Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ti 9.12.2008 klo 09:37
Ryöstö
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Töölöläisrouvalta ryövättiin tuhansia kotirapussa

Vuonna 1920 syntynyt helsinkiläinen nainen ryöstettiin kotirapussaan maanantaina noin kello 11.40 Etu-Töölössä.

Nainen kävi nostamassa Museokadun Nordeasta käteistä rahaa noin neljätuhatta euroa, ja käveli kotirappuunsa muutaman sadan metrin päähän.

Rapussa oli vastassa kaksi arviolta parikymppistä miestä, jotka riistivät naisen laukun sormia vääntämällä. Laukusta ryöstäjät poimivat mukaansa rahat sisältävän kirjekuoren.

Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa ryöstäjien henkilöllisyydestä, tai tarkemmista tunnistetiedoista.

Erityisesti poliisia kiinnostaa, tiesivätkö ryöstäjät huomattavan suuren rahasumman liikkeistä.

- Tuskinpa oli sattumaa, vanhempi rikoskonstaapeli Panu Toiviainen Helsingin poliisista arvioi.

Ryöstön uhri oli poliisin mukaan järkyttynyt.

- Siinä meni joulurahat, Toiviainen kertoo.

Heidi Lämsä
Lukijoiden kommentit » 29 viestiä
9.12.2008 10:22 | sini

raharyöstö

vanhukselle älkää nostako suuria summia kerralla saattaja aina mukana kova rangaistus ryöstäjälle

9.12.2008 10:34 | paroni

Oikeudenmukainen Suomi??

Eihän vanhusten ryöstäjät linnaan joudu, jolleivat erehdy ajamaan ylinopeutta...se on ainoa, mihin poliisin voimavarat riittää..ja tuomiot kaameita...työpaikan menetys ym..

9.12.2008 10:35 | Sami

Maailman turvallisin maa?

On paljon maita joissa ryöstetään vain lähinnä valtiolta tai kasvottomilta instansseilta, vanhusten ryöstäminen on raukkamaista. Monessa kulttuurissa vanhukset jätetään rauhaan koska iäkkäämpiä ihmisiä arvostetaan, vaikka rikollisuus olisi muuten korkealla tasolla.

9.12.2008 10:48 | Maakku

Liian avointa!!

Pankeissa on monesti hämärää porukkaa seuraamassa mitä kukin asiakas kassalla tekee.
Kaiken lisäksi nykyään pankin kassalla ei ole mitään omaa rauhaa, vaan kaikki pitää tehdä muiden näkyvillä, ja kassaneiti vielä kailottaa kovaan ääneen paljonko olet nostamassa.

9.12.2008 11:45 | - Härkä -

Ei hemm...i, järjetöntä touhua!!

Olisiko paljon jos joku ystävällisistä tahoista korvaisi vanhukselle menettämänsä rahat??

Message was edited by: admin

9.12.2008 12:19 | jake.

helevetti.

Onneksi eivät sentäs kaataneet tai lyöneet tätä rouvaa, siinä olisi ollut luultavasti elontie lopussa muuten. Uskomatonta miten joku kehtaa edes ajatella vanhan, arvokkaan ihmisen ryöstämistä. Ryöstäkööt rahansa vaikka nyrkkeilyseuran jäseniltä niin saa tapahtumiinsa jännitystä.

9.12.2008 12:23 | Suurperheellinen

Meidän perheen 10 v joulurahat

Meidän suurperheelle moinen rahasumma,4000¬, olisi lähes kymmenen vuoden joulurahat.Rahat eivät mene tasan tosiaankaan.

9.12.2008 12:30 | Tuomari

Rangaistus

Aina on pieni mahdollisuus, että tekijät jäävät kiinni ja uskon, että oikeuslaitos langettaa tuntuvan rangaistuksen. Kuukausi ehdollista ja 20 tuntia yhdyskuntapalvelua vanhainkodissa niin johan oppivat ihmisiksi.

9.12.2008 14:00 | Mies

Nykypäivää

Ikävä tapaus tosiaan. Näitä tulee kyllä valitettavasti vielä lisää.
Suomestakin löytyy ihmisiä (sekä suomalaisia että ulkomaalaisia), joille vanhempien kunnioitus, moraali, oikeudenmukaisuus yms eivät merkitse mitään.

Riski on kuitenkin sillä joka moista summaa mukanaan kantaa. Kyllä omaisten ja viime kädessä pankin tulisi huolehtia että iäkästä ihmistä ei tuollaisten summien kanssa yksin pankista kotiin päästetä.

9.12.2008 14:15 | hyväEläke

Markat sekaisin

Tainnut mennä eurot ja mummonmarkat sekaisin. Eihän nyt kukaan nosta 4000euroa härreguud....tai sitten ollut seurapiirimummo??

