Toimitus Mediatiedot Jakelutiedot Yhteystiedot
 
to 20.11.2008 klo 17:10
Tapahtuma
Vastaanottajan sähköpostiosoite (erota useat osoitteet pilkulla):
Lähettäjän nimi:
Lähettäjän sähköpostiosoite:
Viesti vastaanottajalle:

Jeesukselle porttikielto koulun kemuihin?

Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.
Aikaa jäljellä 
Sari Gustafsson/Lehtikuva

Monikulttuurisuus valtaa alaa, joten pitäisikö peruskoulujen joulujuhlista viimeistään nyt pyyhkäistä pois kaikki kristilliset viittaukset? Olisiko järkevämpää järjestää kahdet joulujuhlat, Jeesuksen kanssa, sekä ilman Jeesusta? Vai onko joulunajan virsien laulamisessa kyse kulttuuriperinnöstä, joka ei enää liity uskonnolliseen vakaumukseen? Mitä sinä ajattelet koulujen joulujuhlista?

Lukijoiden kommentit » 140 viestiä
21.11.2008 00:30 | Heidi

Elämä on toivotonta ilman Jeesusta!

Voi hyvänen aika mikä kysymys!! Se, että Suomessakin menee huonosti johtuu juuri siitä, että Jumala ja Jeesus on jo hyljätty tästä yhteiskunnasta! Ei Jeesus väkisin tule kenenkään elämään. Ilman Jeesusta EI OLE TOIVOA!

21.11.2008 09:39 | Turo

On arvokasta saada olla Jeesukselta rauhassa

Uskovaiset saisivat mielestäni hyvin viettää omia joulujuhliaan jeesuksen kanssa. Muita ei tarvitsisi jeesuksella rasittaa, vaan uskovaistenkin tulisi tulla aidosti suvaitsevaisiksi.

Valitettavaa tietysti on, että tämä muutos jeesuksen ulos heivaamiseksi liittyy ilmeisesti muiden uskontokuntien lisääntymiseen, eikä vaikka pelkästään siihen, että Suomessa sattuu olemaan katsomusvapaus. Itse en kaipaa uskontoja, enkä jumalia mihinkään.

21.11.2008 13:18 | Heidi

Jeesus AINUT TIE taivaaseen!

Jokainen kohtaa kerran kuoleman tavalla toisella ja jos Jeesus ei ole silloin sydämessä, niin kauhu kohtaa ihmisen. Syntiinlankeemuksen seuraus on tämä pahuus maailmassa. Jokainen saa ajatella kuten haluaa, mutta totuutta mielipiteet eivät muuta. Olen ARMOSTA saanut Jeesuksen sydämeen eli löytänyt totuuden. Ei se ole totuus siksi, että minä niin ajattelen.

21.11.2008 15:21 | Jeppe

Ei kiitos Jeesukselle

Nyt alkaa olla korkea aika lopettaa uskonnon enemmän tai vähemmän vaivihkainen tuputus ei-uskoville. Joulu on keskitalven juhla eikä alkujaankaan liity mitenkään kristinuskoon, kunhan ovat senkin juhlat omineet uskontoaan levittäessään.
Jeesus jääköön oven taakse Allahien ja muiden jumalhahmojen kanssa koulujen juhlista.

21.11.2008 19:08 | kristina

joulu ei ole joulu ilman Jeesusta

iksi meidän tulisi hylätä oma taustamme ja myöntyä muslimien edessä ei hekään tee sitä meille. meidän tulee kunnioittaa omaa kulttuuriamme ja vaalia sitä, sekä opettaa lapsillemme.virret ja joululaulut sekä kuvaelmat kuuluvat suomalaiseen jouluun yhdessä jouluevankeljumin kanssa. ei tingitä siitä.

21.11.2008 22:40 | Moku Mahtava

Monikulttuurisuus on uusi uskonto jota ei saa pilkata

On sairasta miten Suomalainen yhteiskunta on valmis ryömimään kaikkien muualta tulleiden edessä. Ensin nuoltiin venäläisten saappaat, ja nyt maahantunkeutujaislamistien.

Luuletteko että vaikkapa Turkissa jätettäisiin minareetistä joikaaminen, ja allah-viittaukset kouluissa jos sinne muuttaisi äkkiä 15000 kristittyä? Ei todellakaan.

Kaikkia omia tapoja ei todellakaan pidä lakaista maton alle vain siksi että meillä on 3 prosentin vähemmistö joka ei vuosisataisista tavoistamme ehkä pidä.

22.11.2008 00:32 | Tero

Paitsi että

...Suomessakaan ei tätä vuodenaikaa alunperin juhlittu minkään Jeesuksen nimessä. Kristinusko on tähänkin kansaan väkipakolla hakattu ja lapset kastettu ja altistettu kristinuskoisten propagandalle pienestä pitäen. Islamilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

Lopettakaa Jeesus-pakkosyöttö ja juhlikaa uskonnollisia rituaalejanne jossain muualla - valtion ja kirkon on korkea aika alkaa kulkea omia teitään.

22.11.2008 16:22 | pamela u.

Ei kyse ole pilkkaamisesta vaan omien tapojen kunnioittamisesta

Mielestäni meillä PItää olla ja saa olla omat kulttuurisemme tapamme, huolimatta siitä, että maassamme on toisin uskovia. Ja uskoakseni kyllä kaikki maahanmuuttajatkin sen ymmärtävät, että meillä tehdään näin ja juhlitaan tiettyinä päivinä, myös kouluissa. Ei missään maassa varmastikaan muuteta perinteitä sen takia, että siellä on myös ulkomaalaisia!!?? Uskoakseni ja tätähän suomessa vissiin haetaan, myös maahanmuuttajat kunnioittavat tulomaan tapoja ja sen lisäksi elävät omien tapojensa mukaan. Joten sallitaan kaikki kaikille tässä asiassa

22.11.2008 16:44 | Aksu521

Jeesus on nimi joka Pelastaa.

Koska me ollaan ikiusuus olentoja ja matkalla taivaaseen tai helvettiin,koska ollaan synnin tähden matkalla kadotukseen,tarvitaan Jeesus ottaa vastaan jos haluaa siihen Jumalan yhteyteen johon alunperin oli tarkoitus.

22.11.2008 21:47 | joo.

maassa maan tavoin

Ei maahanmuutolle ole mitään estettä, kunhan nimenomaan tajuavat, minne ovat tulossa.

23.11.2008 22:19 | Minä vain..

Ja taas...

Taas syyllistetään muslimeja...miksi ei voida tästäkin asiasta keskustella ilman että vedetään muslimit tähän soppaan mukaan.Muslimit tunnustavat Jeesuksen, mutta ei Jumalan poikana vaan Profeettana. Juutalaiset eivät tunnusta Jeesusta ollenkaan, sillä he vasta odottavat Hänen tuloaan..Joten, rauha maahan oli uskonto mikä tahansa. Eiköhän se ole jokaisen oma asia uskooko Allahiin, Jeesukseen tai kivenkoloon...

23.11.2008 22:31 | Suomalainen

Maassa maan tavalla

Se on niin, että maassa mennään maan tavalla - siis valtaväestön tavalla. Hulluksi menee meno, kun vanhoja kunnon instituutioita ja kuria puretaan vetoamalla uskonnonvapauteen jne. Ennen luettiin kiltisti ruokarukous koulussa ennen ruokailuun menoa - eipä lueta enää, ettei uskonnonvapautta loukattaisi. Mennään sitten häröpallossa syömään ilman rauhoittumista. Perutaan nyt sitten joulujuhlistakin perinteistet tiernanpoikaesitykset, jotta 1%:lle vieraalla maalla oleville sallittaisiin uskonnonvapaus 99%:n kustannuksella.

Message was edited by: admin

24.11.2008 00:43 | Mari Kontio

oman elämän port´sarit

Hän elää sinussa, tervetuloa!

24.11.2008 08:40 | Hannu!

Kyllä Jeesukselle

Antaa vanhan hyvän kristtillisen kasvatuksen olla ja lisätään siihen liittyvää opetusta ja hyvien ihmis arvojen kasvatusta oikealla tavalla,eikä niin kuin nykyään hyvin pinnallisella tasolla ja arvoilla millä haetaan vain "kaikki mulle heti"turhuutta jolloin kaikkein tärkeimmät asiat unohdetaan.

24.11.2008 09:09 | JK

Kyllä ja Ei.

Joulu liitetään kristinuskoon ja Jeesuksen "syntymään". Kouluissa ja miksei muuallakin voitaisiin siirtyä juhlistamaan sydäntalvea ja yhdessäoloa, ilman uskontoon liittyviä asioita. Kaikki voivat kotonaan juhlistaa tätä aikaa vuodesta haluamallaan tavalla, mutta kouluihin tms. se ei sovi. Jos "Jeesus" asuu sisälläsi, älä päästä sitä ulos muiden ihmisten keskuuteen.

24.11.2008 09:39 | Late

Maailma muuttuu, entä me?

Kannatan sitä mallia, että kukin koulu saa itse päättää minkälaiset juhlat se järjestää - ilman painetta minkään uskonto- tai muun ryhmän taholta. Luotan opettajien harkintakykyyn ja tilannetajuun.

Itse kuitenkin pitäisin suomalaisen kulttuuriperinnön takia kiinni vanhanaikaisesta, hartaasta, lämminhenkisestä joulujuhlasta seimineen päivineen. Sellainen tilaisuus voitaisiin järjestää vapaaehtoisena kaikille niille, jotka sitä haluavat.
Ja jos koulussa on paljon ei-kristittyjä, voidaan pitää jopa kahdet juhlat - samaa vapaaehtoista osallistumista noudattaen.

Ei joulujuhla ole uskonnon opettamistilaisuus, vaan yksi tapa aloittaa jouluun valmistautuminen. Jos ei vietä joulua, ei ole pakko osallistua joulujuhlaan, mutta kannattaa miettiä, että pitäisiköhän osallistua ihan vaan muitten kansojen tapoihin tutustumisen takia, että oppisimme ymmärtämään toisiamme paremmin. Koskee myös suomalaisia ja meidän osallistumistamme koulujemme ei-suomalaisten ryhmittymien omiin juhliin.

