Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ti 30.12.2008 klo 08:33  Päivitetty: ke 31.12.2008 klo 10:56
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Raketit ja paukuttelu turhauttavat hätäkeskusta

Varkain ammutut ilotulitteet ja uudenvuoden pommit kuormittavat Hätäkeskusta. Vaikka raketteja saisi ampua vasta uudenvuoden aattona kello kuudesta lähtien, on paukuttelu riivannut hätäkeskuksia jo monta päivää.

- Ilmoituksia on tullut jatkuvalla syötöllä. Kymmenittäin maanantai-iltanakin, kerrottiin Vantaan hätäkeskuksesta.

Myös Helsingin ja Espoon hätäkeskukset ovat olleet kiireisiä raketti-intoilijoiden kanssa.

Hälytyksistä saadut tiedot välitetään poliisille, mutta tekijät ovat yleensä jo kadonneet kun poliisiauto kaartaa ilmoituspaikalle.

- Aika turhauttavaa hommaahan tämä on, myönnetään Hätäkeskuksesta.

Vantaan poliisi aikoo keskittää voimia ilotulitteiden myyntipaikkojen tarkempaan valvontaan, mutta myös rakettien käyttöä tullaan valvomaan.

- Kyllä pyritään valvomaan ja on raketteja ehditty ottaa poiskin, etenkin pieniltä lapsilta, Vantaan poliisista kerrottiin uudenvuoden aattona.

Vantaalla rakettien ampumista ei rajoiteta kaupungin alueella, mutta Helsingissä ja Espoossa keskusta-alueet ovat paukuttelijoilta pannassa.

- Keskustan alue, torin ympäristö sekä isojen kauppakeskusten läheisyydessä ei saa ampua, Helsingin poliisi selvitti sääntöjä.

Raketteja ja pommeja on lupa ampua uudenvuoden aatona kello kuudesta uudenvuoden päivään aamukuuteen saakka.

Petra Lehtinen
Lukijoiden kommentit » 15 viestiä
30.12.2008 10:51 | perkele

järki käteen

voiko joku oikeesti olla niin typerä että tukkii häken ahtaita puhelinlinjoja jonkun papattien takia?

30.12.2008 11:49 | jn

uus avuttomuutta

Ihmiset kuuntelee korva höröllä jos jossain sattuisi vähän paukahtamaan ja ei kun puhelin käteen kun näin käy.Ymmärrän kyllä jos paukutellaan parvekkeen alapuolella tunnista toiseen mutta ei nyt muutama paukahdus silloin tällöin parin päivän ajan luulisi ketään häiritsevän.Tosi tyhmää soittaa ja tukkia hätäkeskuksen linjoja moisilla soitoilla.

30.12.2008 12:05 | Turvallisuustarkastaja

Uskomatonta

Kuultuani asiasta en ollut uskoa korviani, eihän kukaan voi tosissaan väittää että se paukuttelu häiritsisi oikeasti niin paljon että asiasta pitäisi soitella viranomaisille. Tietenkin on eri asia jos todella siinä oman paevekkeen alla jytisee useasti, mutta se on se ja sama jos joku paukuttaa esim tyhjää roskapönttöä vaikka kepillä. Nyt lopultakin todella se järki käteen ja loppu tälle vouhottamiselle!

30.12.2008 12:12 | -jen-

huOh!

itse soitin maanantaina kl17 hätäkeskukseen, koska raketteja ammuttiin maata vasten ja olin koirien kanssa ulkona ja toinen koirista pelkää noita ääniä. pennut lisäksi ampuivat raketteja autojen päälle - tämäkö sallittua? olisiko pitänyt jättää soittamatta ja ilmoittaa asiasta?? poliisi ei edes tullut. otan seuraavan kerran oikeuden omiin käsiini! ja se hemmetin paukuttelu muuten häiritsee!!!!! varsinkin meitä koirien omistajia, koirille kun ei voi selittää ettei tartte pelätä.
rakettejen myyntiä tulisi rajoittaa ja katsokaa ihmiset lastenne perään!!

30.12.2008 14:28 | Iso Hyysäri

EI SAA SYYLLISTÄÄ!!

...mamman ja papan pieniä veijareita!!! Voi tulla pahoja TRAUMOJA, jos veitikoita alkaa esimerkiksi kieltämään!! Antaa poikien paukutella ihan rauhassa. Paikalta voi aina vapaasti poistua häiritsemättä paukuttelua!!

30.12.2008 15:33 | Naapurin nipo muija 38v.

No joo...eihän meidän pojat...

Vanhemmat on töissä ja naapurissa kokoontuu lauma pikkusällejä.
Aikansa kuluksi nämä kaverit säikyttelevät vanhuksia,
koiria ja muita ohikulkijoita pommeillansa ja lisäksi ovat räjäyttäneet jo kahden naapurin postilaatikot säpäleiksi.Tätäkö muiden pitää vaan sietää, koska pojat on poikia...?
Ai niin, missähän pojan vanhemmat on iltaisin, kun paukuttelua jatkuu klo.22- 03 välillä myös?

