Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ma 13.10.2008 klo 11:26
Ilkivalta
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Pysäkinpirstoja jäi kiinni

Lasiset bussipysäkit houkuttelevat vandaaleita tihutöihin.Juha Raahela

Bussipysäkkeihin kohdistuva ilkivalta jatkuu Vantaalla.

Vuonna 1990 syntynyt mies pirstoi kivellä kaksi pysäkkiä Hakunilantiellä maanantaiyönä. Mies on myöntänyt tekonsa.

Miehen mukana oli seurue, mutta hän suoritti tihutyön yksin.

- Toisesta pysäkistä on rikottu kaikki lasit ja toisesta kaksi lasia, 62:n reitillä maanantaiaamuna pysäkin bongannut Aleksi Holma kertoo.

Viikonloppuna Tikkurilassa joutui myös pysäkki ilkivallan kohteeksi, kun vuonna 1987 syntynyt turkulaismies rikkoi pysäkin lasin.

Mies taklasi omien sanojensa mukaan lasin pirstaleiksi. Poliisi sai hänet kiinni tuntomerkkien perusteella. Taklaaja myönsi tekonsa.

Vantaalla on paikoin jouduttu vaihtamaan pysäkkeihin lasien tilalle vanerit.

- Länsimäessä on yksi pysäkki ollut varmaan puoli vuotta ilman laseja, koulumatkansa bussilla taittava Holma sanoo.

Kookkaamman lasikatoksen korjauskustannuksen liikkuvat jopa 7 000 eurossa.

Muut kuvat
Lisää aiheesta
Janne Pantsu
Lukijoiden kommentit » 12 viestiä
13.10.2008 12:12 | just

jeah

suomeen kotoutuneet gangstanuoret päässeet valloilleen.milloin palaa autot ja hajotetaan korttelikaupalla kaupunkia?

13.10.2008 12:42 | Nuoriso osaa.

Harmillista

Eihän tossa oo mitää järkee kyllä millää tavalla mut kai se on se "jännityksen" viehätys mikä noihin nuorisoo ajaa. En kyl yhtää ihmettelis jos rupeis Hakunilas viel joskus autotki roihuu öisin. Lasit pois vaa ja sitte ne kärsii joilla ei oo mitää tekemistä noiden rikottujen lasien kanssa. Aikoinaan oli paras se tolppa pelkästää mis luki mikä bussi siitä kulkee ohi.

13.10.2008 12:46 | Pauli Y

Maksu miehiksi vaan

Tällaisten tekojen yleistyessä tulee säätää laki että niiden tekijät joutuvat maksumiehiksi aiheuttamastaan vahingosta. Lisäksi kovat sakot, vaikka 2 dösäpysäkin korjauskustannukset. Näin jos saaddaan joka kolmas tekijä kiinni, ei vahinkoa synny niin paljoa.

13.10.2008 15:52 | jepjep

Onhan ne autot jo roihunneet

Täällä hakunilassa on jo keretty autojakin kesän aikana polttaa!

13.10.2008 16:14 | kansalainen

rangaistuksia tulisi koventaa huomattavasti. kiinni jäämisen pelko on ainoa mikä estää tälläisten typeryksien touhut. Vapaan kasvatuksen seuraus kun ei enää lapsille koulut sun muut saa luoda rajoja. Sosiaali tädit vaan toteavat että täytyy ymmärtää ja tarjota mielenterveyspalveluita. Nämä kaverit tekevät ilkivaltaa vaan koska se on heidän mielestään coolia. Ei heillä sinänsä mikään ole pielessä linnaan vaan

13.10.2008 16:32 | Harmaakarhu.

Tihutyöntekijät korvaamaan tekonsa.

Nuo termiitit pitää saada itse korvaamaan tekonsa.Riippumatta siitä,minkä ikäinen on.Yhdyskuntapalveluun vaan.Selässä teksti:MINÄ OLEN TUHOTYÖNTEKIJÄ ! PAikalle valvomaan joku kovapintainen poliisi.

13.10.2008 17:23 | terveisiä espoosta

Vantaalaiset katse peiliin

Ei millään pahalla, mutta kannattaisiko näille pääkaupunkiseudun ns. kehitysaluille asentaa katoksien sijaan kylmästi tolpat maahan? Tukholmassahan on jo vuosia sitten lopetettu metroliikenne tietyiltä alueilta uutenavuotena tms. villiin aikaan, syynä se, että kun tietty porukka löytää tyhjän metrovaunun he tuhoavat sen mahdollisimman täydellisesti.

Toinen mahdollisuus on, että jätetään pysäkit kuvankaltaiseen kuntoon ainakin kuukaudeksi. jos ihmistet haluavat suoraan sanottuna elää paskassa, niin olkaa hyvät.

Maallikoille, jotka puolustavat graffiteja: tässä malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun omaisuudensuoja poistetaan, eli sallitaan ihmisten töhriä ja tuhota ykstyinen ja julkinen omaisuus. Samanlaisten ihmisten tekosia nämä ovat.

Onneksi omassa kotikaupungissani ei ole tällaista tuhoamiskulttuuria laajemmassa mittakaavassa, tai se meni muodista viimeistään 90-luvulla.

14.10.2008 08:44 | Pyörätie on esterata

Lasia pyörille

Ihmettelen vain, miksi pyöräteiden (en tiedä onko tässä sellaista) varsilla pitää olla lasia, joka väistämättä jossain vaiheessa muuttuu sirpaleiksi, joko tahallisesti tai vahingossa. Pyöräilyn edistämistä suomalaisittain.

14.10.2008 15:03 | Vantaalainen

ihmiset on kyl tyhmiä..

En tajuu. Ne on jo alkanu tuhoo autoi. Liian monta kertaa Jakomäen montuiltaki on löytyny poltettu auton rämä. Myös fazerin metsän lähellä olevalla sillalla oli noin kuukaus sitten täysin tuhottu auto. Sitä ei onneks oltu poltettu, mut kuitenkin on se kyl aika ääliömäistä suomalaisilta. Hakunilan, Rajakylän ja länsän lähistöllä on todella ihanaa asua mut ei sitä ainaista kovisteluu jaksa ku tuhotaan kaikki ja yritetään olla niin kovia. LOL! KASVAKAA AIKUISIKS!

14.10.2008 19:09 | Aikuinen

niin

Minkä ihmeen takia nuo pysäkit edes on LASIA! Silloin kun tikkurilaankin ensimmäisiä tuli niin ei ne kauaa ehjät olleet.....Kuka IDIOOTTI PÄÄTTÄJÄ edes keksi että laitetaan lasisia pysäkkejä...... ???????????HALOOOOOOOOOO!!!!!

14.10.2008 21:33 | naispuolinen

siis oih!

ei meillä silloin ennenvanhaa ollu lasia pysähdyspaikoilla..takasin kaikki vihreä lasikuitu yms. seos kiitos.karvalaukkuni kohotan teille päättäjät.

15.10.2008 12:19 | Pauli Y

Terästä

Halvemmaksi tulisi laittaa haponkestävästä teräksestä ne katokset, seiniä ei lainkaan, ne töhritään kuitenkin pian. Seiskööt idiootti vandaalit tuulten pieksemänä. Tällaisille vandaalialueille on turha vuodattaa verorahoja. Käytetään ne siellä missä ne kestävät.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Pelkäätkö pöpöjä?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.