Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ma 29.9.2008 klo 08:02  Päivitetty: ma 29.9.2008 klo 19:19
Tapaturma
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Tahallaan rikottu koripalloteline mursi luita pojalta

Joni Hiltunen (vas.) ja Heikki Miettinen liikuntavirastosta asensivat painoja rikottujen koripallotelineiden tueksi Brahen kentällä maanantaina.Marja Väänänen

Pojan päälle Helsingin Kalliossa lauantaina kaatunut koripalloteline oli tahallaan rikottu. Brahen kentällä sijaitsevan telineen alle jäi 13-vuotias poika, jonka kädestä murtui onnettomuudessa luita.

Vahinko sattui, kun poika tarttui kiinni korin renkaaseen ja jäi siihen roikkumaan. Pojan kanssa pelannut isoveli ehti pois kaatuvan telineen alta.

Koripallotelineet tarkastettiin maanantaiaamuna kello seitsemältä, jolloin kaatumisen syyksi paljastui ilkivalta.

- Siellä on joku irrotellut painoja, jotka pitävät koria paikallaan, sanoo kenttäpäällikkö Tero Alajääski Helsingin kaupungilta.

Alajääsken mukaan telineiden betonipainoja kiinni pitäviä rautoja ei saa irti paljain käsin.

- Kyllä siinä jotain välineitä on varmasti käytetty.

Brahen kentän koripallotelineet käydään korjaamassa maanantain aikana. Telineet jäävät kentälle vielä muutamaksi viikoksi ennen talviteloille vientiä.

Normaalisti telineet tarkastetaan perusteellisesti keväällä ja syksyllä samassa yhteydessä, kun ne viedään kentällä ja haetaan pois. Lisäksi kentällä on lähes joka päivä henkilökuntaa, jotka seuraavat välineiden kuntoa.

Alajääski ei ole ennen kuullut, että telineiden painoja olisi irrotettu. Sen sijaan korirenkaita ja taustalevyjä hajotetaan joskus.

Muut kuvat
Saara Vartiainen
Lukijoiden kommentit » 8 viestiä
29.9.2008 13:36 | shaka zulu

Toisaalta...

Koripallokorin telineessä ei ole tarkoituskaan roikkua.

29.9.2008 13:55 | baseketball

Kylläpä on dorka uutinen.. Kyse tuskin ilkivallasta sillä..

Alkukesästä kaveri roikkui samassa korissa ja se tuli päälle. Ei onneksi käynyt pahasti. Samassa rytäkässä betonipainot nousivat koria tukemasta ja siirsimme ne yhteisvoimin takaisin. Eli jos tarpeeksi painava lasti korissa roikkuu, betonipainot nousevat 100% varmasti paikoiltaan. Ainoa syyllinen (uhrin lisäksi) tässä siis on kuka ikinä koreista onkaan vastuussa. Betonipainoja ei ole tarpeeksi. Esim. Meilahdessa koriskentällä niitä taas on tarpeeksi.

29.9.2008 15:01 | Vemps

Ei vai?

"Koripallokorin telineessä ei ole tarkoituskaan roikkua."

Oletko koskaan kuullut donkkaamisesta tai katsonut televisiosta ainuttakaan koripallopeliä? Kyllä se roikkuminen vaan kuuluu asiaan aika oleellisesti.

29.9.2008 16:00 | ...................

donkki

donkkaus kestää pari sekkaa ei kauemmin.ja ihan oikeesti,noi ei oo mitään roikkumis tellinkejä.se on kuma kun pitäs saada tehä mitä vaan ja missä vaan.

29.9.2008 16:26 | Prkl!!

Juups

Onhan se näin että roikumista varten on telineet erikseen. Tuskinpa tuo 13 wee jäbä donkkaamaan pystyy?? Kaverihan sen oli sinne nostanut..!!

Message was edited by: admin

29.9.2008 21:24 | kaapu kalevi

roikkumisesta

kaikki teinikollithan noissa roikkuu. ikävä kyllä. puolet näistä koreista on siksi nokallaan. muutenkin koristelineet on huonossa kunnossa. sukat puhkinusastu ja tosissaan renkaat tsiguralla ja maalattu tägeillä. ite oon ton lähikentän sukat ostanut korjannnut joka vuosi ja renkaatkin suoristanut itseni ja nuorten iloksi.
i love this game

29.9.2008 21:27 | Donkmakkine

Toisaalta olette idiootteja... hienommaltaha se donkkaus näyttää ku siihe jää roikkuu :P kokeikaa, jos pystytte :P

6.10.2008 14:22 | Sörkan friidu vm. -45

Brahen kenttä?

Toimittaja on joko muualta tullut tai huolimaton, mutta
Brakkis on aina sijainnut Helsinginkadun, Läntisen Brahenkadun ja Porvoonkadun sisään jäävässä kolmiossa. Tuo punainen risti on väärässä paikassa.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.