Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
to 4.12.2008 klo 06:24  Päivitetty: to 4.12.2008 klo 06:41
Rakentaminen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Katajanokan hotelli ei miellytä kansaa

Katajanokalle suunnitellun hotellin (oik.) julkisivumateriaali on lasi. Vieressä vasemmalla Stora Enson pääkonttori.HERZOG & DE MEURO

Jos Katajanokan hotellinhanketta kommentoineet kansalaiset saisivat päättää, jäisi noin 200 hotellihuonetta sisältävä viiden tähden loistohotelli rakentamatta tai ainakin se olisi aivan toisennäköinen.

Kaupunkisuunnitteluvirastoon tulleissa kymmenissä kommenteissa kahta limittäin toistensa päälle aseteltua ristiä muistuttava hotelli on liian suuri, liian erikoinen paikkaansa nähden ja arvokkaaseen kaupunkikuvaan sopimaton rakennus. Hotellin julkisivumateriaali on lasia.

- Palaute on ollut hyvin negatiivista. Muun muassa julkisivumateriaalia ja hankkeen menettelytapaa on pidetty huonona ja vaadittu arkkitehtikilpailua, sanoo palautetta vastaanottava viraston arkkitehti Marko Härkönen.

Hotellin on suunnitellut kansainvälinen arkkitehtitoimisto Herzog & de Meuron, joka valittiin kohteen suunnittelijaksi ilman arkkitehtikilpailua.

Jotain vaikutusta mielipiteillä on suunnitelmiin jo ollutkin. Viisikerroksista hotellia on alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna madallettu kerroksella, rakennuksen siipiä on lyhennetty ja sitä on työnnetty mereltä mantereelle päin.
Valmistuessaan hotelli sijaitsisi Stora Enson pääkonttorin naapurissa.

Myös sokeripalana tunnettua taloa on jo vuosikymmeniä arvosteltu Helsingin rumimmaksi rakennukseksi. Härkönen arvelee alueen rakennusten olevan erityisen kritiikkialttiita, koska Kauppatorin seutu on maisemaltaan Helsingin käyntikortti.

- Tämä on ensimmäinen postikorttimaisena, kun Helsinkiin saavutaan. Lisäksi vieressä on kauppatoria, kirkkoa ja hallintoa, Härkönen sanoo ja viittaa hallinnolla Presidentinlinnaan ja kaupungintalokortteleihin.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee hotellin asemakaavan muutosehdotusta kokouksessaan tänään torstaina.

Sanna Jompero
Lukijoiden kommentit » 3 viestiä
4.12.2008 09:22 | Jake

Vali vali

Todella hyvännäköinen rakennus. Mutta eihän siihen voi sellaista rakentaa, kun ei siinä ennenkään ole ollut sellaista! Eikä rakennus voi tietenkään olla erinäköinen kuin kaikki vanhat! Hohhoijjaa.

4.12.2008 10:14 | Observaattori

Hirvittävä kolossi

Mistä löytyisi havainnekuva mereltä käsin, josta kävisi paremmin ilmi, miten tämä hotellihirvitys rikkoo Helsingin perinnemaiseman.

Toinen maiseman tuhoamisprojekti näytäisi iskevän Etelärantaan, jonka hurlumhei havainnekuvat eivät lupaa hyvää, tälle maisemalle.

6.12.2008 06:31 | Sabina

kammottava rakennus

Miten Helsingin kauneimmalle maisemapaikalle voisi rakentaa noin kammottavan hotellirumiluksen.Miksi vain poliitikot ja sokeat arkkitehdit saavat päättää.Parasta olisi , että myös se Enson iso erehdys purettaisiin maan tasalle.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.