Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
 
pe 10.10.2008 klo 13:48
Mitäs täällä tapahtuu?
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Pitäisikö baarit sulkea aiemmin?

Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.
Aikaa jäljellä 
Markku Ulander/Lehtikuva
Onko pääkaupunkiseudulla tarpeeksi ravintoloita, jotka ovat auki aamuneljään saakka? Vai olisiko niiden määrää syytä päinvastoin vähentää, kuten sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) on ehdottanut? Millaista meno puolen yön jälkeen baareissa on? Ärsyttävätkö tuopin äärellä nuokkujat? Tiheneekö tunnelma valomerkkiä odotellessa?
Lukijoiden kommentit » 38 viestiä
10.10.2008 15:08 | joonas kulmala

ei tod........

ei missään nimessä muualla euroopassa baarit on myöhempää auki kuin suomessa jos joku hyssälä haluaa ne aikasempaa kiinni niin pitääkö meidän muiden siitä kärsiä ,veis esim työ paikkojakin mahdollisesti

11.10.2008 19:36 | bristol pikis

ei saa laittaa kiin,, lian,, aikaisin

muissa maissa baarit myöhempään auki tiedoksi ,,

11.10.2008 20:38 | taksimies

ehdottomasti kotia jo yhdeltä,

ennenhän on pitänyt syödäkin paukkujen välillä..nykyään vaan vässykät tappelevat ym.ja ei käytöstapoja

12.10.2008 14:28 | Absolutisti

Ehdottomasti kiinni aikaisemmin

Arkisin 12:00 viikoloppuisin 01.30 valomerkki. Asuintalojen alakerroissa, ravintoloista kantautuu meteliä yläkertoihin. Paremmin alkoholistit pääsisivät arkisin työmaalleen tekemään töitä. Nyt ei ehditä selvitä, kun ravintolat menee kiinni 03-tai myöhemmin.

12.10.2008 17:55 | Mikko

Vois hyvinkin

Vois mennä jo kl. 2 kiinni viikonloppuisin, porukka voi mennä kl. 12 sijaan jo kl. 10 baariin, niin ei tarvi olla koko yön ulkona ja ettei seuraavana päivänä on ihan hajolla. Toteuttamiseen sitten vaikeampaa, jos ei tuu kunnollinen lainsäädäntö.

12.10.2008 18:18 | korkki

Parempia harrastuksia

Alkohilin kulutukseen ja alkoholismiin puree vain kaksi asiaa: Saatavuus ja hinta. Aukioloa eli saatavuutta pitää rajoittaa reippaasti.

12.10.2008 21:08 | nils holgersson

nyt on hyvä

jos kaikki baarit menis kiinni vaikka kello 1, loppuis monelta juhlat ko seinään. sitä ketutusta sitte purettais taksijonoissa ja nakkikioskeilla ko kaikki pamahtaisivat saamaan aikaan kaduille. ryyppyremmit kokoontuisivat naapureita terrorisoimaan..

13.10.2008 00:24 | yöelämänkannattaja

myöhemmin

voisivat mennä vaikka tuntia myöhemmin kiinni...

13.10.2008 08:38 | Teetä iltaisinkin

Ravintolaan mieluummin kuin rannalle

Parempi se olisi pitää juomingit valvotuissa tiloissa ravintoloissa. Saataisiin ehkä epämiellyttävää julkista ryyppämistä julkisilta paikoilta pois. Nykyään kuljetaan ihan estottomasti pullot avoimesti kädessä missä vain. Eikä juhlinta lopu puolenyön valomerkkiin, ehei, vaan sitten lähdetään jatkoille johonkin mukavaan ja ihmisrakkaaseen kerrostaloon. Mihin valtio tällä pyrkii? Lisäksi ravintolassa juodusta viinapullosta valtio kerää monikymmenkertaiset verot kirstuunsa, vaikka kansanterveystyöhön. Mitä se saa ulkona tai yksityistiloissa ryyppäämisestä? Ainakin se työllistäisi monipuolisesti julkista sektoria.

13.10.2008 09:07 | Stadin Korppi

Näinhän se toimii

Näköjään Hyssälällä on vastaus valmiina kaikkeen: Tiukennetaan valvontaa ja lisätään holhoamista. Eivät ihmiset juomistaan vähennä, siirtyvät vain muihin sisätiloihin juomaan. Ja sitten saamme kerätä Hyssälän satoa lisääntyneinä kotihälytyksinä. Mitäköhän elintä Hyssälä käyttää ajatteluun? Kaiketi sitä vähiten käytettyä, kun virtsakin on noin vahvasti päähän noussut...