24.11.2008 11:45 | oi aikoja, oi tapoja

Mitä jää?

Miksi joulua pitäisi ylipäätään juhlia, jos siitä otetaan sisältö pois? Sitäkö että lapsille annetaan lahjoja vai sitä että syödään mahat turvoksiin kinkkua? Tässä ovat nyt syy ja seuraus menneet lopullisesti sekaisin.

Kyllä se on nähty, mihin uskonnottomuus pahimmillaan johtaa: kaikenkarvaiset kouluammuskelijat ovat nostaneet itsensä jumalan paikalle ja sieltä käsin päättävät kuka saa elää. Ateistikin eläessään moraalista elämää toteuttaa käytännössä kristillistä etiikkaa, vaikkei hyväksykään sen lähdettä ja siis auktoriteettia.

24.11.2008 17:34 | Uskonnonvapaus jokaisella

Valinnan vapaus?

En näe sinänsä tarvetta muuttaa perinteisiä juhlia, mutta jos joku ei tietyn sisällöllisen seikan takia halua ottaa osaa, niin mielestäni sen tulisi olla hyväksyttävää. Siinä tapauksessa voisi olla joko poissa tai olisi jotakin vaihtoehtoista. Jos koulussa valtaosa ei halua ottaa osaa, niin siinä vaiheessa kannattanee miettiä muita ratkaisuja.

24.11.2008 18:58 | Seppo

Hyvään suuntaan

Meillä mennään hyvään suuntaan, kun uskonnollisuus vähenee ja menettää merkityksensä. Suurimmat ongelmat tulevat juuri erilaisten uskolahkojen välisistä ristiriidoista. Tälläkin palstalla uskovaiset yrittävät pelotella kansalaisia kaikenlaisilla kauheuksilla, uskovaiset ovat jo paniikissa.

24.11.2008 19:29 | Antti Lantta

Hyvä!

Parempaan suuntaan ollaan menossa. Vielä voisi asettaa seurakunnan pitämät aamunavaukset vapaaehtoisiksi, esim. lukioissa tai ammattikouluissa.

24.11.2008 21:15 | K

Ei

Heh! Riippuu, mistä kemusta on kyse. Jos on kyse kristinuskoon liittyvistä juhlapäivistä, miksei niiden sankaria saisi kutsua omiin kemuihinsa?

25.11.2008 00:01 | Opiskelija, 20v

Mistä moinen negatiivisuus hyvyyttä kohtaan?

Ihmettelen tässä vain, miksi ihmiset aina hyökkäävät juuri kristinuskoa vastaan ikäänkuin se olisi tuonut valtaväestön elämään kurjuutta, tuskaa ja ahdistusta. Vastaus löytyykin kyllä Raamatusta.
Moni ihminen tuntee sisällään, että Jeesus rakastaa juuri häntä, vaikka hän olisi muuten kuinka epäonnistunut/onnistunut ihmisenä elämässä tai yhteiskunnassa. Jeesus-keskeinen joulu on aina tuonut lapsuudessani turvallisuuden tunteen - on joku joka oikeasti välittää, vaikka negatiivisia suomalaisia ei ihmisten huomioon ottaminen kiinnostaisikaan.

Uskovaisena olen kokenut tarvetta auttaa ja rakastaa lähimmäistäni, siinä välillä onnistuen - välillä epäonnistuen. Tiedän, että näin on toiminut monet monet muut Jeesuksessa uudestisyntyneet. Teot eivät pelasta, mutta ne ovat välitön seuraus Jumalan rakkaudesta. Sitä siis eniten ihmettelen, miksi ihmisiä tuntuu se ärsyttävän, kun haluamme tässä itsekeskeisessä ja kaikkea vastaan olevassa yhteiskunnassa ojentaa käden heikolle ja kertoa tästä rakkaudesta myös jälkipolville. En sano, että uskovaisena olisimme millään lailla hyviä tai parempia tai avuliaampia, mutta tiedän ainakin sen, että itse tulen onnelliseksi, jos olen jumalan armosta lähimmäiselleni osoittanut pyyteetöntä rakkautta. Tästä on mielestäni kyse myös Jouluna ja onko väärin, että Jeesus - kaiken tuon rakkauden lähde suljettaisiin pois hänen syntymäjuhlastaan, jotta isät saisivat paremmalla omallatunnolla hakata kännissä lapsiaan jouluaattona??
Ei kukaan jouluna mitään tuputa, mutta annetaan lapsille mahdollisuus kuulla jos heitä kiinnostaa(vaikka itse ei kokisi asioita ikuisuuskysymyksiä tärkeäksi) - eikös se juuri ole sitä uskonnonvapautta ja suvaitsevuutta

25.11.2008 10:53 | martin vidjeskog

extreme jesusrulzx

25.11.2008 14:49 | pakana

jeesustelija

Tottakai sankari synttärisanakari on muana.

25.11.2008 17:55 | Nuoret on teillä perinteet

Keskitalven juhlaan metsänhenget mukaan

Vaadin perinneihmisenä aitoja wanhoja kansanperinteitä mukaan juhlaan! Keskitalven juhlaan kuuluvat metsänhenget ja muut luonnonjumalat. Jeesus on joku nousukas 1800-luvulta, paitsi että Itä-Suomessa vaalittiin silloin vielä wanhoja jumalia ja jotain ortodoksikirkon uskomuksia. Muualla Suomessa vallitsivat vanhat uskomukset, kaupungeissa osin katolisuus.

25.11.2008 19:31 | Muuan uskonnoton

Ei tarvita

Ei tarvita Jeesusta tai muita uskonnolisen kuvaston hahmoja koulujen, kuntien tai valtion järjestämiin tapahtumiin. Minkälaisille alttareille kotona kumarrellaan, onkin sitten jokaisen perheen oma asia. Yhteiskunnan tulee irtautua uskonnoista kokonaan.

Joulu on pakanajuhla, mutta osa kristillisistä joululauluista (Varpunen, Sylvia jne.) on niin kiinteä osa meidän nykyistä jouluperinnettä, että eipä niitä lauluja kannata kieltää. Aivan hyvin voi uskonnotonkin laulaa Varpusta jouluaamuna.

25.11.2008 20:50 | S.H

Uskonto

Ei näytä monikaan tajuavan, että usko Jeesukseen ei ole uskonto muiden joukossa, koska muut uskontojen perustajat eivät ole kuolleet kenenkään syntien edestä ja mahdollistaneet yhteyttä elävään Jumalaan, Luojaamme. Jeesus on tie, totuus ja elämä ikuisesti ja hänessä etsivä löytää elämän tarkoituksen jo täällä, kun anoo sitä vain.

25.11.2008 21:02 | Perinteitä kunnioittaen.

Valon juhla

Alussa oli sana,ja sana oli Jumalan tykönnä.Jumala sanoi,Tulkoon valkeus ja valkeus tuli.Siksi Jeesus on valkeus koska hän oli Jumalan sana.Joulua vietetään valon ja Kristuksen syntymää kunnioittaen,valkeuden juhlana,koska valkeus voitti pimeyden.Päivät alkavat pidentyä ja menemme kevättä kohti.Samoin kerrotaan kansansadussa Sampo Lappalainen,kuinka eläimet kokoontuivat tunturi Rasterkaiselle odottamaan valon voittoa pimeydestä.Silloin ei pahempikaan peto saanut olla paha.Eiköhän me täällä pohjolassa edelleen vietetä meille niin rakasta joulua oman kulttuurimme ja perinteittemme tavalla valkeuden voittoa pimeydestä.Jota toivomme myös vieraitten kultturien kunnioittavan.Joten antakaa meidän lastemme viettää koulun joulujuhlia perinteisten tapojen mukaan.Sillä olemme Suomessa.

26.11.2008 08:23 | Suvaitsevainen

Ei porttikieltoa

Kouluissa on hyvin järjestetty omaan uskontokuntaan kuuluville omat tunnit. muslimina en kieltäisi kenenkään uskonharjoitusta kouluista kunhan niihin ei ole pakko osallistua jos ei kuulu kyseiseen uskoon.

26.11.2008 13:39 | :)

Joo ja ei

No jouluhan sinänsä on aikaansaannosta uskosta, joten joulua tässä mittakaavassa tuskin edes vietettäisi ilman tätä. Mutta kuitenkaan nykypäivänä ei niinkään ajatella historiaa ja mietitä sitä mistä joulu tulee. Joten oisin kyllä valmis luopumaan ajatuksesta koulujen kohdalla. Tämä kun tuntui itsestäkin pakkopullalta ollessani peruskoulussa. Ja nykypäivänä kaikki uskontoon kuuluva kuulostaa jotenkin ylimääräiseltä hössötykseltä. Nykypään kun kaikkialla on eri uskontokuntiin kuuluvia niin olisi kiva että kukaan ei jäisi joukosta pois. Jos välttämättä tahtovat omat juhlansa pitää niin tehköön sen sitten niiden kanssa jotka tätä tahtovat.

26.11.2008 14:11 | Paroni

Uskonnot erotettava kaikesta järkeen perustuvasta toiminnasta!

Uskonnoilla ei saisi olla mitään tekemistä koulun, eikä minkään muunkaan järkeen perustuvan toiminnan kanssa.
Mieleltään terve ja tasapainoinen yksilö ei tarvitse mielikuvitusystäviä, joihin turvata.

26.11.2008 14:17 | Hidalgo, Herra ja Hidalgo

Joulu on talven selän taittumisen juhla

Me metsäsuomalaiset olemme huomanneet, että päivä alkaa pidentyä joulun aikoihin, ja siksi juhlimme. Tämän huomasi myös maahamme tullut kristinuskoa levittävä lähetyssaarnaaja, ja siksi joulua vietetään Jeesuksen syntymäpäivänä.

