Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
 
ti 9.12.2008 klo 12:53
Uutinen
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Haluaisitko olla joulun töissä?

Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.
Aikaa jäljellä 
Ahdistaako tai ärsyttääkäö joulu? Olisitko mieluummin töissä?Lehtikuva

Joulukirkko, joulupukki, juhla-ateria. Moni odottaa joulua, koska tunnelman lisäksi se antaa luvan nauttia parista ylimääräisestä vapaapäivästä - tänä vuonna jopa keskellä viikkoa.

Vaikka suurin osa työntekijöistä nauttii joulusta kotona, yhteiskunta pyörii silti, sillä esimerkiksi sairaalat, poliisilaitokset ja pelastusasemat eivät tyhjene ihmisistä. Voisitko sinä kuvitella olevasi joulun töissä?

Lukijoiden kommentit » 16 viestiä
9.12.2008 13:42 | Kulutukseen kyllästynyt

Toisenlainen joulu olisi mukavaa!

Kyllä todellakin haluaisin työskennellä jouluna vaikkapa vanhainkodissa! Nykyinen turhaakin turhempi kulutushysteriajoulu on suorastaan kau´histus!

9.12.2008 13:58 | Apache

Joulu töissä? Kyllä jos töitä olisi mulle.

Töissä voisi olla joulunakin, monet ovatkin. Me olemme vaimon kanssa ratkaisseen jouluongelman seuraavalla tavalla.. Lähdimme jouluristeilylle. Siellä tapasimme monia perheitä, jotka lähtivät joulua karkuun samoin kuin me. Vähän yli 300 euroa siitä, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään eikä ostella lahjoja kenellekkään. Se on pieni hinta omasta hetkestä rakkaansa kanssa. Eikä myöskään tule jouluriitoja (Menitte sinne, ette tullu tänne) ja muita vastaavia tilanteita.

10.12.2008 16:36 | Tontut liikenteessä

Viranomaiset töissä joulunakin.

Joulu töissä? Kyllä vain. Muiden juhliessa enemmän tai vähemmän, viranomaiset vierailee useissa kodeissa hillitsemässä joulun juhlimista ja paikkaamassa juhlinnan aiheuttamia jälkiä. Valitettavasti laastarilla ei paikata lasten eikä muidenkaan henkisiä haavoja, jotka syntyy kosteasta joulun juhlistamisesta. Toivotaan mukavaa ja rauhallista joulua kaikkille sekä mahdollisimman vähän töitä meille, vaikka töissä ollaankin.

11.12.2008 12:43 | Säästölinja

Tottakai

Kun on jouluna töissä säästyy kaikenlaiselta ylimääräiseltä hössötykseltä ja myöskin rahaa säästyy. Ei tarvitse tehdä joulusiivousta, koristella asuntoa eikä ostaa turhia lahjoja.

11.12.2008 15:14 | Rasputin

Kyllä

Saan paljon rahaa,joulu pitäisi lopettaa.

11.12.2008 17:10 | rahaaaaaa

tietenkin jos vain vois

olisin mielelläni päivystäjä mut pomo pölli viikot 52 ja viikko 1 :(:(

11.12.2008 17:38 | tupunas

en

Houluaaton olisin mileuiten oman lapsen kanssa kotona, mutta niin vain napsahti töitä ja viellä iltavuoro joten se siitä lapsen kanssa aattona olemisesta.... Muut pyhät kuten tapanin päivät jne ihan mielellään töissä koska rahaahan se vain tietää mutta aattona en olisi mutta tämäkin tas ammatinvalinta kysymys joten....

11.12.2008 18:59 | kerttu

minä menen

Menen jouluaattona ja tapanina töihin. Halusin antaa perheellisille ihan jouluvapaan.

11.12.2008 19:11 | sisar hento valkoinen

psykiatrinen hoitaja töissä aina vaan

Joulu töissä, kuten 4 edellistäkin. Vuorotyössä ei silti koko joulunaikaa tarvii töissä olla, illat tai aamut vapaana..töitä kyllä on joulunaluspäivistä loppiaiseen putkeen, sit on viikon vapaa eikä lomaakaan tarvinnut ottaa sitä varten, kun pyhätunneista kertyy vapaat..ja liksaakin saa enemmän pyhiltä! Mielelläni minä töissä olen silloin, potilaat on kipeimmillään kaikki juhlapyhät ahdistuksineen ja vanhoine "haavoineen"...

