Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ke 3.12.2008 klo 06:55
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Raitiolinja 9 päihittää bussin liikenteessä

Lehtikuva

Elokuun alussa aloittanut raitiolinja 9 Erottajalta Pasilaan päihittää matkustajamäärissä edesmenneen bussilinjan 17, vaikka bussireitti ulottui eteläiseen Helsinkiin Merikadulle asti.

Ensimmäisenä täytenä liikennöintikuukautenaan syyskuussa ratikka 9:n kyytiin hyppäsi 197 000 matkustajaa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan bussi 17 kyydissä oli 119 000 matkustajaa.


Lokakuussa uuden ratikkalinjan alkuinnostus hieman laantui, ja matkustajia oli 160 000. Vastaavasti bussi 17:lla oli vuosi sitten lokakuussa 133 000 matkustajaa.


Johtava liikennetutkija Marko Vihervuori kehottaa odottamaan marraskuun ja joulukuunkin tietoja ennen kuin nähdään, mille tasolle ratikka 9:n suosio asettuu.


– Mutta koko ajan on ollut tiedossa, että linjaa jatketaan, ja silloin tietysti matkustajamäärät kasvavat, summaa Vihervuori.


HKL selvittää parhaillaan, miten ratikka 9 voisi jatkua eteläpäässään. Suunnitelmat Pasilasta Ilmalaan ovat nekin valmistelussa.


Helsingin suosituin ratikkalinja oli lokakuussa 4/4T hieman yli miljoonalla matkustajallaan. Ratikka 9 sijoittuu listan häntäpäähän heti ratikka 1:n ja 1A:n yläpuolelle.

Marja Salomaa
Lukijoiden kommentit » 0 viestiä
Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Nyppiikö BB-porukka?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.