Message was edited by: admin

26.11.2008 18:16 | Apache

Vai kristinusko on hyvästä?

Johan heittävät taas kristilliset kirvestään... ja pitkälle.. Mitähän mahtoi tapahtua ristiretkellä ihmisille, jotka eivät halunneet hyljätä omaa uskontoaan.... Ei sen kummempaa kun pää poikki vääräuskoisilta. Lisäksi kristinusko on pakanauskonto. Ette talipäät edes tiedä palvovanne aurikoa, joka myös jumalana tunnetaan.

26.11.2008 21:28 | elfu

VAIN JEESUS!!

Suomi on Jumalan armosta vapaa maa.. ja JEESUS syntyi jouluna.. ja vaikka vain sinä tai minä olisit/olisin ollut ainoa syntinen, niin hän olisi lunastanut sinut/minut kuolemalla ristin kuoleman.. JEESUS ELÄÄ.. Suomi on kristitty maa ja täällä täytyy ehdottomasti viettää ainoaa oikeaa kristillistä joulua.. Jeesus vain pelastaa... myös muslimin mikäli tämä kääntyy ja pyytää Jeesusta vilpittömästi elämäänsä..

26.11.2008 22:04 | Apache

Nimenomaan

Tuo kirjoituksesi todistaa samaa karua faktaa kristillisestä käyttäytymisestä muita ihmisiä kohtaan. Näin tapahtuu vain jos ihminen ei "usko" samaan kuin uskovainen käännyttäjä itse. Näin on tapahtunut satoja ja satoja vuosia sinua ennen. Minä en onneksi usko tuohon tuomionkultin toimintaan enkä ole ollut osallisena häpeälliseen ihmisten kiduttamiseen invisition ja pimeän keskiajan aikana. Hyvä uskovainen, nuku siis yösi rauhassa tietäen olevasi osasyyllinen uskontosi puolesta tehtyihin julmuuksiin.. Onnea. uskomusten elämällesi ja jatkaaksesi uskomustesi osoittamalla tiellä. Mutta älähän nyt vielä. Jeesushan kuoli syntiesi tähden

27.11.2008 07:59 | garwin

älyttömyyden ylistys

kaikenlainen uskonto pitää poistaa kouluista sekä valtion toimista, valtio erottaa kirkosta, almanakasta pois kaikki kirkolliset pyhät - onhan järjetöntä, että valtio noudattaa toimissaan jotain, mikä liittyy näkymättömään, kuvitushahmoon, mitä jotkut ihmiset kutsuvat jumalaksi. sama kuin olisi ufoihin uskova valtio, missä toimet sen mukaisia. "Ufokuninkaan 13" -juhlapyhä,,, "Cxzxzxww:planeetan juhlapäivä " jne. ja sitten vielä valtio nyhtäisi kaikilta kansalaisilta roposen näille hihhuleille. Kyllä on kummalla mallilla meininki täällä Suomessakin. Mielellään mielessä pidetään enkelit ja tontut ja menninkäiset ja jumalat ja lentävät otukset ....huh... luulisi jo järjen voittavan taikauskon.. mutta ei

27.11.2008 09:10 | Onnelliset Joulun muistot

Joulu juhlista jaloin

Lapsena joulu merkitsi minulle hyvin paljon , jos joku ei vietä joulua olkoon
viettämättä, joulun sanoma on rauhan sanoma " Rauha maassa ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto" koulu ilman näitä Hyviä juhlia on ankea.

27.11.2008 09:59 | Merja

Koko maamme arvopohja perustuu kristinuskoon

Koko joulua ei kannata viettää, jos siihen eivät kuulu ne elementit, joihin joulun vietto perustuu. Joka maassa joulua vietetään omalla tavallaan - kaikkea ei kannata romuttaa monikulltturisuuden varjolla, se luo vain tyhjyyttä. Aito usko ei muita kulttuureja häiritse, tuovathan hekin uskonsa esiin selkeästi . Enemmän kai häiritsevät lieveilmiöt kuten alkoholi, seksin esilläpito jne, jonka he yhdistävät kristinuskoon!

27.11.2008 14:06 | Tavallinen Matti

Suomalainen perinne

Kyllä minusta kouluissa tulee noudattaa kristillistä kasvatusta ja tapoja. Onhan enemmistö suomalaista evankelisluterilaisia ja kristityillä arvoilla on aika suora yhteys sivistyneeseen ja humaaniin ihmiseen
Mitä olisi koulun lopetuskaan keväisin ilman suvivirttä. Koululaitoshan on jo mukauttanut suuresti toimintaansa eri uskontojen mukaan ja eihän esim. koulun jouliujuhla ole pakollinen jos joku kokee sen vaukaumustaan vastaan.
Keskusteluissa on tullut esiin islamin usko, siitä on suvaitsevaisuus kaukana kuten nytkin Intian tapahtumat kertovat. Olisikin kiva kuulla mitä kouluissa islamin-tunneilla opetetaan ja tuleeko esim. toisten kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus esiin - islam itsessään ei ole suvaitsevainen ja ja miten kouluopetuksessa käsitellään esim. Koraanin täynnä määräykset eriarvoisuudesta ja väkivaltaan kehoituksista

Message was edited by: admin

27.11.2008 14:48 | Martti M.

Islam

MITÄ SANOO ISLAM?

"Uskovaiset (muslimit), älkää ottako juutalaisia ja
kristittyjä ystäviksenne" 9:33

"Surmatkaa heitä (juutalaiset, kristityt, vääräuskoiset
siis ei-muslimit) missä heitä kohtaattekin, ... sillä
epäjumalanpalvelus on pahempi synti kuin tappaminen"
Koraani 2:191

"Taistelkaa heitä (vääräuskoisia, siis ei-muslimeja)
vastaan, kunnes epäjumalia ei enää palvota, vaan yksin
Jumalaa (Allahia)"

Profeetta Muhammedin esimerkki (Hadith) ja Allahin
kyseenalaistamattomat sanat (Koraani) luovat perustan,
jossa Kirjaa on toteltava ehdoitta, islam on levitettävä
kattamaan koko maailma ja ainoa tapa varmistaa paratiisin
ilot 79000 neitsyen keskellä on kuolla marttyyrinä.

Voi siis olla hyviä ja rauhanomaisia muslimeja, mutta ei
hyvää ja rauhanomaista islamia?

27.11.2008 17:30 | Angela

Joulu on JEESUKSEN syntymäjuhla

Kuulkaas nyt ihmiset. Suomen valtio on aikoinaan perustettu kristinuskon periaatteiden varaan. Haluammeko me luopua tästä arvopohjastamme ja kaikesta siitä, mitä se edustaa? Miksi meidän täytyy kumarrella islamia ja muita maailmanuskontoja ja antaa niiden syrjäyttää omat aatteemme, perinteemme ja arvomme? Ihmettelen, miksi me suomalaiset olemme valmiita luopumaan omasta identiteetistämme vain sen vuoksi, että "meidät hyväksyttäisiin" ja olisimme jollakin tavalla suvaitsevaisia (joka muuten on nykyään NIIN trendikästä!). Miettikää: jos menette jonnekin islamilaiseen maahan ja alatte vaatimaan, että siellä koulussa alettaisiin kunnioittamaan kristillisiä perinteitä, niin saisitte luultavasti kuulan kalloonne. KUKAAN muslimi/hindu/buddhalainen tmv ei ajattelisi suomalaisten tapaan luopuvansa omista arvoistaan ja perinteistään suvaitsevaisuuden takia.

Ajatelkaa vielä niitä maita, joissa on vallalla jokin muu kuin kristinusko. Eivätkö ne olekin lähes kaikki köyhiä maita, joissa pyyhkii huonosti. Miettikää sitten kristittyjä maita. Niissä vallitsee kaikissa hyvinvointi. Voisiko tästäkin päätellä jotain? Menestyminen on takuuvarmasti seurannut niitä maita, joissa vielä tunnustetaan Jumalan nimeä.

Ilman Jeesusta meillä ei olisi joulua.

28.11.2008 10:47 | antaa olla-

kivat muistot.

koulun laulu hetkistä ja kirkossa olemisesta.kaikilla joku jumala miksi meillä ei sais olla isiemme Jumala joka auttoi sodassa ja kasvatuksen moraalissa.nykyään Rakkaus sattuu,sitähän Jeesus yrittää opettaa rakastakaa toisianne.

28.11.2008 11:38 | fcr

Joukkohulluus nimeltä uskonto

Kaikki uskonnot voisi kieltää lailla.

28.11.2008 11:59 | ll-m

Ei joulua ole pakko juhlia eikä ensinkään viettää

Ne, joille (lue: joiden vanhemmille) Jeesus on niin vastenmielinen, voivat käyttää muilta joulujuhliin ja niiden valmisteluihin menevän ajan koulunkäyntiin. Lukevat vaikka ylimääräiset kurssit elämänkatsomustietoa. Myöskään joululomaa ei tarvitse pitää, koska sehän olisi Jeesuksen tunnustamista. Elämänkatsomustietoa vain joululomallakin loppiaiseen asti. Ja sama pääsiäisenä, helatorstaina ja vaikka juhannuksenakin. Kyllä Jeesus alkaa tuntua paremmalta useasti toistuvien EKT sessioiden jälkeen.

28.11.2008 12:21 | Murjaanien kuningas

Oulussa Jeesus ei pelota

Meillä Oulussa tiernapojat esittävät joulunaikaan vuosisataista perinnettään, joka näytelmänä voisi jonkun kukkahattutätin mielestä olla rasistinen. Mutta ei me Oulussa pelätä vihreitä tai vasemmistoa niin paljon, että perinteet loppuisi.

28.11.2008 12:30 | vääräuskoinen

No niin

Kristinuskolla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Kysymys on siitä, pyllistämmekö islamille ja muille brutaaleille kulteille jotka pyrkivät muuttamaan kansallisia perinteitämme mutta samalla kuitenkin ahnaasti ruokailevat joulupöydässämme, vertauskuvallisesti. Jos joku ei kestä kuunnella joululauluja ja pitää tonttuja saatanan keksintöinä koulun juhlissa niin jääköön kotiinsa.