13.10.2008 13:48 | Masa

Järkeä saa käyttää

En ole mikään alkoholisti joka ottaa keskellä viikkoa tai edes joka viikonloppu, mutta silloin harvoin kun otan, niin mielummin sitä loppuillasta on kapakassa juomassa ja pitämässä hauskaa kuin, että kutsuisi kaveriporukan kotiin keskellä yötä tai menisi jonkun muun kotiin häiritsemään hänen naapureitaan.

Mielestäni on parempi juoda pohjat ensin kavereiden kanssa kotona ja sitten hiljaisuuden tullessa lähteä kapakkaan kuin toisin päin.

13.10.2008 14:49 | Hande5

Aukioloajat paikan mukaan

Aukioloajat pitäisi määritellä paikan mukaan. Alueella jossa ei ole asutusta tai jossa on ns. tiheää urbaaniasutusta voisi olla kellon ympäri vapaat aukioloajat. Esikaupunkialueilla rajoitukset paikallisten asukkaiden tarpeiden mukaan. Esikaupunkialueillakin voisi olla erityisiä bisnesalueita joissa ei olisi rajoituksia, riittävän kaukana asutuksesta.

13.10.2008 15:58 | Stadin Vega

Ravintola ei ole b(p)aari

Hei maalta muuttaneet. Meillä stadissa on baari ollut aina kahvila/ruokala tai jäätelöbaari. Ravintolassa saattaa olla baari, jossa on korkea baaritiski korkeine palleineen, ja jossa baarimikko/maijatarjoilee "käteis- kaupalla" juomat ja (vanhaan hyvään aikaan) tupakat. AUKIOLOAJAT TURHAN PITKIÄ!

13.10.2008 22:21 | Sporting Life

Aukioloajat kysynnän mukaan

Itse varmaan roikkuisin kapakoissa miten pitkään tahansa, ellei fysiikkani pitäisi huolen siitä, että poistun sieltä väsymyksen myötä. Alkoholisti dokaa kuitenkin, vaikka kuppilat sulkeutuisivat aiemmin. Hyssälän ehdotus on silkkaa skeidaa, populisimia. Alkoholisti lopettaa dokaamisen, kun hän on itse siihen valmis. Valitettavasti liian usein liian myöhään.

14.10.2008 00:28 | Allahin pikku soturi

Vain harvoille jatkoaika

Suomalaiset ovat sellaista humalahakuista metsäkansaa, että eivät ole ansainneet jatkoaikoja ravintoloihin. Suurin osa roskaamisesta saataisiin pois kun näiden porsaiden määrä hävenisi..ja näin myös lokkien ja rottien ruokinta myös vähentyisi. Kamppi ja Elielin aukio ovat kuvottavassa kunnossa la- ja su-aamuisin kun suomalaiset ovat porsastaneet 05 auki olevista Mäkkäreistä ostamasa ruuat.

14.10.2008 09:27 | taksikuski

Hyysäysyhteiskuntaa vastaan

Vastustetaan taksijonoja, vastustetaan aukioloja. Tällä logiikalla, kun ydinkeskustasssa kapasiteetiltaan kymmenien tuhansien asiakaspaikkojen yökerhot ja baarit sulkeutuvat tunnin sisään taksijonot ovat valtavat. Ongelma ei ole paikkojen aukiolossa, vaan päihtyneille anniskelussa. Voisihan ajatella, että ongelmattomimmat paikat olisivat auki 06 tai 07 asti. Vaikka sitten ilman anniskelua, mutta että ihmisten ei pitäisi värjötellä ja tapella taksijonossa. Hyysäyksellä ja holhoamisella ei tätä metsäkansaa opeteta koskaan viihtymään yössä, ainoastaan tehoastamaan ja aikaistamaan känniä. Demariyhteiskunnassamme tuntuu, että ajattelu ja vastuukin on ulkoistettu aikuisilta ihmisiltä virkamiehille ja poliitikoille.

14.10.2008 12:30 | pikku myy

onko järkee

mitä jörkee on pitää baareja auki neljään asti esim. Se porukka mikä siellä silloin enää on, on sitten kyllä jo kaikkea muuta kuin seurustelukunnossa. Klo. 02.00 viikonloppuisin riittää mainiosti ja viikolla klo. 24.00

14.10.2008 13:04 | huh

Jes

Eiköhän annettaisi aikuisille ihmisille oikeus päättää tekosistaan itse. Hyssälän järjetön gestapomainen aikuisten ihmisten valvonta- ja holhousmalli kulminoi kepulaisen ajattelumallin äärettömän erinomaisesti. Nykykäytäntö kaikkine valvontatapoineen on mielestäni täysin toimiva ja riittävä.

