Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
la 25.10.2008 klo 10:02
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Espoo suosittelee influenssarokotuksia

Espoon kaupunki suosittelee rokottamaan alle 3-vuotiaat lapset influenssaa vastaan. Samaa suosittelee Kansanterveyslaitos, joka toivoisi entistä useamman ihmisen suuntaavan marras-joulukuussa terveysasemalle rokotetta saamaan.
 

Sitkeä tauti kaataa uhrinsa petiin jopa useiksi viikoiksi. Oireina ovat nopeasti nouseva korkea kuume, lihaskipu, päänsärky ja huonovointisuus. Kuumeen laskettua tauti alkaa muistuttaa yhä enemmän tavallista nuhakuumetta.

Influenssavirukset saapuvat Suomeen usein joulukuun alussa.

- Odotamme epidemiasta tavanomaista, mutta sen näkee sitten kun epidemia alkaa, infektiolääkäri Veli-Jukka Anttila Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kertoo. 

HUS kannustaa henkilökuntaansa ottamaan rokotuksen, vaikka se ei olekaan pakollinen.

Rokottamisella pyritään vähentämään sairauspoissaoloja ja estämään viruksen leviäminen henkilökunnasta potilaaseen tai potilaasta henkilökuntaan.

Anttila sanoo, että jälkitaudit kuormittavat sairaalaa usein enemmän kuin itse influenssa, ellei epidemiavuosi ole poikkeuksellisen hankala.

Influenssaa voi seurata esimerkiksi keuhkokuume.

- Lääkäriin kannattaa hakeutua oman harkinnan mukaan, jos on perussairauksia, taudista ei tunnu paranevan tai on niin huonokuntoinen, ettei pärjää kotona, Anttila suosittelee. 

Maksuttoman influenssarokotuksen voivat saada 6-35 kuukauden ikäiset lapset, kaikki 65 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, kuten kroonista sydän- tai keuhkosairautta sairastavat.

Muutkin voivat ottaa rokotuksen, mutta rokotusta ei suositella henkilöille, joilla on vakava kananmuna-allergia.

Meri Liukkonen, Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 0 viestiä
Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Joko odotat ensilunta?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.