Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
to 20.11.2008 klo 15:57
Pahoinpitely
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Helsingissä liikkuu vaarallinen valetaksi

Valetaksin kuljettaja heitti matkustajan autosta katuun Helsingin Kampissa varhain torstaiaamuna.

Renault-merkkisen taksitunnuksilla varustetun auton epäillään liikkuneen kantakaupungin huvittelupaikkojen läheisyydessä ja ottaneen kyytiin naisasiakkaita. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat nettisivuillaan.

Nainen tilasi Renaultin kuljettajalta kyydin kotiinsa hotelli Presidentin lähistöltä torstaina noin kello kolme aamulla. Kuljettaja kuitenkin lähti päinvastaiseen suuntaan. Naisen halutessa suorinta tietä kotiin kuljettaja pysäytti auton ja veti matkustajan katuun.

Helsingin Sanomien haastattelema taksitarkastaja Sakari Hellstedt sanoo, että valetaksiin on syytä suhtautua vakavasti. Matkustajien kannattaa tarkistaa, että taksin katolla lukee kaupungin nimi ja taksin numero.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 29 viestiä
20.11.2008 16:13 | Miten niin?

Miten niin valetaksi?

Mistä taksitarkastaja päätteli, että kyseessä on valetaksi? Jos taksissa on taksin tunnus, niin silloin on syytä olettaa, että kyseessä on oikea taksi. Tuo nyt olisi ihan samantyyppistä palvelua, mitä itse olen usein saanut taksissa. Huijataan ja räyhätään.

20.11.2008 18:02 | Minä

Samma här

Minä myös saanut aivan törkeää palvelua ihan laillisissa takseissa. Mm. kuskattu aivan eri osoitteeseen kuin olisin halunnut, kieltäydytty ajamaan liian "lyhyttä" kyytiä (Puistokadulta Esplanadille), kerran kieltäydyttiin ajamasta kyytiä kun halusin maksaa pankkikortilla. Ilmeisesti uski olisi halunnut ajaa kyydin pimeänä. Onneksi on HTD:n lisäksi mahdollisuus tilata kyyti Kovaselta, sieltä olen aina saanut asiallista palvelua.

20.11.2008 18:10 | Asiakas aina väärässäkö?

Aivan...

Tämä on juuri sitä tämän päivän asiakaspalvelua.

20.11.2008 18:40 | Suhari itte

Vakioselitys

Taksia vuosikaudet ajaneena voin vahvistaa, että vakioselitys on "pimeä taksi" kun jotain ikävää tapahtuu. Tosiasiassa pääkaupunkiseudun taksit tuntevat varsin hyvin toisensa ulkonäöltä ja oikea valetaksi havaitaan hyvin nopeasti jo epätyypillisen ajotavan, auton varusteiden tms. mukaan.

20.11.2008 18:40 | Reijo

Pärkele!

vielä kahdeksankymmnetä luvulla oli ihan normaalia vetää asiakasta turpaan mikäli ei käyttäydytty kunnolla!

Mihin tämä asiakaspalvelu vielä oikeen menee??

20.11.2008 18:45 | Kaupparatsu

Tyytyväinen

Käytän taksia useassa maassa, joten näkemytstä on. En vaihtaisi Suomalaista taksia minkään muun maalaiseen.

20.11.2008 18:50 | Christian F

Voi luoja...

Mitä te valitatte. Helsingin taksissa on panostettu viime kesän ja syksyn aikana asiakaspalvelun laatuun. Jokaisella palvelualalla löytyy näitä ei niin ystävällisiä. Ertittäin usein närkästys johtuu asiakkaan suullisesta tuotoksesta oli kyse kassalla olosta taikka taksissa. Taksikuski on vaan taksikuski. Mutta se kuski vie sinut myös kotiin niin sitä halutessasi.

20.11.2008 19:21 | Sepe - Sörkkä

Taksiin pitää

aina luottaa ja minähän luotan, kyllä autoilijalle pankkikortti kelpaa, mä olen aina saanut hyvää palvelua sekä turvallisen kyydin kotiin yön pikkutunteina.

20.11.2008 19:37 | taxman

oikea taksikuski

Aivan asiakas on oikeassa saa valita reitin jos osaa tai kykenee jurriltansa, 90%
tohon aikaan ei tajua yhtään mitään ja jos tajuaa kiukku puretaan siihen ainoaan hyväntekiään joka vie kotiin... en ota jurrisia ikinä kyytiin just tost syystä.