28.11.2008 19:58 | Rauhallista Joulua.

Hädässään jokainen jumalansa tuntee.

Rauha maassa,ja ihmisille hyvä tahto.

28.11.2008 21:35 | Pala Kurkusa

Monikulttuurissa olemme suvaitsevaisia kulttuuria
kohtaan,joka ei ole suvaitsevainen.Meneppa Islamilaiseen
kulttuuriin opettamaan Kristinoppia,niin kaula siina
hommassa katkiaa.

28.11.2008 23:01 | suvivirsi=jouluevankeliumi?

Joulujuhla on vain joulujuhla

Suomalaisen kulttuuriin on suuresti vaikuttanut kristinusko. Monet tavoista ja juhlista, ovat peräisin kristinuskosta, vaikkei sitä enää ajattelisikaan. Eivät ne koulujen ja päiväkotien juhlat ole uskonnollisia, jos joulujuhlassa esitetään jouluevankeliumi tai kevätjuhlassa lauletaan suvivirsi, sillä niin on tehty suomalaisissa kouluissa kautta aikojen.

29.11.2008 12:31 | JJ

hohhoi

Niin, suuri osa suomalaisista on evankelisluterilaisia, miksiköhän...sukupolvesta toiseen lapsesta, kastetaan kristinuskoon tavan vuoksi, vaikka ei uskotakaan koko hölynpölyyn. Tai sitten sen takia, ettei haluta pahoittaa isovanhempien mieltä. Itsellä tämä ongelma, miten saisi sanottua vanhemmilleni, etteivät höpise sanaakaan mistään jessestä tai jumalasta pojallemme. Itseänikin ärsyttää se, että aikanaan minutkin on aivopesty tähän jumalatouhuun, murrosiässä aloin miettiä ettei tässä ole mitään järkeä, ihmisethän uskovat näihin taivaisiin, paratiisiin,karmaan ym. hölynpölyyn vain ja ainoastaan kuolemanpelkonsa takia, on helpottavampaa ajatella, ettei kuollessa meininki siihen lopu vaan jatkuu joko taivaassa, paratiisissa tai sitten vaikka lehmänä...siis haloo! Kuollessa kroppa mätänee ja siinä kaikki, ei se sen kummempaa ole...nauttikaa elämästä ja unohtakaa tälläinen jeesustelu tai mikä tahansa muu hihhulitouhu.

30.11.2008 01:02 | Heidi

Jokaisen on syytä pysähtyä..edes sen kerran

Kyllä kuolemapelkokin on hyvä syy elämässä pysähtyä..katsos, me jokainen kun kuollaan kerran. Te jotka ette usko Jeesukseen, oletteko ajatelleet, että ehkäpä ette tiedä kaikkea ja olettekin väärässä? Teillä on PALJON menetettävää! Ihminen elää kuoleman jälkeen ikuisesti..on vain 2 paikkaa; joko taivas tai helvetti. Ja ne kirjaimellisesti ovat sitä.
Ja mitä tulee ristiretkiin yms. julmuuksiin, niin Jumala ei niitä hyväksynyt/hyväksy. Ei Hän pakota ketään ottamaan pelastusta eli Poikaansa Jeesusta vastaan. Jokaisella on oma kantansa ja Jumala kunnioittaa sitä. KOSKAAN Jeesus EI PAKOTA!! Valitettavasti me ihmiset kun olemme epätäydellisiä (me uskovatkin), niin annamme harmillisen usein väärän kuvan uskosta. Ja kaikki, jotka sanovat olevansa uskovia, eivät sitä ole. VAIN NE, jotka ovat antaneet Jeesukselle sydämensä, ovat uskovia!! Ei ole muuta tietä taivaaseen kuin Jeesus tie! Mutta se on ihana tie. Jeesus antaa voiman aivan kaikkeen, eikä omin voimin synnistä erossa ihminen pysy. Tietysti ihmisen tahto siihen vaaditaan. Jeesus antaa sitten voiman. Eipähän näitä voi ymmärtää kuin sen kokenut :)

30.11.2008 10:36 | Matti Viljanen

Ateistiset Jeesus-juhlat

Ihmiset kaipaavat perinteitä ja rituaaleja. JOulutarina on yksi kaunis perinne Suomessa samalla tavalla kuin monet muutkin. Olisi sääli, jos näistä kauniista rituaaleista luovuttaisiin, rituaalit luovat siirtymätilaa ja katkaisevat arjen.

Ateismistäni huolimatta nautin jouluevankeliumista ja muista tarinana, kertomuksena ihmisen halusta hyvyyteen kaikessa naiviudessaan.

Pidetään kiinni näistä perinteistä, mutta erotetaan niistä tuo kuvottava joidenkin kristittyjen piirien hurskastelu, jossa ei ole tilaa millekään aidolle pysähtymiselle ja ihmisten herkkyyden kohtaamiselle.

Joulupukki on hyvä tarina, Jeesus seimeineen on hyvä tarina, pidetään niistä kiinni ja toivotetaan toisillemme pysähtymistä arjessa, vaikka tiedämmekin, ettei joulupukkia ole oikeasti olemassa.

1.12.2008 11:22 | Veikko Parjanen

NIINVAAN KAIKKI PERINTEET ROMUKOPPAAN

Voisikohan presidentinlinnanjuhlatkin lopettaa.. no se ei islamilaisia ehkä liikuta. Eiköhän seuraavaksi kielletä kouluissa ja muualla sianliha..kun?

1.12.2008 13:49 | Janne

Miljoona suomalaista ei kuulu kirkkoon

Miksi tähän keskusteluun yritetään vetää mukaan muslimit ja muut muualta tulleet ryhmät kun faktaa on se, että MILJOONA SYNTYPERÄISTÄ suomalaista ei kuulu luterilaiseen kirkkoon jonka perinteisiin nämä jeesusnäytelmät kuuluvat?
Uskonto ei kuulu kouluihin eikä varsinkaan päiväkoteihin. Lasten mieltä ei tarvitse myrkyttää.

2.12.2008 12:03 | Tapakristitty

Joopa joo

Mikähän siinä on, että tämä aihe kerää kaikki vannoutuneet kiihkoateistit ja äärikristityt riitelemään keskenään. En voi sietää uskonnon väkisin tuputtamista, mutten myöskään kiihkomielistä ateismia joka haluaa kieltää kaiken perinteisen sekularismin nimissä.

En ole häitä ja hautajaisia lukkunottamatta käynyt kirkossa varmaan kymmeneen vuoteen. Joten en oikeastaan ole uskovainen vaikka kirkkon jäsen olenkin. Omasta mielestäni suvivirsi ja koulun joulujuhla ovat mukavia ja perinteisiä tapahtumia, eikä niistä pidä vetää hernettä nenään. Toista oli se pakolla koululaisjumalanpalvelukseen raahaaminen, mikä varmaan vaikutti siihen, ettei kirkossa tule nykyisin käytyä lainkaan.

Joulusta ilman Jeesusta jäisi jäljelle vain joulupukki. Ja pukkikin on enemmän ja enemmän menettämässä yhteyttään suomalaiseen kansanperinteeseen ja muuttumassa amerikkalaiseksi Coca-Cola pukiksi.

Ainakin itse juhlin mielummin Jeesusta kuin Amerikan Yhdysvaltoja ja kapitalismin riemuvoittoa.

2.12.2008 13:56 | joulufiilis

Jos kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon...

Miksi suurin osa suomalaisista kuuluu kirkkoon, jos eivät halua kuulla missään Jumalasta ja Jeesuksesta? Koulunkin juhlista voidaan poistaa puolestani kaikki Jeesus-aiheet, jos valtakirkkoon tms. ei oppilaat kuulu. Mutta vanhemmat haluavat rusinat pullasta? -Eli ristiäiset, häät, hautajaiset. Voiko kulkea kahta tietä? Eli uskon ihan vähän varmuuden vuoksi. =)
Itse haluan, että lapseni saavat uskonnon opetusta ja pääsevät seimikuvaelmaan. Joulun sanoma on tärkeä!

2.12.2008 17:27 | vxv

didi

selvästi monilla on jotain kristinuskoa vastaan? miksi?

2.12.2008 18:27 | nahkis

Voi Jeesus

Ei Jeesusta, ei joulua. Kaikessa yksinkertaisuudessaan!

2.12.2008 19:51 | samael

ei jeesukselle

jeesus ja kaikki muut uskonnot ovat vain aivopesusaastaa. ei muuta. kuolemanrangaistus varsinkin kristinuskoisille.

2.12.2008 20:00 | Huutavan ääni korvesta

Voi pimeyttä

Hullu sanoo sydämessään, ei ole Jumalaa! Kerran jokainen meistä ollaan tuon Jumalan ja Jeesuksen edessä vastaamassa teoistamme ja sanoistamme. On tärkeää jo täällä oppia tuntemaan Jeesus,ettei joudu iankakkiseen pimeyteen.

3.12.2008 09:43 | Isänmaallinen

Jeesus Joulujuhliin

On tämä kummallinen maa kun otetaan muiden maiden maastakarkottamia tänne elätettäväksi ja vielä annetaan niiden päättää miten kouluissa toimitaan. Ennenpitkää meille suomalaisille käy niin kuin amerikan Intiaaneille.

3.12.2008 09:43 | Isänmaallinen

Jeesus Joulujuhliin

On tämä kummallinen maa kun otetaan muiden maiden maastakarkottamia tänne elätettäväksi ja vielä annetaan niiden päättää miten kouluissa toimitaan. Ennenpitkää meille suomalaisille käy niin kuin amerikan Intiaaneille.