9.12.2008 14:18 | vanhusten puolella

raukkikset

Nyt vaan valvontakameroita tutkimaan ja rangaistuksia törkeydestä. JA EIPÄS NYT KADEHDITA VANHUKSEN JOULURAHOJA,kyllä pitkän elämän eläneillä varmasti on laillista rahaa,toisilla on toisilla ei. Niin se vaan menee!

9.12.2008 14:18 | Mikko

Valtionkonttori

Eikös valtionkonttori korvaa tällaisissa tapauksissa menetetyn omaisuuden? Vai koskeeko korvaus vain rikoksen uhrin mahdollisia hoitokuluja?

9.12.2008 14:22 | Mies

Ei korvaa

Esinevahingot ja henkilövahinkojen hoidon korvaa valtionkonttori mutta vain jos rikoksen tekijä on ollut tekohetkellä valtion holhouksen alaisena (vankeudessa tai ehdonalaisessa). Muutenhan valtionkonttorilla maksatettaisiin kaikki se mitä ei vakuutusyhtiöstä saa irtoomaan ja verovaroin kustannettu laitos olisi selvitystilassa tuotapikaa.

9.12.2008 14:44 | Eila Eerikäinen

Raipparangaistus

200 iskua eduskuntatalon edessä,tai pakkotyötä mainitun summan edestä.Tämä rikollisten hyysääminen pitää lopettaa.Poliseille enempi valtaa.

9.12.2008 14:46 | milma

kyllä meiän mutsi

Pankista kävi mummo-vainaa useamman tuhannen hakemassa, jotta sai tasapuolisesti lapsille ja lastenlapsille jouluiloa suoda...8 hlöö a´ 500 ekee..kohtuullista

9.12.2008 15:25 | Iiii

Kateus

"Meidän suurperheelle moinen rahasumma,4000¬, olisi lähes kymmenen vuoden joulurahat.Rahat eivät mene tasan tosiaankaan."

Onko se jotenkin sulta pois, jos yhdeksänkymppisellä mummolla on neljä tonnia käteistä?

9.12.2008 16:56 | ZUMIAISHESSU

mummelin ryöstö

tottakait tää on törkeetä!
Tosin ehkä vanhat ihmiset (tai muutkaan) ei aina ymmärrä euron arvoa.Ajatellaan vaan markkoja (Iso summa silti).Nostetaan liian suuria summia, mutta jos ne täytyy nostaa niin sitten.
Mutta kunnon tuomio(t), jos saadaan kiinni.
Tässä on kyseessä ilm eläkelaismummon rahat sekä ryöstöä kohdannut järkytys. Joku sitten vastaa tähän, että olipas varakas mummu! Siihen en kommentoi
Pahalta tuntuu

9.12.2008 17:18 | Mia

Säälittävää

"Meidän suurperheelle moinen rahasumma,4000¬, olisi lähes kymmenen vuoden joulurahat.Rahat eivät mene tasan tosiaankaan." Mitäs perustit suurperheen. Turha muita kadehtia omien tekojensa vuoksi.

9.12.2008 17:34 | Roistot kiinni

joulu, lähimmäisenrakkauden vai itsekkyyden aikaa?

Uskomatonta miten suurperheellinen kehtaakin tulla tänne valittamaan! Itsekeskesyydelläsi ei liene rajoja. Mene itseesi ja häpeä!! Et tiedä kuinka paljon tämä vanhus on tehnyt töitä rahojensa eteen ja muutenkin nyt on kyse tämän vanhukset kamalasta kokemuksesta, EI SINUN ELÄMÄSTÄSI! Ihan nolottaa tuollaiset kommentit, hyi helvetti.

Ja siitä olen myös samaa mieltä, että vanhusten ei pitäisi omin päin tuollaisia summia nostella, ryöstö ei takuulla ollut sattuma. Toivottavasti syypäät löytyvät, vaikka se epätodennäköistä onkin.

9.12.2008 18:30 | Sami

Väärää kateutta

Uskomatonta kuinka joku kehtaa kommentoida mummon rahasummaa kateuden kiilto silmissään. Vanhemmat ihmiset ovat usein pihistelleet koko ikänsä eläen vaatimattomasti. Moni haluaa jakaa iloa lapsenlapsille ja lähimmäisilleen mieluummin kuin ryypätä joka sentin, se hänelle suokoon. Pitäisikö vielä mummonkin rahat jakaa kaikenlaisille vetelehtijöille.

