Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
pe 10.10.2008 klo 11:16
Rakentaminen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Ratakuilusta tulee kaupunkilaisten olohuone

Kiskot poistuvat ratakuilusta ensi keväänä.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tavarasataman siirtyessä Vuosaareen ensi kuussa vapautuu keskustan halki kulkeva satamaratakuilu kaupunkilaisten käyttöön. Junarata puretaan ensi maaliskuussa.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on valmistellut ratakuilun uusiokäytöstä liikenne- ja ympäristösuunnitelman, jonka tarkoituksena on toteuttaa ratakuilusta toimiva ja turvallinen kaupunkitila.

Ratakuilu kulkee Ruoholahdenkadun päästä Mannerheimintien alittavan tunnelin suulle avautuen Töölönlahdelle. Ratakuilun pituus on noin 1,3 kilometriä ja alueen leveys on noin 15 metriä. Leveimmillään kuilu on Marian sairaalan kohdalla 34-metrinen. Ratakuilusta tulee sekä hyvin valaistu kulkureitti että kaupunkilaisten olohuone.

Suunnitelmien toteutuksen aloittaminen on ajankohtaista ensi kevättalvella. Yleissuunnitelma on esillä 13.-24. lokakuuta kaupunkisuunnitteluvirastossa, Kansakoulukatu 3, ja Kirjasto 10:ssä. Lisäksi ratakuilun suunnittelusta järjestetään keskustelutilaisuus tiistaina 21. lokakuuta kello 18 kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 0 viestiä
Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Pelkäätkö pöpöjä?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.