20.11.2008 20:44 | Ansku

Taksikyyti

Mitäs sanotte,kun asiakas ryhtyy ensitöikseen soittamaan suutaan ja haukkumaan kuljettajaa.Jotkut taas tulee kyytiin,vaikkei ole rahaa eikä halua maksaa kyytiä,vaikka sitä olisikin.Se on kuljettajan palkasta pois.Oksennuksetkin joutuu kuski siivoamaan,kun asiakas lähtee käpälämäkeen maksamatta senttiäkään.

21.11.2008 08:09 | stadin pirssi

Valetaksi

todennäkoisesti kyseessä on valetaksi en muista renault merkkisiä takseja olena stadissa kun muutaman.Ne ois äkkiä tsekattu.Ja se huijaaminen,onkin varmaan kuskin edun mukaista ajattaa asiakasta ympyrää tai kilometrin pitempää reittiä,kun kaupungissa on sata metriä jonoa asiakkaista.

21.11.2008 09:42 | Niin metsä vastaa...

Ei ongelmia

Olen aina saanut hyvää palvelua takseilta, niin selvinpäin kuin humalassakin. Ai niin, en sotke taksissa enkä soita kuskille suutani tai muutenkaan häiriköi, olisikohan tällä osuutta asiaan?

23.11.2008 08:00 | Pekka

Palvelua, joo

Tässä joku vuosi sitten taksikuski kertoi kuinka hänellä oil samana päivänä ollut asiakas, joka oli huomannut kyydin loputtua, ettei ole rahaa. Oli pyytänyt päästä kotoa hakemaan, kun oltiin perillä. Taksikuski kertoi, että eihän sellaiseen voi suostua. Hän sanoi vetäneensä miehen ulos autosta, hakanneensa hänet kunnolla, ja repineensä miehen sormesta kultasormuksen kyydin maksuksi. Asiakas oli ollut ulkomaalaisen näköinen, joten taksikuski piti tekoaan oikeana ja oikeutettuna. Mainitsi vielä, että erikoisesti ulkomaalaisia tulee kohdella noin.
Kannattaa tarkistaa ennen taksimatkaa, että takuulla on käteistä lompakossa, varsinkin jos on ulkomaalaisen näköinen. Ehkä on parempi myös ottaa kultasormus kädestä johonkin talteen ennen taksimatkaa. Paikkakunta ei ollut Helsinki.

23.11.2008 16:52 | SUHARI

kannattais miettiä ,onko maksaa kyytiä rahalla ,tai jollain kortilla ja sitten ei tartte "näitä kaneja kyselle " SUHARI "

23.11.2008 16:53 | SUHARI

kannattais miettiä ,onko maksaa kyytiä rahalla ,tai jollain kortilla ja sitten ei tartte "näitä kaneja kyselle " SUHARI "

26.11.2008 12:07 | eki

emmä muista mis mä asun.

27.11.2008 11:53 | En ymmärrä moista käytöstä.

Taksikuskit ovat välillä aika säälittäviä

Monet taksikuskit luulevat itsestään aivan liikoja, usein he ovat koulutusta vailla olevia jotka ovat oppiinneet siteeraamaan kyydissä olevia fiksuja ihmisiä!? He luulevat myös usein olevansa etuoikeutettuja liikenteessä. Mikäli joku mittariauton säälittävä nahkatakki apina yrittäisi mukiloida minua niin riisuisin pikkutakkini ja antaisin kyseiselle dorkalle opetuksen. Kyllä kuulkaa koulutuksen hankkiminen kannattaa, mielummin olen asiakkaana kuin kuljettajana.

27.11.2008 13:25 | taksikuski

Pikkutakkityypit on aika säälittäviä

Monet pikkutakkityypit luulevat isestään aina liikoja ja usein liian koulutettuja
jotka ovat oppineet nuolemaan perseitä ja potkimaan heikompiaan!?

28.11.2008 05:52 | toinen kuski

Pikkutakkityypit joutaa kävelemään

Tuollaiset itseään täynnä olevat pikkutakkipellet löytävät kyllä hyvin äkkiä itsensä auton ulkopuolelta jos alkavat noita mielipiteitään ääneen puhua...

28.11.2008 21:07 | Tasa-arvoinen liikenteessä.

Nimimerkille "suhari itte".

Olet tosi tarkka karju kun tunnistat jo taksin ajotavasta. Olen itsekin suhannut taksia stadissa
mutta minulle ei ole vielä kehittynuyt sellaista liikenne silmää´, että pelkkä ajotapa riittäisi sanomaan em. perustein jonkun auton valetaksiksi.

