Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
to 11.12.2008 klo 17:54
Rakentaminen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Kiistelty hotellihanke läpi Helsingissä

Moni on arvostellut Katajanokalle kaavaillun luksushotellin ulkonäköä.Herzog & de Meuron

Katajanokan hotellihanketta runnotaan eteenpäin arkkitehtien ja yksityisten ihmisten järkälemäisestä vastustuksesta huolimatta. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi hotellin asemakaavan muutosehdotuksen kokouksessaan tänään. Päätös ei ollut jäsentenkään välillä yksimielinen.

Innokkaasti hanketta puolustava lautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila asennoituu hotellin saamaan vastustusryöppyyn tyynesti ja muistuttaa, että kyseessä ei ole ensimmäinen hanke, jota vastustetaan kiihkeästi.

– Kiasmaa, Eduskunnan lisärakennusta, Temppeliaukion kirkkoa ja Sibelius-monumenttiakin vastustettiin aikoinaan kiihkeästi. Myös oopperatalon rakentaminen oli aikoinaan pitkä prosessi.

Vastustusta on herättänyt erityisesti se, ettei suunnittelusta järjestetty arkkitehtikilpailua, vaan suunnittelijaksi valittiin kansainvälinen arkkitehtitoimisto Herzog & de Meuron.

Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) ylijohtaja Jaakko Lehtonen uskoo, että uudelle luksushotellille riittää Helsingissä asiakkaita. Lehtonen tosin epäilee, riittävätkö alakerran julkinen tila sekä hotelliasiakkaiden käyttöön varatut 25 autopaikkaa. Hotellihuoneita on tulossa 200.

– Määrä kuulostaa todella vähäiseltä ottaen huomioon, että hotelleissa tapahtuu muutakin toimintaa kuin yöpymisiä. Päivätapahtumiin, kuten kongresseihin, saatetaan hyvinkin tulla autolla.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston matkailupäällikkö Pirkko Nymanin mielestä Helsinki tarvitsee erilaisia hotelleja. Liki kolmesta miljoonasta vuosittaisesta hotellivieraasta riittää Nymanin mukaan varmasti asiakkaita myös kalliisiin huipputason hotelleihin.

Sanna Jompero
Lukijoiden kommentit » 3 viestiä
11.12.2008 19:13 | Ware

Hah

25 autopaikkaa. Ei hitto voiko joku olla tosissaa ja väittää piirrustuksissa että se riittäis mihinkää. No jättäkää sit sakkopaikoille ja teiden tukkeeks niit autoja tulevaisuudessa. Kyl joku järkevä ratkasu vois olla paikallaan ja toivotaan että niin tulee käymään. Onkohan kysyntää tollaselle hotellille tarpeeks? kai sitte on kerran sellanen väkisin siihen tehään.

11.12.2008 19:33 | Tomppa

Hotellin paikka

Hotelli rakennetaan paikalle jonne on mahdollisimman vaikea päästä autolla taikka muulla kulkuvälineellä. Katajanokka on pussin perällä siitä ei pääse mihinkään. Hotellissa pidettävät kongressit sotkevat koko keskustan liikenteen mikäli paikalla on vähänkin tärkempiä vieraita.

11.12.2008 20:26 | timpuri

Rivitalon kun teet niin autopaikoilla ohjataan kaavaa ja aina määrä vaikuttaa rakennusoikeuden käyttämismäärään, tässä 25 autopaikkaa, ei voi olla totta, hyvin on " ohjattu " päättäjiä tässä lupamenettelyssä. Susi tulee että heilahtaa.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.