Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
la 18.10.2008 klo 12:52  Päivitetty: la 18.10.2008 klo 16:16
Ilkivalta
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Alaikäinen esitteli isäpuolen aseita kotibileissä

Itä-Helsingissä, Siilitiellä sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä ikävä välikohtaus. Kotibileitä isännöinyt 16-vuotias poika päätti esitellä vierailleen isäpuolensa aseita. Aseiden esittely käynnisti poliisioperaation.

Tapahtumaketju sai alkunsa noin puoli kolmen aikaan aamuyöstä. Poika innostui esittelemään aseita päähänpistosta. Esittely poiki ilmoituksen hälytyskeskuskseen, josta paikalle hälytettiin useita raskaammin varustettuja poliisin yksiköitä.

- Autoja oli vapaana ja sinne lähetettiin useampi yksikkö, Helsingin poliisin päivystävä komisario Jussi Huhtala kertoo.

Bileiden isäntänä toimineen pojan esittelemät isäpuolen aseet olivat luvallisia, mutta ne takavarikoitiin ja juhlat keskeytettiin.

- Hän esitteli yhtä haulikkoa ja kahta järeämmän kaliberin käsiasetta. Aseet menevät nyt lupaharkintaa. Tutkimme oliko aseita säilytetty oikein ja voidaanko niitä palauttaa isäpuolelle, sanoo Huhtala.

Poliisin mukaan poika ei uhkaillut tai osoitellut aseilla ketään asunnossa olleista.

Satu Irisvik
Lukijoiden kommentit » 21 viestiä
18.10.2008 14:49 | Aseeton

Aseita käsittelevät

vain ne joilta siihen löytyvät tarvittavat luvat - eikä koskaan kännissä ja/tai kotibileissä, luulisi tämän olevan aika selvä asia. Nämä aseet menevät lupaharkintaa, onneksi.

18.10.2008 15:05 | Mookko

Tällaisia on Suomessa tuhansia

Onneksi poliisi toimi nopeasti. Kyllähän tuo melko järeää toimintaa on, mutta parempi sekin kuin jäädä odottelemaan. Toivottavasti yksityishenkilöiden aseiden määrä vähenee reilusti tulevaisuudessa.

18.10.2008 15:41 | ana

ei aseet tapa

ihminen sen aseen laukaisee. ihminen tappaa.

18.10.2008 15:44 | ana

ei aseet tapa

ihminen sen aseen laukaisee. ihminen tappaa.

18.10.2008 17:11 | Reijo

aseet on turhia

Mitä ihmettä tavalliset suomalaiset tekevät käsiaseilla? Soopaa koko harrastuspuhe, aseita pidetään vaan fiilistelyn ja egon pönkittämisen vuoksi. Aseet kuuluvat poliisille ja sotaväkeen, ihan hullua niitä lupia jaella tavallisille ihmisille.

18.10.2008 17:24 | David

joopa joo

On tainnut olla výýrýnlaisia vieraita kylýssý, jos heti soitetaan poliisi paikalle. Kyllý nyt jumalauta mennýýn jo ýýrimmýisyyksiin nýissý asekammoisten touhuissa. Eikýs yksi tapaus ollut týssý viikolla sellainen, ettý mies oli nýhty metsýssý aseen kanssa ja heti soitettiin swat-yksikýt paikalle. MIES OLI JUMALAUTA METSýSTýMýSSý LAILLISESTI! HERýTKýý JO!

18.10.2008 17:36 | <

Voi jumalauta

Hienoa, on se tälläinen ylireagoiminen tosi hienoa... tekin siellä nyt jotain hysteerisesti paskotte ympäri ämpäri

18.10.2008 17:58 | teinidoku

läppä

olin tuolla kekkereissä ja me katottii partsilt ku pusikos juoksee jotai swattei kilpien kans ja ajateltii lähtee ulos kattoo et mitä vittua, sit ku avataa rapun ovi ni sielt tuli karhukopla päin näköö ja just voideltu leipä lens kattoo ja rautoihi :D

18.10.2008 18:30 | Che Quevara

Aseet kaappiin

Harrastan itse aseita keräilijän statuksella ja olen sitä mieltä että jokainen ase pitää säilyttää lukitussa asekaapissa "oho/en mä tienny juttujen välttämiseksi". Ase
on sitä varten että sillä harrastetaan ammuntaa/puolustetaan itseään, kaikki muu olkoon tuomittavaa.Sopiva aseluvan ikäraja olisi minun mielestä 25 vuotta ja vaatimuksena suoritettu varusmiespalvelus.

18.10.2008 18:39 | jorma

ihmeellistä hyysäystä

aseet maitokauppoihin niin turvallisuus lisääntyy kun kaikilla on ase millä puolustautua.

18.10.2008 19:53 | Mara

Hienoa toimintaa

En kerta kaikkiaan voi ymmärtää tätä suomalaisten miesten egon pönkitystä aseilla. Eikö sinne metsään voi mennä ilman sitä asetta. Mihin hittoon Suomessa tarvitaan aseita, en pysty ymmärtämään. Toivottavasti poliisi konfiskoi kaikki aseet pois

18.10.2008 20:15 | Jarmo

Reagointi oikein - episodi väärin

Poliisilla ei ole varaa reagoida kuin juuri noin. Ja se on oikein. Kakaroiden leikki oli väärin, ehkäpä he nyt ymmärtävät asian. Tai ainakin sen jälkeen kunhan kuulevat mitä tuo pelleily maksoi iskälle ja äitille. Ja mitä tuon laatuinen vaarallisilla asioilla leikkiminen yleensä maksaa maksukykyisille täysi-ikäisille itsestään vastaaville oikeuskelpoisille kansalaisille.

