valehteluun..Leila Oksa

Espoon Röyläntiellä sijaitsevan kiviyrityksen, Nyx Oy:n, toimitusjohtaja Kari Heimonen on syömälakossa. Syy on se, että Espoon kaupunki vaatii sakon uhalla yrityksen rakennuksia purettaviksi.

Lähtöpassit on saamassa toinenkin kiviyritys, vieressä sijaitseva Kivikopla.

Heimonen kertoo sopineensa virkamiesten kanssa, että yritys voi jäädä, kunnes alueelle saadaan asemakaava. Hänelle puhuttiin vuodesta 2012.

- Teimme investoinnit tämän sopimuksen perusteella. Jos joudumme lähtemään nyt, perheeltäni menee koti alta, Heimonen sanoo.

Espoon kaupungille on vuosien ajan tullut runsaasti valituksia kiviyrityksistä. Valittajien mielestä yritykset pilaavat vieressä olevan, Naturaan kuuluvan Matalajärven. Niiden ei myöskään katsota sopivan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen peltomaisemaan.

- Aioimme tehdä alueesta korkeatasoisen näyttelypuutarhan, Heimonen suree.

Kahden viikon syömättömyyden jälkeen Heimonen ei tunne nälkää, vaan surua. Kuntavaalien aikaan hän laskeskelee olevansa jo melko heikossa kunnossa.

- Olen valmis menemään lakossa loppuun asti. Minulla ei ole mitään menetettävää.

Syömälakko ei ole toistaiseksi saanut Espoota pyörtämään päätöksiään kiviyritysten kohtalosta.

Suvi Hurri
Lukijoiden kommentit » 26 viestiä
29.9.2008 08:57 | Meni koti minunkin lapsilta

Mietihän vielä

Miksi Kari rankaiset itseäsi ja perhettäsi lisää? Hae ratkaisua toisella tapaa. Virkamiesten kanssa on turha hukata aikaa, ota uusi suunta.

29.9.2008 09:22 | Arto Lohvansuu

Voimia !

Olet oikealla asialla.Kummia nuo narisiat.Ei sais olla yrittäjiä ja työnantajia mutta sitten kun yritykset viedään kiinaan niin sittenkin naristaan,kun ollaan työttömiä? Ne peltoaukeathan on pilattu jo niiden narisijoitten asumuksilla.Ja muutenkin espoon kaavoitus tyyli? No joo. Toivotaan että siellä järki voittas sillä onhan hullua jos sosialistit pilaa koko perheen elämän vaikka voisivat odottaa muutaman vuoden aivan hyvin.Ei ne maapohjat sieltä mihinkään häviä.

29.9.2008 09:35 | Tuulikki Utriainen

Yrittäminen uhkapeliäkö Suomessa?

Monella tapaa voi menettää yöunensa tai ruokahalunsa. Yrittäminen Suomessa on sen verra kovaa uhkapeliä, että sitä melkeinpä voisi välillä verrata kovan tason pokeriin tai venäläiseen rulettiin. Kuitenkin Suomessa on vielä paljon sellaisia, jotka haluavat olla siinä pelissä, silläkin uhalla, että terveys ja koko maallinen omaisuus, perheestä puhumattakaan tuhoutuu. Voittajiakin on, mutta keinot ovat varmaan olleet monet?!

29.9.2008 09:36 | Vaalitukea tarvitaan

Näin se menee

Pienyrittäjä pois kulttuurihistorialliselta pellolta ja vuoden päästä samalla paikalla on kauppakeskus.

29.9.2008 09:49 | Paikan päällä käynyt

Taktiikka ei voi toimia...

... koska muuten kohta joka toinen Espoolainen on syömälakossa kun asiat eivät mene omien nuottien mukaan. Ratkaisu löytyy raastuvasta tai ei lainkaan.

29.9.2008 10:02 | Toinen mies

Outo järjestys

Ei mitään menetettävää? Perheellisellä miehellä? Vaikka miten olisi mielestään itse oikeassa ja yhteiskunta väärässä niin ovatko talo ja tavarat siltikään tärkeämmät kuin henki ja perhe?

29.9.2008 10:42 | Yrittäjä

Tsemppiä

taistoon! Näytä niille.

29.9.2008 11:10 | Laman puraisema

Elämä etusijalle!

Typerää asettaa mammona elämän edelle.

29.9.2008 11:15 | Minna

Älä jatka enää

Yrittäjä on aina yksin Suomessa, henkeä ja terveyttä yrittäjyyteen ei kannata uhrata, ne ovat kuitenkin kalleinta, mitä omistat. Asiat järjestyvät aina jotenkin, maailma ei pysähdy yhteen asiaan.

