Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ti 9.12.2008 klo 17:22
Varkaus
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Postinkantajat varastivat rahaa kirjeistä

Kaksi Itellan postinkantajaa on jäänyt kiinni varastettuaan rahaa postissa kulkeneista kirjeistä. Tekijät ovat myöntäneet avanneensa useita lähetyksiä ja vieneensä niistä pienehköjä rahasummia.

Heidät on erotettu ja asiasta on tehty rikosilmoitus.

Toinen postinkantajista työskenteli Helsingin Punavuoressa ja toinen ensin Helsingin Hakaniemessä ja myöhemmin Espoon Leppävaarassa.

Vastaavia varkauksia tulee Itellassa vuosittain ilmi muutama. Itella ryhtyy sisäisiin tutkimuksiin silloin, kun yhdelle alueelle kertyy useita asiakaspalautteita katoamisista.

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Itella pyytää niitä asiakkaita, jotka epäilevät lähetystensä jääneen saapumatta perille syksyn aikana Punavuoren, Hakaniemen tai Leppävaaran alueille, ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun numeroon 0200 71000. Numero palvelee arkisin kello 8–20 ja lauantaisin kello 9–14.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 4 viestiä
9.12.2008 21:47 | Päivi

Huono palkka?

Postinjakajilla taitaa olla aivan liian pienet liksat. Kannattaisi myös miettiä postinjakajien työmotivaation lisäämistä esim. siten, että voisivat tehdä muutakin esim. 50 % osoitteenselvitystä, tai muuta toimistotyötä, ja 50 % postin jakamista.

Ihmetyttää kylläkin kuka viitsii laittaa rahaa kuoreen. Tai kuka nykypäänsä jaksaa nykypäivänä lähettää mitään postia kuoressa kun on muitakin keinoja viestiä ja antaa rahaa.

10.12.2008 01:36 | Apache

Ehkäpä

Tykkäämme lähettää rahaa kirjekuoressa. Sitäpaitsi sosiaalitoimi tulkitsee kaiken tilillepanon tuloksi. Vaikka tässäkin on kyse vain hänen auttamisestaan. Jos lähetän sen summan niin tulona se katsotaan. Mielummin annan sen summan extrana ettei nuubiot pääse mussuttaan että tolla pärjää, kun h... ei niillä tuloilla pärjää. Henkilö on sairaseläkkeellä eikä mitään muita tuloja ole. Ei edes asumistukea saa... Että pakko nille on vähän antaa.

admin.moderation.editStamp.default

10.12.2008 09:49 | Jarna

Saako mummojakin ryöstellä vähän palkan takia?

Nimimerkki Apache kirjoitti:
"Ihmetyttää kylläkin kuka viitsii laittaa rahaa kuoreen. Tai kuka nykypäänsä jaksaa nykypäivänä lähettää mitään postia kuoressa kun on muitakin keinoja viestiä ja antaa rahaa."

Se on jokaisen oma asia eikä rahan lähettäminen kirjeitse oikeuta ketään availemaan toisten postia, Suomessa on laki kirjesalaisuudesta.

Jos postinkantajien palkat ovat pienet,
on sata varmaa että erottamisen (kuin myös rikosoikeudellisten seurausten) jälkeen palkkaus ylipäätään mihinkään työhön kadun siivousta lukuunottamatta ei sitä taloudellista tilannetta ainakaan kohenna.

Palkkausasiat sekä niiden korottamiset on selvitettävä muilla keinoin kuin availemalla itselleen kuulumattomia lähetyksiä rahan toivossa.

Miltä tuntuisi jos joku mielestäsi alipalkattu (tai muuten vain utelias) avaisi huvikseen myös terveystietojasi koskevia lähetyksiä?
Tai verottajan tms. lähetyksiä saadakseen sosiaaliturvatunnuksesi mahdollista jatkokäyttöä varten?
Tai kauempana asuville sukulaisillesi/läheisillesi postittamiasi joululahjapaketteja?

Luulisinpa että siinä vaiheessa typeränä puolusteluna käyttämäsi alipalkkaus jäisi toissijaiseksi seikaksi, ehdoitta.

10.12.2008 09:54 | Jarna

Pahoitteluni

Tarkoitin nimimerkkiä Päivi.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.