9.12.2008 18:41 | elisa

Demari-Suomessa

Kyllä pitäisi töölöläismummojen jakaa vuosen varrella säästämänsä rahat köyhille yksinhuoltajille, jotka pukkaavat kakaroita juoppojen ja rikollisten kanssa veronmaksajien elätettäväksi.

9.12.2008 19:43 | nna-aisa

kyllä on tosiaan kateellisuus huipussaan

eiköhän se ole jokaisen oma vastuu, kun tosiaan pukkaa kymmenen lasta, mummon rahoilla eiole sun kanssa mitään tekemistä.

9.12.2008 20:41 | taksikuskina +10v

Mummot

Ottakaa Suomalainen taksi ja Suomalainen taksinkuljettaja ei ryostetä ei raiskata

9.12.2008 21:24 | kk

ei mummo sanonut että joulurahat

"Meidän suurperheelle moinen rahasumma,4000¬, olisi lähes kymmenen vuoden joulurahat.Rahat eivät mene tasan tosiaankaan."
Nytkö sitä ollaan jo kateellisia eyöstetylle mummolle??
Ei hyvin mene.

9.12.2008 22:21 | Söde

Mihin tämä maa on menossa???!!!

En voi kuin ihmetellä, että kuinka ihmiset voivat olla niin kateellisia. Jos tekee sata lasta ja yhteiskunta eli jokainen veronmaksaja maksaa tuet, niin älä valita. Sääli mummia, joka on taatusti säästänyt rahojaan todellakin jakaakseen niitä lapsenlapsenlapsilleen. Sen vain haluan sanoa, että toivottavasti nämä tod.näk narkkarit saavat kunnon tuomion. Ei enää mitään rikollisten hyysäystä. Jos minun mummille tehtäisiin näin..

Message was edited by: admin

9.12.2008 22:58 | Vanhuksia tulee kunnioittaa

Aika outoo että olivat odottamassa jo rapussa ryöstäjät!Mikäli joku seurasi pankissa rahan nostoa miten ne ryöstäjät siellä rapussa odottivat.Törkeää joka tapauksessa vanha ihminen ryöstää.Suomessa näyttää olevan pahoja ongelmia monella osa-alueella.Onneksi asun ulkomailla.

10.12.2008 05:47 | Matti Saarikivi

Pankin vika

Nimimerkki Härkä on oikeassa sanoessaan, että "Kaiken lisäksi nykyään pankin kassalla ei ole mitään omaa rauhaa, vaan kaikki pitää tehdä muiden näkyvillä". Pankeissa hiippailee väkeä katsomassa paljonko kukin nostaa. Sitten perään vaan ryöstöhommiin. Selvää on, että kenenkään ei pidä nähdä toisten ihmikasten nostojen suuruutta. Ihmettelen miten se yleensä on mahdollista. Jos voi nähdä toisen ihmisen noston suuruuden noin suunnilleen, niin vika on kyllä pankissa. Vanhemmat ihmiset eivät osaa käyttä automaattia vaan notsvat tiskiltä käteistä. Täytyy tietenkin olla niin, että kassan edessä noin 6-10 metrin pääsä takana tai sivussa on lattiassa maalattuna viiva, jonka takana jonotetaan, ja vain yksi kerrallan pääsee kassan eteeen. Ja kassan molemmin molemmin puolin parin metrin syvyiset väliseinät, jolloin kassa-aukko on ikäänkuin pilttuussa.. Ne eivät muuten vie tilaa kuin seinälevyn paksuuden, joten pankinjoihtajien on turhaa selitellä, että levyt vievät tilaa.
Itse asiassa on vaikeaa uskoa, että on niin hölmöjä pankinjohtajia,. että eivät hoida asiaa kuten yllä esitin, ja kuten monisa maissa on tapana. On helpompaa uskoa, että pannkivirkailija on rikollinen ja antaa salaisen merkin rikoskumppaneilleen , kun käteistä nostetaan yli jonkin määrän. Vanhuksen käyttämän pankin ja konttorin nimi tulisi ehdottomasti julkistaa, jotta yleisö osaa varoa rikollispankkeja.

10.12.2008 08:40 | köyhä duunari.

Jos olisin miljonääri

Niin antaisin mummolle 8000e. Toivottavasti nilkit jäävätr kiinni. SÄÄLITTÄVÄÄ ryöstää vanhus.

10.12.2008 16:06 | Se juna meni kyllä jo

Tarvitseeko Hesari Töölön asukkaiden leimaamista?

Hesarilla näyttää olevan oma intressi näiden "Töölöläisjuttujen" tekemiseen. Nytkin otsikoissa komeili töölöläisrouva, vaikka vanhushan siinä ryöstettiin. Paavon kaunaisuus on saanut Hesarista hyvän kätyrin.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.