Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
to 11.12.2008 klo 06:32
Rakentaminen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Munkkivuoren ostari uudistuu ja laajenee

Jos kaava menee läpi, Munkkivuoren ostoskeskuksen laajennus voi alkaa vuonna 2010.Marja Väänänen

Pitkään muhinutta Munkkivuoren ostoskeskuksen laajennusta päästään nyt suunnittelemaan toden teolla.

Viereinen taloyhtiö hyväksyi yhtiökokouksessaan Naantalintien siirtämisen pohjoisemmaksi, mikä on ollut koko laajennushankkeen edellytyksenä.

- Olemme hyväksymässä tien siirron. Mehän olimme ikään kuin se kynnys. Jos asiaa ei olisi saatu eteenpäin, olisi koko hanke pitänyt myllätä uudelleen, toteaa As Oy Ulvilantie 29:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Hares.

Munkkivuoren Ostoskeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Alho arvioi, että ensi vuosi kuluu laajennuksen kaavan valmistelussa.

- Jos kaava menee läpi valituksitta, voisi rakentaminen alkaa vuonna 2010 niin, että jouluksi 2012 avattaisiin. Paljon kysymyksiä on kuitenkin vielä auki. Itse rakennusta ei ole suunniteltu vielä ollenkaan, Alho kertoo.

Kaupunki joka tapauksessa edellyttää, että uusi kauppakeskus sopii tyyliltään yhteen vanhan keskuksen kanssa. Alhon mukaan laajennukseen mahtunee kaksi suurehkoa päivittäistavarakauppaa. Myös lääkärikeskus Dextra on laajentamassa uusien tilojen avulla. 

- Nykyinen K-kaupan rakennus olisi tarkoitus saneerata. Itse kauppa siirtyisi uuteen laajennukseen ja tilalle tulisi pienempiä liikkeitä, Alho hahmottelee.

Elina Kuitto
Lukijoiden kommentit » 4 viestiä
11.12.2008 11:20 | Mikko Munkkivuorelainen

Munkkivuoren ostari uudistuu ja laajenee

Kartassa olevan osoitin pisteen mukaan ollaan korjaamassa Munkkivuoren kirkkoa. Uutisessakin mainitaan Naantalintie joten osoitinpiste pitäisi olla sen kohdalla.

11.12.2008 11:28 | Eero

eii

Siis miksi, kysyn vaan. Se on ihan hyvänkokoinen tällä hetkellä. Kaikkea pientä tarvittavaa löytyy ja suurempia kauppakeskuksia kuten Sello on aika lähellä jos sellaista kaipaa. Joskus voitais keskittyä jo olemassa olevien rakennelmien ja ympäristöjen säilyttämiseen eikä koko aikaa vaan pureta ja laajenneta. Toivottavasti kaava ei mene läpi.

11.12.2008 12:39 | Mikko Munkkivuorelainen

Kommentti eiille

Et taida asua Munkkivuoressa tai lähiseudulla kommenttisi perusteella. Jos samalla saadan lisää parkkipaikkoja, niin hyvä, koska nyt ruuhka-aikoina on kaikki paikat tulossa. Alueella asuu paljon eläkeläisiä ja autottomia ja heidän palvelut pitää taata hyvinä tulevaisuudessakin. Palvelujen parantaminen alueella poistaa niin turhiksi tuomitut kauppareissut suuriin keskuksiin polttoaineiden tuhlauksena. Osaria on sen olemassaolon aikana remontoitu ja tehty lisärakenteita, ettei enää voida puhua alkuperäisen säilyttämisestä. Ostari on vanhoista alkuperäisistä varmaankin ainoa edelleen vireä ja hyvät palvelut tarjoava kauppapaikka. Tervemenoa Selloon. Toivottavasti kaava menee läpi!

11.12.2008 14:40 | Eero

Kommentti Mikolle

Asun Munkkivuoressa ja autolleni löytyy aina paikka. Viittasit parkkipaikkojen lisääntymiseen, uutisesta en ratkaisua tähän löytänyt. Tilaa siellä ei todellakaan ole lisää joten kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen parkkitalo-tyyppinen ratkaisu? Parkkipaikkoja tuskin koskaan on tarpeeksi ja tällä alueella isonkin uuden parkkialueen/talon paikat loppuvat kesken kun ihmiset alkavat käyttää sitä liityntäparkkina.

Munkkivuoren ostoskeskuksen palvelut ovat aivan riittävät. Muutama pienliike lisää ei varmasti tule kattamaan ihmisen koko palveluntarvetta. Vanhojen markettien tilalle tulisi todennäköisesti vaatekauppoja, kampaamoita, kahviloita, terveyspalveluita ym mitkä jo kaikki sieltä löytyvät.

Siinä olet kyllä oikeassa ettei ostari ole enää alkuperäisessa asussaan ja harmi niin. Toivottavasti virheitä ei toisteta.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.