3.12.2008 15:58 | mimi

Seurakunnat tarjoavat jäsenilleen (ja muillekin) yllinkyllin Jeesus/raamattu/virrenveisuu/rukoilu/yms. aktiviteettia joulun alla, joten luulisi, että intomielisimmänkin kristityn hartaudenkaipuu tulee niillä täytetyksi vaikka koulu vapautettaisiinkin näistä pyhänhengenpalvontamenoista. Nämä joulujuhlien Jeesus-karkelot ovat tavattoman noloja ja tekevät uskovien lähimmäisten maailmankatsomuksen kunnioittamisen tosi vaikeaksi.
Sinänsä koulussa olisi yleissivistyksen kannalta paikallaan kertoa maailman eri kulttuureiden ja uskontojen juhlapäivistä ja niihin liittyvista perinteistä.

3.12.2008 16:33 | Jesus is way

Jeesus on toivo pimeyteen

Kuka sanoo,että Jeesukseen ei kannata uskoa,niin kokeilkoon.Tiedän kokomeksesta annoin elämäni Jeesukselle jahän on kantanut kaikissa elämäni vaiheissa.JEESUS SYDÄMMESSÄNI ON ANTANUT TOIVOA,RAUHAA,ILOA,Kuka epäilee sanokoon Jeesus minussa itsessäni ei ole mitään,annan elämäni sinulle,auta minua Jeesus.amen.Uskokaa,tai älkää Jeesus todella muuttaa elämänne.Se ei välttämättä tapahdu nopeesti,vaan hän tietää mikä meille on parhaaksi ja miten hän elämäämme korjaa ja parantaa.Itse pääsin rukouksen voimalla tupakasta ja ravintola elämästä.Taivas tie on moninkerroin parempi ja antaa toivoa tässä pimeyden maailmassa.JEESUS ANTAA RAKKAUDEN SYDÄMMEEN TOISIA IHMISIÄ KOHTAAN.SIELLÄ EI OLE VIHAA JA KATKERUUTTA.KIITOS JEESUS.amen.Lukekaa raamatusta Johanneksen evankeliumi 3 luku ja jakeet 16 ja 17.Kannattaa kokeilla ,VIELÄ ON TOIVOA.

3.12.2008 19:41 | kukalie

ei näin

Itse olen ateisti, ja vastustan uskontoja yleisesti. Muslimithan tätä taas vaativat niinkuin aina, ja punavihreät ilolla tukevat

3.12.2008 19:43 | Sairasta kiivailua

Pelottava kristinusko

Kun ylläolevia kommentteja lukee, niin useissa on selvää uskontokiihkoilua, joka kertoo kirjoittajien kiivailevasta mielenlaadusta. Varsin peloittavaa. Kyllä koululaitos pitäisi pitää vapaana tuollaisesta.

3.12.2008 19:52 | yks. Jeesukseen uskova

Ei Joulu ole Joulu ilman JEESUSTA

Voiko jonkun mielestä olla paha asia :"Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto". Vain Hän on RAUHANRUHTINAS.! Kun kristillinen sanoma poistetaan kouluista, tilalle tulee väkivalta.

3.12.2008 20:51 | homppa

porttikielto napajää-ennustaja eukoille

eikö ennemminkin noille napajää ennustaja kiihko-könkkäläisille porttikielto joka ainoaan mediaan

3.12.2008 21:29 | -

Huhhuh..

Siis pitäisikö meidän ottaa Jeesus pois joulu- ja kevätjuhlista sen takia, että suomessa on pakolaisia ja maahanmuuttajia? Miksi meidän suomalaisten pitäisi uhrata ehkäpä tärkein asia mitä meillä on - uskonto sen takia, että suomeen on tullut muita uskontoja niin paljon. Jos suomeen muuttaa toisen uskonnon omaavat, he voivat ihan hyvin sen muutaman tunnin vuodessa kuunnella kristinuskoa vaikkapa kiitokseksi siitä, että he ovat päässeet sotaa karkuun.

4.12.2008 01:32 | Tuomas

Kristinuskon tuputtaminen kouluissa

ei loukkaa pelkästään niitä maahanmuuttajia jotka eivät ole kristittyjä, vaan etenkin niitä SUOMALAISIA jotka eivät ole uskovaisia ollenkaan! Täytyy muistaa että muslimimaista tulleiden kulttuurissa uskonnolla on suurempi merkitys kuin täällä perustallaajilla, joten he ovat tottuneet tähän "maassa maan tavalla" ajatteluun. Suomessa ei kuitenkaan päde sharian lait, joten uskomattomana suomalaisena koen tämän uskonnon tuputtamisen erittäin loukkaavana.

4.12.2008 10:19 | Apache

Ihan hyvin jeesustelu voitaisiin lopettaa

Samalla periaatteella kristinusko voidaan lopettaa pakkosyötön takia. Minkään uskonnon varjolla, oli tekijä sitten yksittäinen ihminen tai massajoukko tai kirkko. Ei pidä tappaa ja pakottaa uskomaan mihinkään. Kristinusko näin vaan teki. Inkvisitio on ollut varmaan kivaa aikaa uskovaisille kun sai opettaa kuin jumala rankasee. Lisäksi kirkko haluaa takaisin ajan, jolloin Paavi oli kovin kundi päällä maan. Sai tehdä mitä huvitti... ah ihanuuttra... kristinusko.. ah..

4.12.2008 12:49 | Tiuku

Joulu on kristillinen juhla

Joulu nyt vaan sattuu olemaan kristillinen juhla ja ne jotka eivät sitä halua juhlia, niin voivat jättäytyä koulujenkin joulujuhlista pois. Vaikka en itse mikään uskova olekaan, niin minusta olisi naurettavaa, että lapsilta (ja aikuisiltakin) riistettäisiin joulun alkuperäinen tarkoitus ja sanoma. Itse en ole myöskään kokenut että kyse olisi mistään kristinuskon tuputtamisesta, vaan vapaaehtoisesta osallistumisesta kristilliseen juhlaan. Muiden uskontokuntien edustajat voivat vapaasti järjestää omat juhlansa silloin oikeina ajankohtina, joihin voisivat muutkin halutessaan osallistua. Emme kai kieltäisi niidenkään järjestämistä? Ei kai islaminuskoisessakaan maassa jätettäisi omia uskonnollisia juhlia järjestämättä vähemmistöuskontokuntien edustajien mieliksi.

4.12.2008 18:18 | Isänmaa

Loppu muslimien nuoleskelulle!

Ei tuumaakaan periksi muslimien vaatimuksille! Kun sosialidemokraattitantat on päästetty päättämään yhteisistä asioista, niin sen seurauksena heitetään kaikki oma kulttuuri roskakoriin maahantunkeutujien vaatimuksesta. Jos ei Jeesuksen juhliminen miellytä, niin se on voi voi, mutta jokaisen on osallistuttava joulujuhlaan.

4.12.2008 18:54 | joulunlapsi

Jeesus on tervetullut juhliin

Kyllä Jeesus saa tulla koulujen juhliin, vaikka itse olen ateisti. Uskon Jeesukseen historiallisena henkilönä, mutta tarinoihin, jotka on kirjoitettu Jeesuksesta, en usko. Se ei estä silti sitä, etteikö Jeesusta voisi mahduttaa joulunviettoon siinä, missä joulupukkiakin.

5.12.2008 08:29 | joulu

Huom.

Te kristinuskon morkkaajat,tietäkää.Ilman kristinuskoa teillä ei olisi kirkollisia lepopäiviä ei juhlapyhia,tuskin vapaapäiviä ollenkaan.Olisitte lukutaidottomia,kuten islamilaisissa maissa,intiassa ym.Kristinuskon myötä saimme opetella lukemaan,Saimme kirkonkirjat ,josta saamme selville sukumme ja esiisämme .Kristinuskoa saamme kiittää paljolti sivistystämme.Joten viettäkäämme joulujuhliamme.

5.12.2008 08:30 | joulu

Huom.

Te kristinuskon morkkaajat,tietäkää.Ilman kristinuskoa teillä ei olisi kirkollisia lepopäiviä ei juhlapyhia,tuskin vapaapäiviä ollenkaan.Olisitte lukutaidottomia,kuten islamilaisissa maissa,intiassa ym.Kristinuskon myötä saimme opetella lukemaan,Saimme kirkonkirjat ,josta saamme selville sukumme ja esiisämme .Kristinuskoa saamme kiittää paljolti sivistystämme.Joten viettäkäämme joulujuhliamme.

5.12.2008 10:33 | Henri Puumala.

Lisää Jumalan Poikaa juhliin!!!!!!!!!!!!!

Vai pelkäävätkö vasemmistolaiset,että jos Jeesusta,joka on Herra,tuodaan joulujuhliin,niin ihmiset eivät enää äänestä vasemmistolaisia.

Pyykki on pantu ja pysyy,tässä maassa ei pilkata Jumalaa.

6.12.2008 13:09 | kleo

ELÄMÄ ILMAN JEESUSTA ON TYHJÄÄ!

Mielestäni lapsille juuri pitäisikin tätä Jeesusta opettaa, että he oppisivat oikeanlaisen elämän jo koulussa. Etteivät alkaisi yläasteen ensimmäisellä luokalla mennä muiden mukana, ryyppäämään, harrastamaan seksiä, tai käyttämään huumeita. Sen tähden on tärkeätä että Jeesus olisi mukana ikuisesti kouluissamme. Sillä kuka haluaa lisää alkoholisteja maahamme? Niitähän on jo pullollaan, mutta erilaisuutta ei. Jeesus tuo meille terveen elämän, ei sellaista skitsoilua, mitä nykyajan muut turhanpäiväiset baari-illat.

7.12.2008 11:04 | jeesus poois

ei jeesusta juhliin.

uskovaiset saisivat itse juhlia jeesuksen kanssa. muutenki näitä jeesustelijoita löytää etupihalta kaupittelemassa raamatuja ja saarnaamassa.

7.12.2008 12:16 | Allah

Hyvä asia, väärät syyt

On hyvä että kristinusko joutuu entistäkin ahtaammalle. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan johdu siitä että järki olisi voittamassa, vaan siitä että tehdään juurikin tuon monikulttuurin nimissä tietä toiselle uskonnolle, Islamille.