29.9.2008 12:28 | Espoossa on monesti vaikeaa

Valitukset väkisin keksittyjä

Mikähän sopii Marketanpuiston viereen paremmin kuin kiviliike? Aitaakaan ei juuri erotu vesaikon seasta. Matalajärvi on jo vuosikymmeniä sitten tuomittu soistumaan lähivuosina. Mitähän pilaantuvaa pihakivistä voisi sinne päästä? Jos joku virkamies Espoossa päättää ajaa jotakin asiaa, niin asianosaisilla on huonot mahdollisuudet pärjätä niiden ylimielisten päättäjien kanssa. Virkamies pitää itselleen vastenmieliset kommentit päättämissään asioissa omana tietonaan. Voimia mielenilmaisuun.

29.9.2008 13:44 | Ilkka

Konkurssi on yrittäjälle kuolemantuomio

Outo järjestys
Ei mitään menetettävää? Perheellisellä miehellä? Vaikka miten olisi mielestään itse oikeassa ja yhteiskunta väärässä niin ovatko talo ja tavarat siltikään tärkeämmät kuin henki ja perhe?

KONKURSSI ON PIKKUYRITTÄJÄLLE VIELÄ PAHEMPI KUIN KUOLEMA, MIETI KUINKA ITSE TOIMISIT; JOS HUOMENNA AAMULLA HENKILÖKOHTAISET TAVARASI PAKATTAISIIN ULOSOTON TOIMESTA KONTTIIN JA TILISI SULJETTAISIIN UUTTAKAAN TILI ET VOI AVATA KUN OLET EPÄLUOTETTAVA ASIAKAS PANKEILLE, SOSIAALIHUOLLON OVEA ON TURHA NYKIÄ OLETHAN ENTINEN YRITTÄJÄSIKAKAPITALISTIPASKA, MUUTA SITTEN SUKULAISTEN AUTOTALLIIN LAPSIESI KANSSA JA KERRO HEILLE, ETTEI TÄSSÄ MITÄÄN HÄTÄÄ OLE ISI MENEE HUOMENNA KYSYMÄÄN TÖITÄ HAMPURILAISKIOSKILTA. MINÄ OLEN TÄMÄN KOKENUT 90- LUVUN ALUSSA. OLISIN TAPPNUT ITSENI MIELELLÄNI, MUTTA EI OLLUT KANTTIA, VIELÄKIN USEIN MIETIN OLISIKO SE SITTENKIN OLLUT PARAS VAIHTOEHTO:

29.9.2008 14:11 | Näin se on

Espoon virkamiehiin ei ole koskaan voinut luottaa

Näin se vaan on, että Espoossa virkamiehet valitaan suuresti poliittisin perustein , ammatitaidosta ja etiikasta ei olen tuon taivaallista käsitystä. Kun niin sanottu yhteinenetu vaatii niin siinä ei paljon paina suulliset lupaukset. Kaikki sopimukset näiden pikku virkamiesten kanssa on tehtävä Juristin kanssa ja kirjallisesti niin, että siinä on myös sopimuksen purkupykälä ja riittävän isot sanktiot kaupungille. Olen sen myös kerrasta oppinut.

29.9.2008 17:29 | Hämmästynyt

Ensin luvat kuntoon sitten rakennukset pystyyn

Oli erikoista yrittäjältä lähteä alunalkaen investoimaan alueelle rakennuksia puhumattakaan luvattomasta alueen laajentamisesta ja asfaltoinnista.
Jos pysyviä lupia ei ole, niin pienimuotoisenahan toiminta kannattaa pysyttää.
En oikein ymmärrä yrittäjää, joka on näin epärealistinen ja ymmärtämätön.
Laki on laki jokaiselle kansalaiselle. Jos toimii lakia vastaan, niin on aivan käsittämätön juttu ryhtyä vielä syömälakkoon!

29.9.2008 18:39 | Tarkkailija

Tarkennus

Arto Lohvansuu kirjoitti: "onhan hullua jos sosialistit pilaa koko perheen elämän".

Kari Heimosen yrityksen Nyx Oy:n kotisivujen mukaan "yrittäjäperheen pakkoteurastamista" ajavien poliitikkojen puoluekantajakauma on seuraavanlainen: Kokoomus 7, SDP 4, Vihreät 4, RKP 3, Keskusta 2, Vasemmistoliitto 1, Sitoutumattomat 1. Eli oikeistoa edustaa 12 poliitikkoa, vasemmistoa 5 poliitikkoa, vihreitä 4 poliitikkoa ja sitoutumattomia 1 poliitikko.

29.9.2008 20:29 | Huolestunut

Outoa

Muistelisin kokoomuksen olevan varsinkin pienyrittäjien puolella, ainakin vaalipuheiden mukaan. Samaisissa lauseissa mainittiin puolue myös työväen puolueena. Olen täysin samaa mieltä siitä, että tämä tontti on jo luvattu jollekin suuremman nimen omaavalle yritykselle, esim. kauppakeskus, jolla on positiivisempi vaikutus espoolaisten ihmisten elämään. En ymmärrä tämän päivän menoa, on niin kylmää ja kieroa bisnestä. Näin kunnallisvaalien aikaan muistutan, että äänestäminen kannattaa aina, mutta tehkää valinta harkiten.