18.10.2008 21:08 | MMatti

Aseiden riski on liian suuri

Tuo laillinen metsästyskin kaipaisi vähän lisäkuria ja tiukkaa rajoittamista. Ja tietysi aseet pois kodeista, joissa on kasvavia lapsia. Jos joku niitä haluaa pitää, älkööt pitäkö kotona vaan valvotuissa tiloissa lukkojen takana. Ei tämä mitään hyesteriaa ole vaan järkevää toimintaa.

18.10.2008 23:07 | Leni

isottelija taas

Lapsilla ja valitettavasti myös isolla osalla aikuisia on se pätemisentarve, täytyy olla olevinaan parempia kuin muut, tavalla tai toisella. Mielestäni tässäkin tapauksessa, jos ei aseita osata tai ei rahat riitä niitä säilyttää ohjeiden mukaan, niin otetaan ne sitten parempaan säilöön. Aseita käsitellessä isossa porukassa voi olla mukana myös jokus arvaamaton sairas henkilö.

19.10.2008 00:47 | Metsästys miehen muija

äitiliini

Aseet on nykysäännösten mukaisesti pidettävä lukitussa kaapissa. Oliko kaappi lukittu? Jos oli ja avaimen säilytyspaikka oli tämän nuoren tiedossa, hän on siis pettänyt luottamuksen. Muutoin on nähtävästi kyseessä aseiden säilyttämisessä huolimattomuus....

19.10.2008 05:31 | daa

Johan oli vieraat

Aika pirullisia vieraita ollut bileissä, kun poliisin kutsuivat. Olisivat vain ottaneet pyssyt pois varmaankin känniseltä pölvästiltä ja laittaneet takaisin säilytyspaikkaan.
Poliisin kutsunut pikkupaskiainen taitaa saada vielä selkäänsä jos teki hälytyksen ilkeyttään.

Jos asetta vain esittelee lataamattomana, eikä uhkaile ketään, poliisia ei tarvita.

19.10.2008 08:10 | Pax

Poliisille kiitos!

Poliisille kiitos esimerkillisestä ja nopeasta toiminnasta.

19.10.2008 08:19 | Pax

Kiitos Poliisille

Kiitos poliisille nopeasta toiminnasta.
Aseilla ei leikitä.

19.10.2008 12:08 | Mikhail

Yksi näkökulma asiaan..

Kyllä ihmisillä pitää aseita olla, muutoin pieni aseellinen vähemmistö voi hallita ja sortaa suurta aseetonta enemmistöä jos tiukka paikka tulee. Ja sellaisen todennäköisyys kasvaa nykymaailman hulinoissa kun ruoasta, vedestä ja öljystä alkaa tulla pulaa.

19.10.2008 19:46 | Seppo

--

"Johan oli vieraat

Aika pirullisia vieraita ollut bileissä, kun poliisin kutsuivat. Olisivat vain ottaneet pyssyt pois varmaankin känniseltä pölvästiltä ja laittaneet takaisin säilytyspaikkaan.
Poliisin kutsunut pikkupaskiainen taitaa saada vielä selkäänsä jos teki hälytyksen ilkeyttään.

Jos asetta vain esittelee lataamattomana, eikä uhkaile ketään, poliisia ei tarvita." << ehkä tähän astisista kommenteista järkevin

23.10.2008 03:00 | mikrotuki

Estin yhtä kerran lataamasta

Aseita humalassa kotijatkoilla. Nappasin kourasta patruunoihin kiinni, kun isäntä alkoi esitellä haulikkoa kotibileissä 90 luvulla. Asiallinen keskustelu auttoi, isäntä pisti välineet takasin kaappiin. Olen kanssa sitä mieltä, että aseita ei käsitellä pienimmässäkään humalassa. Sanoin, että hieno harrastus mutta sovitaanko, että pistät pois että vieraat pelkää. Ukko alko esitellä rikosjuttujensa papereita käräjiltä ja sitten toiset sano, että lähetään. Tunne ei
ehkä ole mukava muttei minua silloin perheettömänä niin huolettanut, uhoajia on moneen lähtöön - jotkut vaan on ylpeitä kokoelmistaan ja haluu näyttää ja jotkut voi oikeestikin ampua, tässä tapauksessa ei ollut mitään motiiveja tai teon tarkoitusta, lähinnä "leuhkimista". Noista 16 vuotiaista ei enää osaa sanoo tänä päivänä onko niillä mitään rajoittimia, joka toinen tuntuu vetävän jotain nappeja ja valvovan öitä, nukkuvan koulupäivänsä yli ja koko sosiaalisen elämän perustuvan bilettämiseen tai nettipelaamiseen, tai rallaamiseen kartsalla - vanhemmat antaa rahaa, että menevät muualle kotoa notkumasta kun eivät jaksa vuorotöiden lomassa mukuloitaan kattella.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.