Message was edited by: admin

7.12.2008 14:05 | Mai

Iankaikkinen elämä!

Sillä, jolla poika on on elämä. Sillä, jolla poikaa ei ole ei ole elämää, koska ainut mikä tästä maailmasta jää on KRISTUKSEN TYÖ MEIDÄN EDESTÄMME. Hän antaa iankaikkisen elämän ihmiselle. Iankaikkisuudessa meillä on mahdollisuus kehittyä ilman syntiä taas eteenpäin ja opiskella siinä olotilassa, sillä kaikki jatkuu.

7.12.2008 14:18 | Tia

Vanhurskaus kansan korottaa!

Ei uskonnollisuudelle, mutta KYLLÄ JEESUKSELLE ja HÄNEN SANALLEEN Pelkkä uskonnollisuus tappaa, mutta Jeesus tekee uudestisynnyttää sanansa kautta todelliseen elämään ja vieläpä iankaikkisesti.Takuu ei kestä vain kouluaikana vaan koko elämään. Panosta mieluimmin oikeaan tietoon.Surkuteltavaa on elää vain tätä maanpäällistä elämää, jos ei tiedä määränpäätä, minne on menossa tämän elämän jälkeen. Helvetissä kolisee luurankoja ja synti. Kuka semmosessa seurassa on on kadotettu???

7.12.2008 14:28 | Sakari

Kansat pysyköön omina kansoina.

Tämä aika on todellista saatanaan eksytystä joka pyrkii hajoittamaan kaiken kristillisen perusajatuksen ja pyhänkolminaisuuden.

7.12.2008 14:38 | Tatsi

Kaikki ei ole äänestettävissä!

Jumalan iankaikkinen sana ei ole äänestettävissä. Historia sen todistaa. Kuka säät ja ilmat säätää? Pystytkö hoitamaan sään? Kuka antaa elämän ja kuoleman? Sinäkö? Heh, heh. Pystyt kyllä tappamaan, jos olet tarpeeksi hullu, mutta kaikki asiat tässä maailmassa tutkitaan Jumalan iankaikkisen sanan kautta ja miten suhtaudut juutalaisiin.Sana sanoo selvästi sen, että jos siunaat juutalaisia saat siunauksen, mutta jos kiroat sitä kansaa saat kirouksen.Muista, Jumala on elävä ja vaikka taivas ja maa katoavat Jumalan sana ei katoa.

7.12.2008 16:33 | Iivari

Kirkollislaki poistettava

Suomessakin olisi jo aika lakkauttaa valtionkirkko. Uskonnonvapaus on kyseenalainen, jos yhdellä uskontokunnalla on oikeus säätää laki mutta muilla ei.

Suurimpia syitä evankelisluterilaisen uskonnon tuputukseen kouluissa on juuri valtionkirkko. Uskonnon opetukseen saa osallistua jos haluaa, mutta se ei missään nimessä saisi olla pakollista. Uskoa saa jos haluaa, mutta koulu tulee pyhittää tiedon, ei uskomusten, opettamiseen. Uskontokunnat pitäkööt itse huolen jäsentensä uskonnollisesta kasvatuksesta.

Ei varmaan olisi kovin vaikeaa tehdä koulujuhlaakaan ilman virrenveisuuta ja muita jumalanpalveluksellisia elementtejä.

8.12.2008 10:30 | Arska

totuus

Totuushan on se että Jeesuksella ja joululla ei pitäisi olla mitään tekemistä keskenään.Tarkista vaikka omasta tietosanakirjastasi mikä on joulunvieton alkuperä.Joulua vietettiin jo ennen Jeesuksen syntymää.

8.12.2008 17:34 | Toinen mies

Miksei näin?

Nopeutetaan juhlien vieton aikataulua, joten siirrynkin jo vaiheeseen ja vaateeseen "RISTIINNAULITSE RISTIINNAULITSE"

8.12.2008 21:40 | Kaukana oleva

Voiko olla totta?

On aivan ihmeellista lukea kommentteja. Jouluhan on Jeesuksen syntyma juhla. Ollaan iloisia etta voimme viela viettaa Joulua vapaasti. Nyt omanmaan kansalaiset ,toisinajattelevat haluat tuhota senkin hyvan mika on jaljella. Jos et halua Jeesusta jouluun, vieta miten tykkaat, mutta ala rupea uhomaan tyhmyyksiasi. Joulu, joulu laulut ja virret on perinnetta jota on vaalittava ja opetettava nuoremmalle kansalle, ainakin heille ketka siita haluavat kuulla. Viela monen vuosien paasta vieraalla maalla, tulee mieleen lapsuuden joulu ja muistot. Jokainen juhliin omalla tavallaan,me ketka naemme Joulun jouluna oikeassa merkityksessa, juhlimme oikealla mielella. Toivottavasti toiset myos joskus huomaavat todellisen Joulun merkityksen, ja he tulevat kerran huomaan toduuden.
"There is Reason for the Season".

8.12.2008 22:41 | Yes Lord

Järjelle porttikielto, uskolle tervetuloa.

Suomalainen ahdistunut, kateellinen ja ahne mieli tarvitsee uskon voimaa. Järki vie helvettiin.

9.12.2008 01:43 | Apache

Uskonto on kuvitelmia, ei muuta.

Jo tiedon alkuperään katsoen jumalanpilkasta monta syytettyä tapettu hienosti roviolla, leikkaamalla tms. Vaikka tämä kuinka todistaa asiansa "että asia nyt on vaan näin. sen olen testannut, sen olen todennut" Kyllä on monta ihmistä tapettu sen JÄRJETTÖMYYDEN nimessä jota jumalanpilkaksi myös on kutsuttu. Uskovaiset kun eivät pysty käsittelemään asioita jos vanhaan tietoon on = joka kirkolla yleensä oli itsellään, tullut muutoksia. Monen ihmisen tiedonjanon tuloksena on tehty tieteellisiä läpimurtoja. Niille jotka uurastivat oman tiedonjanonsa kutsumana tapettiin surutta jos se vähänkin uhkasi kirkon tietoa ja uskontoa. Että tälläinen on uskonto ollut ja tälläiseksi näköjään uskovaiset maailman vieläkin luulevat. Amerikassa haluavat vanhat hyvät kirkolliset tavat kunniaan, jossa paavilla on kaiken kattava valta..

että silleen...

9.12.2008 09:02 | S.H

Jeesus sydämessä

Joulu oli todellista vasta, kun löysin Jeesuksen elämäni Herraksi. Kymmenen lahjaa eivät iloa tuoneet ennen sitä, mutta parikin lahjaa toi iloa, koska olivat rukousvastauksia tarpeeseeni. Elämä ilman Jeesusta olisi kuin sokean menoa kohti suurta vaaraa, mikä on edessä. Kukapa ei varoittaisi.

9.12.2008 14:01 | Apache

Vaan kun

Sokeakin osaa liikkua erinlaisin apuvälinein. Pelkoa varmasti tuntee ainakin alussa. Mutta kokemuksen karttuessa meneminen helpottu huomattavasti. Tuo perustelusi jeesuksen valloittavasta voimasta on kertakaikkiaan huvittava. Kyllä uskonto on aivopesua pahimmillaan ja vertaankin sitä saksan juutalaisvainoihin. Jos et ole samaa maata meidän kanssa, sut teloitetaan ja lynkataan. HIstoriasta löytyy monia valoittavia kirjoituksia siitä, miten kristinusko väkipakolla niittaa eri asioihin uskovan ihmisen. Paavillakin oli näppinsä pelissä. Hän kontrolloi kaikkea kaikesta. Jos joku pikkaisenkin uhmasi häntä ja kyseenalaisti toiminnan... Henki lähti välittömästi.

9.12.2008 15:24 | Ålen

Islam ja islam.......ohhoh

HEI HALOO, pakolaiset ovat tulleet meidän maahan emme heidän maahan. Maassa maan tavalla eli heidän täytyy sopeutua meidän kulttuuriin. Haluavat vaan kaiken ja kaikki mikä on heitä vastaan on rasismia. Ei me suomalaisetkaan saada kaikkea juuri lääkäriä samana päivänä, uusia autoja, uusia kalliita vaatteita tms. Koulun joulujuhlia ei tule lopettaa sen on ollut niin kauan kuin muistan ja mun mummoni aikaan myös. Miksi joku perinne pitäisi katkaista? ei mistään syystä. Se on suomalaisuutta. Tuskin me saatais jossain islam maassa erikoislupia ettei ole pakko kuunnella jotain rukous mekastusta mekasta joka kaikuu koko kaupungissa. Ei kiitos. Elän suomessa ja täällä ei pakolaisten mukaan tehdä asioita vaan he sopeutuvat tai maasta ulos. Ateistit ei "kuole" yhteen joulujuhlaan. Kaikki uskoo johonkin mikä on heille tärkeintä.

9.12.2008 16:20 | Keskiverto

Jaahas

Minun ja perheeni elämään jeesus eikä jumala kuulu. Olemme aivan tavallisia suomalaisia ja arvostaisimme, jos lapsiamme ei pakotettaisi rukoilemaan tahoa, joka on heille täysin vieras, samoin kuin koko rukoileminen. Kukin uskokoon mihin haluaa, kristinuskon poistaminen koulun juhlista ei ole muille uskonnoille pokkuroimista. Kyse on kaikkien ryhmien kunnioittamisesta ja tasavertaisuudesta. En minäkään pakota uskovia ihmisiä hylkäämään uskoaan, vain koska itse en usko. Kunnioittakaa siis myös minun näkemystäni. Hyvää joulua kaikille.

9.12.2008 17:30 | Jarna

No huh huh!!

Jos tuolla periaatteella (monikulttuurisuuden vuoksi pitäisi pyyhkäistä kristilliset piirteet joulujuhlista) mennään niin yhtä lailla monikulttuurisuuden vuoksi pitää ehdottomasti kieltää myös muiden uskontojen esiintuomiset tässä maassa.