29.11.2008 09:18 | taksiluvat vapaaksi!

yhden kerran vuodessa taksilla.

Nämä ovat niitä tyypillisiä"vuodessa yhden kerran ravintolassa käyviä" .Kyllä sen tietää,pikkujouluista tullut ämmä kännissä,alkaa rähjään kun meni rahaa
ja harmittaminen alkaa heti.Kuvittelee olevansa vastustamattoman näköinen ,Yritetään iskeä nappisilmäistä taksikuskia,ei saa palautetta.Luulee olevansa maailman napa.Heitetään pihalle kun ei voi turpiinkaan antaa!

1.12.2008 12:37 | Rahalle vastinetta

Taksikuskit asiakaspalvelukoulutukseen

Taksikuskien ammattitaito on laskenut roimasti. Asiakaspalveluhenkisyydestä monesti ei ole tietoakaan (ei siis tarvitse olla pikkujouluista tulossa, riittää ihan taksikyyti keskellä arkipäivää). Navigaattorista katsotaan MTV3:ta ja asiakkailta kysytään ajo-ohjeita, jos ei osaakaan neuvoa, saa viela p*skaa niskaan. Jos erehtyy huomauttamaan pidemmästä reitistä, "palvelu" muuttuu vieläkin nuivemmaksi. Huonoa palvelua saa jo sillä, että on rauhallinen, siisti, hiljainen ja maksava asiakas. Niin, ja kokemusta takseista löytyy muualtakin Euroopasta, kokemani perusteella en todellakaan voi sanoa, että Suomessa taksipalvelu olisi parempaa.

2.12.2008 09:33 | Palvelua haluava

Yksityiset

Hypätkää Kovasen tai Kajon taksien kyytiin, ni palvelu on ainakin taattua. Tuntee oikein ittensä välil suureksi herraks. Homma toimii takuuvarmasti!

2.12.2008 21:05 | Yx

%

Valitettavasti 90% taksikuskeista pilaa koko ammattikunnan maineen.

3.12.2008 11:39 | Koiran hommaa

Kirjavaa sakkia

Taksikuskin ammattiin ei hakeuduta vaan joudutaan, jos ei muualle kelpaa niin taksikuskiksi pääsee jos on ajokortti ja käy viikon kurssin. Kyllä tämä näkyy myös palvelutasossa.

4.12.2008 12:53 | jalmarionkalmari

minä olen kuningas

Mä olen ainakin aina saanut erinomaista palvelua taksissa ja on toivotettu hyvät illat ja lomat ja muut. Mutta olenhan aina muistanut myös käyttäytyä ja olla asiallinen ja jos olen liiän kännissä ollut, niin olen istunut hiljaa takapenkillä ja jos on ollut ruokaa mukana nii tehnyt kuten kuski käskee, pitänyt tuokaa lattialla tai laittanut vaikka takakonttiin.

4.12.2008 16:37 | taaki

sikakäytöstä

Tilasin taannoin taksin kun käteni oli leikattu ja mukana painava kassi. matka oli muutama kilometri ja se sai aikaan jumalattoman metakan. oli kuulemma liian lyhyt matka.kaveri oli ollut toista tuntia tolpalla ja odotti saavansa paremman kyydin. heitti sentään laukkuni kyytiin. kuittiakaan ei suostunut antamaan kyydin päätteeksi.otin auton numeron ylös ja pidän kavereitteni kanssa yhdestä asiasta huolen.aina kun tuo auto näkyy tolpalla keulilla niin jätkä takuuvarmasti ajaa kusikyydin....

Message was edited by: admin

5.12.2008 07:25 | ei enää samaan taksiin

Paska sakkia läpi suomen

Taitaa olla läpeensä skeidaa sakkia taksikuskit läpi suomen.ainakin lappajärvellä saanut ylimielistä ja epäkohteliasta käytöstä taksista.

7.12.2008 20:19 | Päivi

Jokainen työ on tärkeä

Kummaa juttua. Monta kertaa on tullut taksilla ajeltua ja mitäpä valittamista olisi, kun lähestulkoon ainut vaatimus on se että pääsee paikasta a paikkaan b ja siihen on kaikki kuskit tähän mennessä kyenneet. Jos teillä on ongelmia taksien kanssa niin epäilen vahvasti, että syynä on ollut oma ylimielinen asenteenne tai muu törttöilynne. Ei kenenkään tarvitse kuulla työssään vittuilua. Kuskit valitkoon asiakkaansa.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.