11.12.2008 23:12 | raija

jouluna töissä

siellähän minä vietän jouluaaton, päivän ja tapanin. Ei ole vaihtoehtoa kun ei tarpeeksi hoitajia meidän palvelutalossa. No, ehkä ens jouluna sitten saan viettää lasten kanssa enemmän aikaa... Ei raha korvaa menetettyä aikaa.

12.12.2008 11:48 | Stadin kuski

Taksikuskit ovat töissä

Taksikuskeistä suuri osa on duunissa jouluna. Itse työskentelen ainakin neljänä yönä aatosta eteenpäin. Ihmiset ovat olleet ainakin aattona iloisempia ja ystävällisempiä - toivottavasti tänäkin vuonna. Kun ei perhettä ole, niin mitäpä tuollaisia jouluja miettimään. Viime vuonna meni kaikki juhlapäivät töissä. Palkkaa vaan ei tule enempää. Meillehän ei mitään lisiä makseta. Raskaasta työstä ja pitkistä vuoroista huolimatta en valita. Työ kuin työ.

12.12.2008 21:56 | Kilpikonna

Joulu on juhla

En itse ole joutunut viettämään joulua töissä. Tiedän, että jotkut joutuvat, jotta sairaalat, liikenne ja muut toimii. Suuri kiitos heille, jotka uhraavat joulunsa työnteolle!

Tulen valmistumaan alalle, jossa työvuorot eivät tule seuraamaan juhlapyhiä, joten joskus joudun viettämään joulun töissä. Teen sen mielelläni, kun olen vielä sinkku ja naimaton, mutta jos saan perhettä, haluaisin rauhoittaa joulun vieton perheen kesken. Toki hyvä puoli on, että työpäivä ei ole kuin enintään kahdeksan tuntia, sillonkin ehtii nauttia joulusta ja perheestä.

Olisi reilua, jos joulutyöstä saisi lisäkorvausta alalla kuin alalla. Toisi joulumielen niillekin, joille joulu ei ehkä muuten ole kovin lähellä sydäntä.

13.12.2008 00:50 | Kassan täti

Töissäpä hyvinkin

Itse olen jouluaattona töissä enkä näe siinä mitään ihmeellistä, oletettavasti johtuu ihan siitä, että äitini on töissä lastensuojelulaitoksessa ja siten on usein ollut jouluna töissä silloinkin kun olimme pieniä.
Itselleni joulu ei ole juhlapyhä vaan tavallinen keskiviikko - ja samalla mahdollistan sen, että perheelliset ja joulua juhlivat työkaverit saavat olla perheidensä kanssa/ juhlia joulua vapaalla (ja kun olen töissä kaikki joulunpyhät ja uuden vuoden saan sitten joustoa myymäläpäällikön suunnasta ja olen vapaalla useamman päivän tammikuun puolella).

13.12.2008 13:53 | Utelias

Avarra horisonttiasi, kasvata tietämystäsi

Jos vain voi, niin ihan toinen näkökulma Joulun viettoon saattaa syntyä kun sen viettää poissa omaisten ja ystävien luota. Yksi kertakin riittää! Kokeilusta rikastunut, unohtumattoman Joulun kokenut. Vaikka töissä, mutta vasta ventovieraiden ihmisten parissa voi aivan uusi näkökulma avautua koko juhlaan. Avoimin mielin kohti uutta? Toisenlainen Joulu? Se on haaste, joka voi palkita ylättävän hienosti.

13.12.2008 21:06 | Lähihoitaja kenttätyössä

Lähes joka joulu töissä 30 v:n ajan

Niin tänä joulunakin. Hoitajana olen vaan huono-osainen kun korvaus on tavallinen pyhäkorvaus.

14.12.2008 07:33 | töitä rakastava

haluaisitko olla joulun töissä

Ehdottomasti kuka tarvitsee inhoan joulua vuoden inhottavin pyhä.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.