Menepä vaikka Iraniin vaatimaan uskonnollisten/perinteisten tapojensa muuttamista siksi että sinä niin haluat, niin saat olla varma että pääsi roikkuu kepinnokassa jumalanpilkasta.

9.12.2008 19:09 | kirkkoon ei kuuluva

tässähän on kyse meidän kulttuurista

kyllähän kyseessä om maan kulttuuri ja sen kautta perinteet, ovat sitten uskonnollisia tai ei. ketään hän ei pakoteta viettämään joulua ym muita uskonnollisia juhlia suomessa.kyllä meillä on oikeus omaan kulttuuriimme ja tapoihimme ketkä haluavat joulua viettää niin se meille ehdottomasti suotakoon.maassa maan tavalla.myös meillä on oikeus omaan kulttuuri perintöömme. ketäänhän ei suomesa pakoteta esim.joulukirkkoon.

9.12.2008 22:01 | Matti Parkkinen

KRISTINUSKO JA KOULULAITOS PIDETTÄVÄ ERILLÄÄN

Uskontoa tulee opettaa osana opetussuunnitelmaa. Näin ollen nuori tullessaan tiettyyn ikään voi valita haluaako alkaa kannattaa jotain uskontoa Mutta uskontojen indoktrinaatio ihmismieliin on epäoikeudenmukainen rikos, josta pitäisi rangaista rikosoikeudllisin keinoin. Aloitetaanko opetusministeriöstä?

9.12.2008 22:17 | Ei ainakaan Kristitty

KRISTINUSKO EI KUULU KOULUUN!

Joulujuhlat pitäisi kieltää kokonaan tai niihin ei pitäisi pakottaa ketään kuka kuuluu eri uskontoryhmiin . Koulun uskonnon opetuksessa pitäisi puhua tasapuolisesti puhua kaikista maailmanuskonnoista eikä vain Suomessa vallitsevasta kristinuskosta. Jos minulta kysytään kristinuskoa ei olisi koskaan tarvinnut kehittyä Euroopassa näin suureksi jutuksi. Pakanauskonnot kunniaan ! Joulu on muutenkin alunperin Pakanajuhla ,se pitäisi kaikkien tietää !

9.12.2008 23:04 | Omilla Aivoilla Ajattelija

Kyllä se tästä

Vau. Pistää ihan ahdistamaan miten voi nämä kiihkouskovaiset olla niin kapeakatseisia ja äreitä kritiikkiä kohdatessaan. Missä on se "rakasta lähimmäistäsi" ja "käännä toinenkin poski" nyt? Luulisi teidän esittävän sitä suurta suvaitsevaisuutta ja rakkautta josta se joku J:llä alkanut jannu joskus täällä kävi tarinoitsemassa. Valitettavasti tosiuskovaisten kanssa ei voi keskustella koska he eivät suostu edes harkitsemaan eri vaihtoehtoja sillä heillä on se absoluuttinen totuus. HERRANEN AIKA kun pitää ottaa tosissaan tuollainen ihmisten kasaama satukokoelma. Ihmiset se opuksen on vääntänyt kasaan ei mikään korkeampi voima. Kristityt ovat itsekkin ateistejan, minä ja Stephen F. Roberts vain uskomme yhden verran vähempään määrään jumalia kuin he. Kukin harrastakoon uskontojaan kunhan sitä ei tyrkytä toisille ja se ei vaikuta valtion asioihin. Rauhallista joulua vaan kaikille.

10.12.2008 05:19 | muslimi

Antakaa meidän muslimien nyt pysyä erossa tästä!

Minulle on muslimina TÄYSIN SAMA, vietetäänkö lasteni koulussa joulua kristitysti, pakanallisesti vai tunnustamattomasti maallisesti, kunhan meidän ei niihin juhliin odoteta osallistuvan.

10.12.2008 08:43 | kristitty.

Milloin pukeudutaan

kaikki huntuihin ja hoilataan islamia?

10.12.2008 10:52 | Jarna

Ei niihin tarvitse osallistua kristittyjenkään

Nimimerkki muslimi kirjoitti:
"Antakaa meidän muslimien nyt pysyä erossa tästä!"

Ikävä kyllä, asia koskee myös teitä sillä jostainhan tuollainen joulujuhlien muokkailu ihan yleisellä tasolla on alkunsa saanut.
Maassamme on mm. Jehovan todistajia ym. joiden ei ole tarvinut osallistua ennen pidettyihin uskontotunteihin mutta joulujuhlia eivät hekään ole olleet kieltämässä ja pois vaatimassa.

Jossakin ollut tekstiä siitä kuinka "Joulu loukkaa maahanmuuttajia".
Sitten on ehkä parempi jättäytyä niihin maihin joissa niin kulttuuri kuin uskontokin on sitä omaa, kukaan ei ole pakottanut Suomeen tulemaan esim. sodan jaloista.
Siksi ihmetyttääkin se, ettei rauhassa eläminen tunnukaan olevan se pääasia jonka vuoksi maahan on tultu vaan kohta alkaa vaatimukset maan -johon on tultu- tapojen muuttamisista sen vuoksi, että tavat katsotaan jollakin lailla loukkaaviksi.

10.12.2008 13:44 | yx tavallinen jeesustelija

huidahaida

Tässä(kin) keskustelussa meitä ääripäiden keskellä kulkijoita tuntuu olevan kovin vähän, vaikka meitä on - paljon. Suurin osa ihmisistä on jollain tapaa uskonnollisia, siitä riippumatta minkä koululaitoksen tai kirkon indoktrinaatioon ovat joutuneet. Vuosisatojen ajan kristinusko on ollut se kieli, jolla kokemusta sanoitetaan. Ei ole mitään mieltä siinä, että tämä perinteen ketju väkisin katkaistaan. Kaikenlaiselta yli menevältä kiihkoilulta taas on välttämätöntä leikata siivet.

Kouluissahan jokaisella uskonnonopetukseen kuuluvalla on kirkolliseen ohjelmaan osallistumisvelvoite, ei niillä jotka eivät kirkkoon kuulu. Valinta osallistumisesta on siis mahdollinen.

Oman mielipiteen muodostuksen jälkeen on vielä välttämätöntä opetella tajuamaan se, että en olekaan ainoa oikeassa olija, vaan jokaisella on oikeus omaan kokemusmaailmansa. Kaikki eivät suinkaan ole ateisteja tai kiihkokristittyjä tai muslimeja. Kuitenkin meidän kaikkien erilaisten olemassaololle on oikeutus, jota ei saa missään tapauksessa kyseenalaistaa.

Uskonnon paikka on uskonnollisissa tilaisuuksissa, niitä saa ja pitää järjestää kaikille halukkaille (myös kouluissa), mutta ei ketään pidä niihin väkisin viedä.

mukavaa joulua, tv. yx tavallinen jeesustelija

10.12.2008 14:52 | Rotta

Suomalainen kulttuuriperintö ei ole kristillinen

Tässä unohtuu täysin se tosiasia että joulu ei juhlana ole uskonnollinen juhla vaan kristinusko on sen aikanaan ominut kun tuon johtajat huomasivat että kansa haluaa jouluna juhlia.

Meillä suomalaisilla kuitenkin on takana paljon pidempi historia kristinuskon ulkopuolella kuin mitä meillä on kristittyinä ja tämän tosiasian kristityt sivuuttavat täysin kun kerskuvat kuinka kristillinen kulttuuriperintömme mukamas on. Kuitenkaan juuri joulu ja etenkään keskikesänjuhla eivät liity minkään jumalan toimiin vaan niillä on molemmilla juhlistettu aurinkoa. Pääsiäinenkin oli kevään juhla ennen kristinuskoa.

Joten kun puhutte suomalaisesta kulttuuriperinnöstä niin siihen eivät mitkään lähi-idän sadut kuulu vaan Ahdit, Ukot ja Kalevalat.

10.12.2008 18:45 | Joulun viettaja

Jeesus on osa joulua

Joulua voi viettaa jeesuksen nimissa ja ilman! Tuo oli typerin kysymys minka olen kuullut ttana vuonna, kuka tomppeli sen oikein keksi?! Minusta joulu juhlia voi viettaa koulussa ihan vapaasti jos koulu niin haluaa...

10.12.2008 20:34 | riitta

Suomi on demokraattinen valtio

Meillä lauletaan ja puhutaan Jeesuksesta, koska suurin osa vanhemmista ja lapsista niin haluaa.
Mitä pahaa Muslimille ja ateistille on opetella muiden perinteistä. Siksihän Suomi on niin mahtava maa asua.

10.12.2008 22:17 | Rotta

Demokratia ei ole sama kuin että kaikkien pitää oppia enemmistön haluamat asiat

Eli oletkos itse oppinut muslimien perinteet? Vai oletko tyypillinen tekopyhä kristitty joka vaatii muita toimimaan niin kuin sanoo mutta ei itse toimi?

Minä sentään tiedän muslimien ja useiden muidenkin uskontojen perinteistä sen mitä tästä kristillisyydestäkin. Siksi olenkin ateisti kun kerran kaikkien uskontojen totuusarvo on sama kuin Kalevalan.

11.12.2008 01:30 | Agnostikko

Kristillinen joulu on osa kulttuuriamme

Rotta tuossa aiemmin huuteli siitä, miten joulu ei ole alkujaan kristillinen juhla ja sitä, kuinka kristinusko ei kuulu edes kulttuuriperintöömme.
On totta, että meillä on pitkä historia ja kulttuuriperintö jo ennen kristinuskon saapumista. Mutta suurin osa siitä on kansan mielestä jo ajat sitten unohtunut. Emme edes kunnolla tunne omasta historiastamme kuin vajaan tuhat vuotta. Ja viimeiset tuhat vuotta ovat olleet kristinuskon valtakautta. Jopa kirjakielemme on kehitetty kirkon toimesta ja sitä varten. Kristinuskon osa tuntemamme suomalaisen sivilisaation rakentamisessa on erittäin merkittävä. Mielestäni Rotan väite on melko heikoilla hangilla.