14.10.2008 14:27 | puikkolan pekka

kaikkea kanssa

Jos kyseinen "kansanedustaja" ei tiedä, että baarien aukioloaikojen lyhentäminen tuo monen monta uutta harmia kuten kotihälytykset,naapurivihan:)
ym.ym.ym.ym..ihmiset eivät vaivaudu baareihin koska moni aloittaa vasta illansuussa juopottelun eikä viitsi lähteä baariin kun huomaavat kellon olevan jo 23 joten juhlitaan kotona mielummin yömyöhään ja terrorisoidaan työhön herääviä naapureita.jokatapauksessa kaikessa on seurauksensa saas nähdä kuin paljon lisäharmia tuo jos niin kävisi..

14.10.2008 15:15 | pekka

valomerkki 01.30 joka paikassa

jo siihen ihmeen kauan meni kun joku silmäätekevä puuttuu asiaan. rahvaalle toi asia on ollut selvä jo vuosia. järjettömistä aukioloista ei hyödy kukaan, ei edes sedu.

14.10.2008 16:23 | helu

Aivan turhaa

Jos baarit laittavat ovensa kiinni aiemmin,tulevat jatkot yleistymään,kun ihmiset ovat vielä bailauskunnossa,kun lähtevät baarista.Ja siitä taas eivät naapurit tykkää.Ulkomailla ollessani baarit olivat auki 6-7 aamulla ja ihmiset siitä pikkuhiljaa lähtivät nukkumaan eikä mitään ongelmia ollut. Nykyinen Suomen baarijärjestelmä on ihan hyvä.Useinhan ihmiset menevätkin baariin vasta puolenyön jälkeen ja se on varmaan ihmisen oma vika,jos seuraavana päivänä pitäisi mennä töihin eikä kykenekään.

14.10.2008 16:38 | Lystiä saa olla

Kapakkakulttuurin kehittämisen kannalla

Olisiko syytä nostaa kapakoissa hovimestarikäytäntö sille kuuluvalle paikalle ja kehittää että juomisen mukana siellä on myös pikkupurtavaa. Nuorisopaikat ikäraja 18 v kiinni klo 1, nuorten aikuisten 21 v paikat kiinni klo 2, yökerhot yli 24v auki klo 3 ja 4. Nuoriso seilaa julkisilla kotiinsa. Ei tarvi maksaa yötaksoja niillä jotka on 4 asti on varaa matkustaa myös taksilla. Jokainen voi miettiä osaltaan juomisen määrää ja jos yksikin ihminen on juomisesta joskus huomauttanut- juot liikaa.Rentoutukaa mut ilman örveltämistä.Mimmonen katehan on klo 2-4 kapakoilla...arkisin. Talousmatikka kunniaan.

14.10.2008 19:02 | Kyrpiintynyt suomeen

mitäköhän seuraavaksi

eikun perkele pannaan kaikki kapakat viikonlopuksi niin ettei vain kellään voi olla liian hauskaa! ei voi sanoa kuin huh huh taas!!!

14.10.2008 20:09 | :(

menee työpaikkoja

meiltä baarityöntekijöitä, jotka käyvät yökerhoissa töissä

14.10.2008 20:52 | Katjuusa

Tittidii

Kyllähän sitä viinaa aina saa jostain, se on totuus. Eikö siis ole parempi että ihmisillä on paikka josta sitä ostaa laillisesti ja jossa nauttia sitä? Suljetaan vaan kapakat yhdeksältä illalla ja katsellaan sitten ojissa juopottelevia kavereita. Parempi juopot kapakoissa kuin kadulla. Ja sitä paitsi, jos ihmiset sammuu pöytiin, niin annetaan sammua. Eikös se ole sitä lähimmäisestä huolehtimista, että annettaisiin nukkua humala pois baarissa? Mieluummin kuin lumihangessa. Toiset osaa juoda fiksusti, toiset ei. Mieluummin huolehdin siitä ei-fiksusta kuin katselen häntä ojan pohjalla örveltämässä.

14.10.2008 22:01 | Iso Jorma

Sosiaallinen vastuu...

Ravintoloilla pitää olla myös sosiaallinen vastuu asiakkaista. Ravintolat kun laitetaan ajoissa kiinni niin ei aiheuta järjestyshäiriöitä ja asiakkaat pääsevät myös viikolla ajoissa töihin. Näitä aikioloaikoja tietysti vastustuttavat kaikki sellaiset henkilöt joilla tekemisen puutetta. Olisi ihmiset ajoissa kotona ja pääsisivät viettelevien silkkilakanoiden väliin hyvissä ajoin kun eivät notkusi ravintolassa 04:00 asti.

