Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
ma 13.10.2008 klo 07:22
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Helsingin asuntokaupat vähenivät viidenneksellä

Käytettyjen asuntojen kauppa on kesän ja alkusyksyn aikana vähentynyt selvästi pääkaupunkiseudulla.

Asuntokauppoja tehtiin kesäkuun ja syyskuun välillä Helsingissä ja Espoossa noin viidennes vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Vantaalla kauppamäärä putosi peräti kolmanneksella.

Helsingin Sanomien julkaisemat tiedot perustuvat Logica Oy:n ylläpitämän kiinteistönvälittäjien hintatietopalvelun alustaviin tilastoihin, jotka sisältävät noin 90 prosenttia välittäjien tekemistä kaupoista.

Asuntokauppa on hidastunut eniten juuri pääkaupunkiseudulla. Koko Suomessa asuntokauppoja tehtiin kesällä ja alkusyksystä 10–20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Myös asuntojen hinnat ovat olleet laskussa. Helsingin Sanomien mukaan hiljeneminen ei vielä tarkoita lamaa alalla, sillä edeltävät vuodet 2005–2007 olivat asuntomarkkinoiden huippuvuosia. Nyt ollaan vasta palaamassa 2000-luvun alun tasolle.

Vartti.fi
Lukijoiden kommentit » 2 viestiä
13.10.2008 10:02 | Asuntotietäjä

Nyt se alkoi sitten asuntokuplan puhkeaminen Suomessakin

Pitkään luultiin, että ei koske meitä. Ja koskeehan se, mahdollisesti jopa lujempaa koska meillä ohuet markkinat ja vientiriippuvainen talous. Nyt lasketellaan alas niin määrissä kuin hinnoissa vielä monta vuotta. Samalla alkaa myös lama, joka etenkin pääkaupunkiseudulla iskee rajusti.

13.10.2008 16:40 | Basse

KUINKA VÄÄRÄSSÄ OLETKAAN.

Aika harva asunnonomistaja on loukussa, jotenka mikäli hän ei saa tyydyttävää hintaa asunnosta hän myy ollenkaan vaan odottaa vuoden tai pistää sen vuokralle. Aivan turhaa kiihkotella, että asuntojen hinnat romahtavat. Sitä ne eivät tee.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Portletti on hetkellisesti pois käytöstä.
Pelkäätkö pöpöjä?
Aikaa jäljellä
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.