Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
pe 24.10.2008 klo 11:50
Mielenosoitus
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Aktivistit ja oranki kampanjoivat biodieseliä vastaan

Greenpeacen aktivistit ja oranki osoittivat mieltään perjantaina aamuruuhkaan aikaan Länsiväylän ylittävällä sillalla Lauttasaaressa.Maire Ylitalo

Ympäristöjärjestö Greenpeace kampanjoi Nesteen palmuöljyä sisältävää polttoainetta vastaan torstaina ja tänään perjantaina. Aktivistit ripustivat yhdessä orangin kanssa banderolleja suurväylät ylittäville silloille.

- Olimme eilen Sörnäisten rantateillä ja Itäväylällä Herttoniemen kohdalla. Tänään olimme Länsiväylällä Lauttasaaren ja Westendin kohdalla, järjestön metsäkampanjavastaava Matti Liimatainen sanoo.

Mielenosoittajat olivat silloilla aamuruuhkaan aikaan kello 8 ja 10 välisenä aikana. Eilen banderolli viritettiin paikalleen myös iltapäiväruuhkan ajaksi.

- Tarkoituksena on tavoittaa autoilijat. Aiemmin olemme tehneet näin viime keväänä ja kesänä, Liimatainen kertoo.

Greenpeace näkee Nesteen uuden biodieseliin olevan ympäristön kannalta huonompi vaihtoehto kuin muut polttoaineet. Suurimmaksi biodieselin ongelmaksi järjestö nimeää sademetsien hakkuut.

Neste Oil torjuu Greenpeacen väitteet

Neste Oilin mukaan Greenpeacen väitteet eivät ole totuudenmukaisia, sillä yritys vastustaa sademetsien hakkaamista.

- Käyttämämme palmuöljy tulee vanhoilta plantaaseilta ja tiedämme tarkkaan toimitusketjun, johtaja Simo Honkanen Neste Oilin uusiutuvien polttoaineiden yksiköstä kommentoi ympäristöjärjestön väitteitä.

- Tämä on Greenpeacen tapa osoittaa näkemyksensä. Emme ole ryhtyneet mihinkään toimenpiteisiin. Seuraamme kuitenkin tilannetta, Honkanen sanoo. 

Helsingin poliisi on tietoinen järjestön mielenilmauksesta. Komisario Jari Mäkiniemi kertoo, ettei virkavallalla ollut syytä puuttua mielenilmaukseen.

- Seurasimme, että kaikki sujui turvallisesti. Mielenosoituksista pitäisi tosin tehdä aina poliisille ilmoitus, ja Greenpeace toimii harvemmin niin.  

Mäkiniemen mukaan järjestön banderollit eivät ole liikenteelle vaaraksi sen enempää kuin esimerkiksi vaalimainokset, joita on myös ripustettu silloille.

Lisää aiheesta
Meri Liukkonen
Lukijoiden kommentit » 1 viesti
24.10.2008 13:56 | Hannele

Hienoa!

Hyvä Greenpeace, tsemppiä!!

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Joko odotat ensilunta?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.