14.10.2008 22:46 | :P

Ei hemmetissä

Ei todellakaan, vaan baarit ja klubit olisi hyvä pitää läpi yön auki :)

14.10.2008 23:51 | - Härkä -

Yölliset heräilyt..

Kyllä itsekin ravintolaa joskus käyttävänä olen kuitenkin sitämieltä, että puoliyöstä kiinni. Ottaa kotona sitten yömyssyt, jos mieli tekee.

Raskasta on lähteä aamuvuoroon töihin, kun ölisijät huutavat kotiin mennessään. Työllisyys vaikutus ei ole suuri, koska olen joutunut niin monessa paikassa olemaan "kuivin suin" henkilöstö pulan vuoksi.

admin.moderation.editStamp.default

15.10.2008 01:22 | Iso tuoppi

Paraneeko sosiaaliset ongelmat holhouksella

Baarien aukioloaikoja supistamalla saadaan vain juhlavireessä tai yömyssyllään olevat pois valvotuista anniskelutiloista. Moniarvoisessa yhteiskunnassa on ihmisiä, joilla on erilainen päivärytmi kuin toisilla. Emme tarvitse isoveljeä joka asiaan puuttumaan. Tuntuu sosiaalipoliittiselta käsien pesulta koko idea. Ei aukioloajoilla ja alkoholismilla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Alkoholistit ovat yleensä säästölinjalla- eivät kapakoissa juuri ongelmansa vuoksi.

15.10.2008 01:29 | 02 riittää Suomessa!

Ei voi verrata ulkomaihin

Suomalaisen juominen on niin humalahakuista, että ei voi verrata ulkomaihin ja siellä aamuun asti aukioloja. Matkustan paljon ja tiedän mistä puhun. Se on niin humalahakuista, että matkalla ravintolaankin pitää juoda pullosta. Jo ensimmäiseen ravintolaan tullessa ollaan aikamoisessa humalassa.

15.10.2008 06:14 | Sosiaalinen Elämä

Baarit kiinni klo 23. viimeistään

Baarit ja muut pubit kiinni klo 23 viimeistään arkipäivinä ja viikonloppuna vois olla auki vaikka yhteen.
Yö-klubit vois olla sit auki myöhempään!

15.10.2008 08:48 | reino

Baarit kiinni klo 04

ulkomailla baarit on auki yötä päivää
suomessa vaan muutaman tunnin.suomessa tykätään juoda ja kunnolla niin vois ne baaritkin olla auki myöhään.

15.10.2008 11:19 | pekka

Baarit kiinni vimeistään klo 02

Baarit voitaisiin laittaa kiinni jo vähän ennemminkin, kun yleensä porukkaa baareihin tulee siinä puolenyön maissa. Ja homoilta ja neekereiltä se huvi pitääs kieltää kokonaan. pilaavat vaan tunnelman.

15.10.2008 11:19 | Niin mä teen

Kiinni vaan!

Voisi laittaa kiinni jo aikaisemmin. Jos siellä baarissa haluaa viettää monta tuntia, niin ei muuta kuin aikaisemmin liikkeelle. Miksi siellä pitää riekkua aamuun asti? Ajoissa kotiin, niin aamulla on virkeä ja paremmin ne julkiset kulkee alkuyöstä.

15.10.2008 12:18 | Saara

Kiinni

Baarit kiinni aikasemmin ja sinne voi myös vastaavasti mennä aikasemmin. Jotkut yökerhot avaavat ovensa vasta klo 22. Tätä vois aikaistaa myös.

15.10.2008 12:18 | Saara

Kiinni

Baarit kiinni aikasemmin ja sinne voi myös vastaavasti mennä aikasemmin. Jotkut yökerhot avaavat ovensa vasta klo 22. Tätä vois aikaistaa myös.

15.10.2008 14:41 | jonna

ehehei

ei missään nimessä! ainakaan pe-su. viikolla ihan hyvin voisi kaikki paikat mennä kiinni klo 02 viimeistään. jotkut tanssipaikat vois ihan hyvin olla klo 06 auki niin baari illan jatkot pysyis jossain muualla kuin naapurissa.lähiöräkälät vois mennä jo klo 00 kiinni!

15.10.2008 15:04 | hyysääjät

ei tarvi hyysätä

baarit voi olla auki aina.jokainen käy kun huvittaa.

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.