Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ma 8.12.2008 klo 08:49
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Pajunen tarkentaa maahanmuuttopuheitaan

Helsingin ylipormestari Jussi Pajusen mielestä turvapaikanhakijoiden pitäisi päästä nopeammin töihin.

Joulukuun 1. päivä Pajunen vaati blogissaan pikaisia toimia turvapaikanhakijoiden määrän kasvun vuoksi.

MTV3:n haastattelussa Pajunen totesi myöhemmin, että turvapaikanhakijoilla on maahan tulleessaan tutkitusti kova työhalu. Järjestelmä on kuitenkin sellainen, että turvapaikanhakija ei pääse tekemään töitä ennen kuin 6–8 kuukauden kuluttua saapumisestaan. Sinä aikana työhalu vähenee.

Pajusen mielestä Suomen pitäisi huomioida se, että Ruotsi ja Tanska ovat kiristäneet omaa turvapaikkapolitiikkaansa, mikä on lisännyt Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrää.

Hänestä Suomeen tulevien hakijoiden määrän ja Suomen vastaanottokyvyn pitäisi kohdata.

Pajusen mukaan turvapaikanhakijat ovat yhteisönsä työkykyistä ja -haluista eliittiä. Heille pitäisi osoittaa, että he ovat tervetulleita rakentamaan parempaa Suomea.

Asiasta kertoi STT.

Lisää aiheesta
Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 3 viestiä
8.12.2008 09:36 | Joel

Heh

Ääri-femakot ja vasemmistovihreät maailmanparantajat vissiin pakottanut Pajusen muuttamaan puheitaan!? Eihän mamuja saa kyseenalaista tai Suomen maahanmuuttopolitiikkaa yleensä. Nöyrästi vaan kaikki otetaan vastaan ja maksetaan itsemme kipeäksi.

8.12.2008 09:36 | Paljasjalkainen

Onko meidän lähdettävä?

Onko asia sitten niin, että meidän, jotka emme halua elää kaupungissa ja maassa, missä on tarkoituksellisesti tänne tuotu näkyvä maahanmuutajaväestö, on muutettava täältä pois? Olen vanha ihminen, enkä uskalla enää mennä asioimaan iltaisin Helsingin keskustaan. Minä lähden pakolaiseksi maalle!

8.12.2008 10:29 | Vapaa liikkuja

Lupa elättää itsensä

On tämä ihme maa, kun töitä ei saa työhaluinen tehdä ilman erityistä työlupaa. Tämä koskee turvapaikanhakijoiden lisäksi mm. EU:n ulkopuolisia aviopuolisoita. "Kotoutuminen" ja meikäläisten tapojen ja sääntöjen opetus alkaa sillä että on PAKKO olla veronmaksajien elättinä metsän keskellä vastaanottokeskuksessa ilman muuta elämää kuin tv ja sodan traumatisoimat naapurit, itseään ja perhettään ei saa elättää vaikka työpaikka olisi valmiina. Turha ihmetellä että niin moni kotoutuu siihen elämäntapaan, jonka Suomi heille heti opettaa. Vaihtoehdot luovat hyvinvointia, ei niiden kieltäminen.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.