Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ke 10.12.2008 klo 06:40
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Elielinaukio pysyy hämäränä

Elielinaukiolla Helsingin keskustassa saadaan toistaiseksi tarpoa hämärässä.Mikko Stig/Lehtikuva

Joulukuun pimeät päivät ovat saaneet Vartti.fin lukijan ihmettelemään, eikö Elielinaukion valaistukselle voisi tehdä mitään. Tuhannet matkustajat tarpovat aukion poikki päivittäin.


Samaa on Vartti-lehti kysynyt jo kahtena edellisenä syksynä. Rakennusviraston valaistuspäällikkö Juhani Sandström ei kolmannellakaan vastauskerralla lupaa nopeita toimia.


– Työlistan kärjessä on Rautatientorin valaistus, kun luistinradalle on nyt saatu pysyvä ratkaisu. Ensi vuoden aikana torille tehdään yleissuunnitelma. Yksi mahdollisuus on, että Rautatientorin ratkaisuja voisi monistaa Elielinaukiolle... Mutta se selviää vasta suunnittelun yhteydessä, hahmottaa Sandström.


Periaatteessa Elielinaukion hämäryyteen on kaksi parannusvaihtoehtoa: joko valaistus vaihdetaan kokonaan tai sitten nykyisten katulamppujen lisäksi tulee valoa ylhäältä päin, kenties aseman räystään korkeudelta.


Sandströmin kokemuksen mukaan kaikki Helsingin kantakaupungin valaistusratkaisut vievät aikaa, koska lopputulos kiinnostaa monia ja herättää paljon intohimoja. Esimerkiksi Rautatientorin muutokset aiheuttavat ketjureaktion toria ympäröivien rakennusten julkisivuvalaistuksissa.

Marja Salomaa
Lukijoiden kommentit » 2 viestiä
10.12.2008 08:22 | pissis

katetut tilat elielinaukiolle kiitos

Miksi Espoolaiset sai Kampin bussitiloihin sisäodotustilat kun muut pk seudun matkustajat kärmistellään Elielinaukiolla odottamassa että bussi tulee pysäkilleen minuuttia vaille kun jo pitäisi lähteä. Katetut tilat sinnekin Kiitos.

10.12.2008 09:37 | ääärr

Myöhässä

Elielinaukiolle bussit tulee vasta lähtöajan jälkeen. Tai ei sitten ollenkaan. Esim, bussi lähtee 16.42, bussi tulee .44 asemalle. EI NÄIN. Lähinnä bussit 195 ja 194 ainakin.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.