Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ke 3.12.2008 klo 20:44
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Baaritappelut ovat raaistuneet

Järjestyksenvalvoja Mikko Hämäläisen mukaan tappeluita tulee usein, kun uusia ihmisiä tulee baariin, ja vakiporukka kokee, että heidän olohuoneeseensa tunkeudutaan.Pasi Autio

Baaritappelut ovat raaistuneet, sillä usein mukana on jotain kättä pidempää. Sitä mieltä on 13 vuoden kokemuksen pääkaupunkiseudun baareista ja yökerhoista omaava järjestyksenvalvoja Mikko Hämäläinen.

- Baaritappeluita ei ehkä ole enempää kuin ennekään, mutta ne ovat raaistuneet. Enää ei juhlita pelkän oluen voimalla, vaan myös pillereitä ja huumeita käytetään. Erilaiset aseet ovat myös yleisiä, kommentoi Hämäläinen.

- Ihmiset eivät enää kunnioita järjestyksenvalvojia samalla lailla kuin 10 vuotta sitten, Hämäläinen jatkaa.

Yleensä tapellaan naisista ja kaljan tarjoamisesta. Ammattitaitoisilla järjestyksenvalvojilla on harjaantunut silmä, jolla pystyy ennalta bongaamaan väkijoukosta "ongelmatapaukset".

Flamingo on ongelma

Vantaalla baaritappeluista on kehkeytynyt akuutti ongelma. Vantaan poliisissa harkitaan jo puuttumista viihdekeskus Flamingon villiin yöelämään.

- Hotelli Vantaan Tulisuudelma on ollut baaritappelutilastojen kärjessä Vantaalla pitkään, mutta nyt paikan on vienyt uusi tulokas Flamingon yökerho, jossa on asiakasmäärään nähden todella vähän järjestyksenvalvojia, kommentoi Vantaan poliisin väkivaltaosaston tutkinnanjohtaja Juha Juurinen.

Mutta mitä sivullisten tulisi tehdä, jos he joutuvat todistamaan baarikärhämää? Niin Hämäläinen kuin poliisikaan eivät suosittele sivullisten sekaantumista tappeluun.

- Aina tulisi hakea järjestyksenvalvoja paikalle, näin juttu ei mene liian sekavaksi, ja turhilta oikeusjutuilta vältytään, Hämäläinen korostaa.

- Useinhan myös sovittelija saa nenilleen, varoittelee tutkinnanjohtaja Juurinen.

Järjestyksenvalvoja Hämäläinen näkee tappeluiden ennaltaehkäisyn tärkeänä. Tilanteita ei pitäisi päästää riistäytymään käsistä.

- Mahdollisimman pitkään tulisi pärjätä ilman poliisia, koska heillä on muutakin tekemistä kuin baarinujakoiden selvittely, jatkaa Hämäläinen.

Näin pikkujouluaikaan baaritappelutkin yleistyvät.

- Kun ilmaista viinaa tarjoillaan, kaikki eivät osaa käyttäytyä, kommentoi Hämäläinen.

- Mutta kyllä täällä Vantaalla pikkujouluja vietetään ympäri vuoden, Juurinen toteaa.

Kirsi Ristaniemi
Lukijoiden kommentit » 5 viestiä
3.12.2008 21:35 | jeppe

Flamingo

Tuolta Suomen suurimmalta räkälältä täytyy ottaa alkoholiluvat pois.

4.12.2008 00:31 | Josses

Yllätys?

"- Ihmiset eivät enää kunnioita järjestyksenvalvojia samalla lailla kuin 10 vuotta sitten, Hämäläinen jatkaa."

Mikä ihme se on, kun lehdestä, kavereilta ja kaduilta kuulee/näkee juttuja järjestyksenvalvojista, jotka ovat hakanneet ovella anniskelupaikan asiakkaita. Sen enempää ei auta sekään, että järjestyksenvalvojat eivät suurimmaksi osaksi kokemukseni mukaan osaa kohdella asiakkaita asiakkaina. Nykypäivänä ihmiset odottavat rahalleen vastinetta ja osaavat vaatia asemansa mukaista kohtelua.

Usein saa huomata, että järjestyksenvalvojia pidetään työtätekevien pohjasakkana. Kenties näillä mainitsemillani asioilla on vaikutusta anniskelupaikkojen ilmapiiriin ja turvallisuuteen.

4.12.2008 00:49 | jontte

Flamingo

Muualla osataan käyttäytyä jopa taxijonossa mut flamigon tolppa on aivan retuperällä siellä saa asiakkaat ja taxi autot "kuhmuja"

4.12.2008 07:39 | sami

ravintola systeemi

jos ei ole omistaja: s.koskinen tai sryhmä nii olet heikoilla.

admin.moderation.editStamp.default

4.12.2008 15:22 | H.H

Näin siinä käy kun keski-ikäiset rellestää

Flamingon juottolastahan piti tulla keski-ikäisen valkokaulustyöläistön paikka. Nykyään nuoret osaavat käyttäytyä, mutta keski-ikäiset ovat aivan pihalla kun pääsevät ulos kerran puolessa vuodessa.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.