30.12.2008 18:53 | Äkäne Ukko

On se kumma...

Yleensä ennen aikaisten paukuttelijoiden ikäluokka on siinä 11-14vee. Pitäs kyllä antaa kunnon selkäsauna ennen aikasille paukuttelijoille. Ei mitään virkavaltaa vaan antaa vitsan heilua ja kunnolla. Kyllä ne pennut siitä oppii..

30.12.2008 18:56 | Sentraalisantra:)

Uusi vuosi

Tämäkään pommien paukuttelu ei varmaan tule kansalaisille uutena asiana. Tätä kun ei "koskaan" ennen ole ollut!!! Ihmisten sietokynnys vaan on laskenut. Turha on soitella pommien paukuttelusta, äänihaittana(se meinaan jatkuu vielä huomenna, uskokaa tai älkää) Aineelliset vahingot ja muut pommien aiheuttamat onnettomuudet ovat niitä asioita, joista kannattaa ja pitääkin soittaa. Järki käteen uuden vuoden juhlimisen ja paukuttelujen suhteen:)

30.12.2008 21:58 | Pedigree

KOIRIA, IHMISIÄ, RAKETTEJA

Oma moka jos ei koiraa ole koulutettu kestämään äkkinäisiä kovia ääniä tai muutakaan yllättävää. Vaikka eläimiä ovatkin niin ei niitäkään tarvitse missään pumpulissa kasvattaa.

30.12.2008 22:12 | oldskool

rauhaa

Heei elkää ny raivotko, turha ruveta uhitteleen mitää..Raketit on jees ja niitä kuuluu ihan ohjeidenki mukaasesti paukuttaa, ei kai siinä muuka auta ku mennä paukuttaa..Ja ne paukut yms on nykyää iha löysiä ja sillee..Ennen oli kovempia, sillo ku oli viel vanha kunnon Thunderkinggi ja aidot tykinlaukaukset vai mitä ne oli. tykärit takas ja hyvää uutta vuotta kaikille.

31.12.2008 11:01 | Ismo39

tänään!

Tänään sitte paukkuu ja rätisee ja vinkuu ja vaikka mitä eikä tukarit yms kotipoliiisit voi asialle mitään. Ei oo enää tekosyitä soitella ja ruuhkauttaa hätäkeskuksia, oppivatpahan kenties sietämään ilotulitteiden aiheuttamaa ääntä, joka on muuten kuin musiikkia korville. Paukkuvaa uutta vuotta kaikille! :)

31.12.2008 11:04 | hmm

Tätä on suomalainen uusavuttomuus

Pojat ampuu raketteja, niin soitetaan poliisit paikalle. Kas kun ei mennä pojilta kysymään, että saisko olla pullaa ja mehua. Jos joku nulikka ampuu minua raketeilla, niin menen samointein takavarikoimaan ne hyvityksenä pois. Ei ne nassikat poliiseja kutsu, kun itse on rikollista tekemässä, eikä ne isälleenkään kerro. Väliinpitämätöntä on tämä yhteiskunta nykyään.

31.12.2008 11:30 | Ihmettelijä

Järki käteen, hätäkeskus hätää varten

Eihän kukaan soita koiran haukunnasta hätäkeskukseen, vaikka se on vähintään yhtä ärsyttävää... Muutenkin vain muutama päivä paukuttelua vuodessa. Eläimille ja muille herkille korvatulpat. Hätäkeskukseen soitto jos on oikea hätä.

31.12.2008 11:43 | Äiti

Rakettien myynti myöhemmäksi

Miksi raketteja aletaan edes myymään aina näin aikaisin ? Ylipäätään tämä jatkuva ostohysteria toivottavasti rauhoittuu tulevan taantuman myötä. Mielestäni uuden vuoden aattona ja ehkä aaton aattona voisi raketteja myydä. Jos joku niitä haluaa ostaa, ne saa ostettua tuolloin. En ole raketteja vastaan, meillä on kuusi lasta ja meillä ammutaan raketteja lupien mukaan. Myös lapset tietävät rajat, minkä mukaan eletään. Lapsista 3 on jo yläasteella, jopa he ymmärtävät asian. Meillä on myös koira, joka ei pelkää paukuttelua, muttei myöskään pidä siitä. Kokemusta on myös muista jo pois menneistä koirista, joista jotkut todella pelkäsivät rakettien ääniä, mutta se on vaan pärjättävä ja autettava eläintä selviämään uudesta vuodesta. Vaikka sanotaan, että lähinomainen on viranomainen, vastuu on aina vanhemmilla !! Ei pidä tehdä lapsia, jollei niitä jaksa kasvattaa ja ohjastaa oikeille teille !
Turvallista uutta vuotta kaikille !!

31.12.2008 11:51 | a

a

Tuo viimeisin on hyvä ajatus. Rakettien myynti sallituksi vain uudenvuodenaattona.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.