30.9.2008 20:22 | Elvari

Kiveäkin kovempi

Heimosta ei lannisteta. Annetaan yrittäjälle rauha ansaita leipänsä kivellä. Keneltä se olisi poissa. Päinvastoin - näin leipää jaetaan.

1.10.2008 09:30 | Jorma

Nyt taisi joku sosialisti ottaa nokkiinsa

Sosialisteilla on tapana kayttaa voimakeinoja pakottamiseen vaikka ovatkin vahemmistona :) Vai miten se oli tuon naapurimaan ulkopoliitikan tyyli?

1.10.2008 23:24 | Jare

Jos nälkä yllättää...

... niin ainahan kivialan yrittäjä voi syödä pieniä kiviä.

2.10.2008 10:37 | Mari KOntIo

Kuka heitti ensimmäisen kiven?

Karhukopla vartio tilannetta tarkasti - oikeus voittaa ja eväät eivät pääse loppumaan kesken ...

Taustalle lienee joku "sopupeli/korruptio juttu" savusta vanha ulos ja ota UUSIjakola sisään...

Savunen huolehtii kyllä, että naapuRUSTOA kohdellaan oikeudenmukaisesti. Nenärusto edelleen paiKOIllaan?

Ja vanhat kivimeihet kääntyisivät haudoissaan - kallankukkia ja markettoja!

2.10.2008 13:56 | .

Onneksi näin:

Maankäyttö- ja rakennuslaista ei löydy kohtaa, jolla rakennuslupa pitää myöntää, jos ryhtyy syömälakkoon. Onneksi. Kohtahan moni muukin, joka on mielestään kärsinyt vääryyttä, kärvistelisi nälissään.

3.10.2008 08:41 | Tertsi

Loppuun vaan

Toivottavasti vetäisi loppuun asti, niin huonoa palvelua kyseisestä liikkeestä aikoinaan sai.

3.10.2008 18:37 | Kari Heimonen

Kannattaisi ottaa asioista selvää

Ennen kuin aukaisee suunsa kuin kala kuivalla maalla.
Koko prosessin mielipuolisuus yritykseemme kohdistuneine valheineen ja mielivaltaisine kohteluineen löytyy yrityksemme web sivuilta En ole kodin tai omaisuuden vuoksi syömälakossa vaan ihmisoikeuksien puolesta. Mielestäni ihmistä ei voi kohdella kuin koiraa. Virkamiehiäkin on ainakin meidän tapauksessa turha mollata, poliitikot, ne joille äänenne annatte kun vaikenette, ovat tämän sopan keittäneet ja ne luonnonsuojelijoiksi naamioituneet ja fasistien tavoin käyttäytyvät onnettomat yksilöt.
kotisivuiltamme on myös linkki päiväkirja blogiini Kiveen kaiverrettu. Jos omaa lukutaidon voi vilkaista sitä mitä päässäni liikkuu.
Ja samalla kun puolustan ihmisoikeuksia puolustan myös perhettäni, enkä vain heitä vaan kaikkia joita potkitaan päähän päivittäin suomalaisessa yhteiskunnassa. Ongelmamme on se, että vain harvat uskaltavat nousta vastarintaan. Rakkikoirana on kiva aidan takana räksyttää varsinkin kun ei ole esittää mitään muuta vaihtoehtoista toimintamallia kuin pakeneminen.

Kari Heimonen
Nyx OY

Message was edited by: admin

4.10.2008 12:17 | mari

Hiiriä...

... Ja ihmisiä ...

6.10.2008 22:44 | tirsk

Koirathan ovat tunnetusti ovelia tyyppejä

Jos pöydältä tipahtaa makkaranpala (tässä: väliaikainen rakennuslupa, joka on loppunut 2007), niin kyllä koira sen nappaa ja vielä uskoo sen kuuluvan hänelle (tässä: mennään sitten syömälakkoon, kun muita laillisia keinoja paikalla pysymiseksi ei olekaan enää).

22.10.2008 20:07 | utelias

Joko heikottaa?

Eikös tämä kauppias ole jo ollut 4-5 viikkoa syömälakossa.

24.10.2008 23:35 | kansalainen

Puuroo

Taidettiin sensuroida edellinen kommenttini? No, nyt ollaan nähty kuinka suomalainen demokratia (heh?) toimii "parhaimmillaan". Kumma kun tässkin foorumissa (ja lehdissä) saa kirjoittaa ihan mitä vaan mutta ei kritisoida 'systeemiä'. Kuulkaas, asioilla tuuppaa aina olemaan kahta puolta. Älkää uskoko kaikkea! No Kari näytti esimerkkiä eli näillä mennään!!
kansalainen

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.