Ja se joulu. Alkujaanhan se tosiaan on sydäntalven juhla, monien jumalien syntymäpäivä ja paljon muutakin. Paljon suomalaisten joulussa onkin esikristillistä perinnettä, mutta suomalaisten enemmistö mieltää joulun kristilliseksi juhlaksi (vaikkei sitä juhlisikaan tai sen sanomasta välittäisi).
Ollessani kuudennella luokalla, koulumme joulujuhlan pääesitys oli Julius Caesarin murha, koska opettajamme ei suostunut ohjaamaan kristillistä ohjelmaa. Esitys oli kyllä hyvä, mutta jouluinen se ei ollut. Kristillinen joulu on osa kulttuuriperintöämme.

Yhtä ahdasmielistä kuin äärimmäinen fundamentalismi, on kaiken uskontoon liittyvän näkeminen pahana.

11.12.2008 01:57 | Apache

Älähän nyt

Kyselin kerran yhdeltä kristityltä että mitä mieltä hän on buddhalaisuudesta. Hän sanoi "on aivan turhaa pyllistellä kivipatsaille" siinä teidän uskomuksenne. MUtta kohta varmaankin väitätte taas samaa laulua "Olemme epäpuhtaita ja syntisiä" ja teemme siksi virheitä.. MIksi uskonto tekee virheitä? Miksi paavilla pitäisi olla (kun on ollutkin) rajaton valta muiden ylitse. Miksi ihmisä on tapettu kun kristillisellä retkillänne päätitte noudattaa jumalan sanaa? Miksi olette tappaneet noitavainojenne aikaan naisia noitina? Jumalan sana on siis murhaa kaikki kuka minua ei palvo? Hieno sana..

11.12.2008 08:36 | AK

Uskonnonvapaus ei Suomessa toteudu

Todellakaan. Huomaahan sen näistä kommenteista jo.

11.12.2008 10:26 | Maria

Joulurauha kaikkialle maailmaan

Valtauskonnon mukaan Jeesus kuuluu mielestäni tärkeänä osana joulun viettoon, koulujen juhlistakaan häntä ei kuulu poistaa. Eikö riitä, että kistityt ovat suvaitsevaisia muita uskontoja kohtaan? Otetaan koulujen juhliin mukaan perinteitä muista kulttuureista ja laajennetaan ajatustapoja!

11.12.2008 10:33 | Rotta

Suomalainen kulttuuriperintö ei ole unohtunut

Kas kun minä en kuullut Ahdista tai Ukosta peruskoulussa vaan vanhemmiltani ja isovanhemmiltani jotka olivat/ovat kuitenkin kristittyjä ja vielä suhteellisen aktiivisia sellaisia. Lisäksi keskikesän juhlaa ja joulua vietetään edelleen hyvin pitkälti samalla tavalla kuin aikana ennen kristinuskoa, vai mistäs Agnostikko luulee että joulukuusi ja kokko ovat peräisin? Noitavainoista?

Alkuperäinen suomalainen kulttuuri siis voi erittäin hyvin ja sen tapoja noudatetaan likimain kaikkialla 'kristityssä' Suomessa. Kuten totesin, Ahtiin lapset törmäävät suunnilleen ensimmäisellä onkimatkallaan.

11.12.2008 11:08 | Rotta

Kristittyjen uskonnonvapaus

on sitä että heillä on vapaus käännyttää muita omaan uskoonsa ja muilla ei ole oikeutta vastustaa sitä

11.12.2008 11:09 | RaH

Jeesusksen synttäreiltäkö Jeesus jätettäisiin pois

Jumalan yhteyteen ei voi synteinensä mennä. Jumala on Pyhä. Hän ei voi sallia vääryyttä kenessäkään, koska vääryys rikkoo ihmistä, Jumalan kuvaa. Myös kristityt ovat syntisiä ja tarvitsevat syntiensä sovittajaa, jonka Jumala viisaudessaan lähetti tänne maailmaan. Jumala valmisti sovituksen itse, koska meistä ihmisistä siihen ei ole. Jeesus on ainut synnitön ihminen, joka kuoli meidän puolestamme syntien sovitukseksi, hyvitys- ja lepytysuhrina ja Hän mahdollisti sen, että voimme tulla Jumalan eteen kuolematta.
Rakkaudessaan Hän antaa meidän valita otammeko Jeesuksen vastaan elämämme vapahtajksi, vai tahdommeko uskaltautua omine ansioinemme Hänen eteensä.
Jeesus on Herra huolimatta meidän mielipiteistämme : )

11.12.2008 11:34 | Rotta

Suomalainen kulttuuriperintö ei ole unohtunut

Kas kun minä en kuullut Ahdista tai Ukosta peruskoulussa vaan vanhemmiltani ja isovanhemmiltani jotka olivat/ovat kuitenkin kristittyjä ja vielä suhteellisen aktiivisia sellaisia. Lisäksi keskikesän juhlaa ja joulua vietetään edelleen hyvin pitkälti samalla tavalla kuin aikana ennen kristinuskoa, vai mistäs Agnostikko luulee että joulukuusi ja kokko ovat peräisin? Noitavainoista?

Alkuperäinen suomalainen kulttuuri siis voi erittäin hyvin ja sen tapoja noudatetaan likimain kaikkialla 'kristityssä' Suomessa. Kuten totesin, Ahtiin lapset törmäävät suunnilleen ensimmäisellä onkimatkallaan.

Mutta suomalainen kulttuuriperintö ei todellakaan ole kristillinen vaan Lähi-Idän kulttuuriperintö on. Nykyiseen kulttuuriimme näyttää tuo kristillisyys osin kuuluvan mutta paljon vähemmässä määrin kuin se alkuperäinen suomalainen kulttuuriperintö johon liittyvät mässäily jouluna sekä joulukuusi ja ryyppääminen keskikesän juhlan aikaan sekä mässäily että kokko. Ihmiset vain kuvittelevat että nykyinen suomalainen kulttuuri olisi kristillistä mutta tosiasia on että suomalainen kristillinen kulttuuri on itseasiassa vain kopio pakanakulttuurista joka täällä vallitsee siis edelleenkin. Riippumatta meidän mielipiteistämme.

11.12.2008 12:16 | Mikael S

Omat perinteet edelleen kunniassa

En ehdi käydä koko ketjua läpi, joten totean vain: me elämme Suomessa, Suomen tapojen ja lakien mukaisesti. Tapoihin kuuluvat eräät perinteet, kuten juuri jouluun liittyvät toimet joita myös rituaaleiksi kutsutaan. Suomi on pääosin ollut kristitty kansakunta kohta tuhat vuotta. Viimeisten 150 vuoden aikana Suomessa on toiminut ja toimii islam-uskoinen tataarivähemmistö. Samoin rinnan sen meillä on juutalainen yhteisö. En ole koskaan kuullut että näiden ryhmien reaktioita olisi tarvinnut pelätä kuluneen 150 vuoden aikana. Miksi ihmeessä nyt pitäisi? Noudatetaan kouluissakin suomalaisia perinteitä!

11.12.2008 13:04 | Rotta

Tavat...

Kummallista että kristinuskon suorittamaa perinteiden tappamista pidetään hyvänä asiana mutta kristinuskon perinteitä ei sitten saisi mikään uusi enää syrjäyttää.

Mutta sitähän se kristillinen suvaitsevaisuus on, suvaitaan vain sitä että muut suvaitsevat kristittyjä mutta sitten ei enää suvaita sitä kun kristittyjäkin vaaditaan suvaitsemaan muita.

Eli tavat ja perinteet muuttuvat, nyt on aika poistaa näitä kristillisiä tapoja jotka eivät enää sovi kansalliseen kulttuuriimme.

11.12.2008 16:02 | Ei

Jesus

JEESUS ON SUURI JUMALAMME JA PALVOMME HÄNTÄ!

11.12.2008 16:16 | Sigrdrifa

Ken jahvea kumartaa, se esi-isille pyllistää!

Kristinusko on tuontitavaraa Lähi-idästä kuten islam, ateismi ja marxismi-leninismikin. Kristinusko on suomalaista perinnettä yhtä vähän kuin ramadan tai lokakuun vallankumouksen muistopäivä. Tyypillistä suomalaista nöyristelyä pyllistää kalevalaiselle perinteellemme, talvipäivänseisaukselle ja valon juhlalle, ja palvoa kirkoissa hepreankielisillä hoosiannoilla seemiläistä kamelinkasvattaja-jahvea, tuota esi-isämme lähetysmiekalla nöyryyttänyttä viekasta aavikkopirua.
Joulua, suomalaista valon juhlaa voisi jatkossa juhlia tuikkaamalla jahvennuolentabunkkerit tuleen!

11.12.2008 18:14 | Sibirjak

Tulevaisuudennäkymä

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Se on apinointia, jota siis harrastavat apinat. Ranska, jossa on tällä hetkellä Euroopan suurin islamilaisvähemmistö, on mielestäni hyvä esimerkki siitä mihin päästään, kun yritetään kieltää Jumala ja halutaan olla toisia kohtaan tasa-arvoisia ja suvaitsevaisia. Sellaista mellakointia ilmeisesti haluavat tännekin nämä kaikki tasa-arvospesialistit. Uskoisin, että tänne tulleet todelliset pakolaiset haluaisivat mielummin oppia rauhallisesta suomalaisesta kulttuurista kuin olla kohta taas samassa tilanteessa, mistä juuri ovat lähteneet karkuun. Suomalaiset valitettavasti vain eivät halua välittää kulttuuriaan eteenpäin. Vaan eipä sisänsä. Tähän malliin kun jatketaan, niin pian on täälläkin afrikkalaisia ja kaukoidän ihmisiä lähetyssaarnaajina ja ehkä silloin Jumalan armosta tilanne täälläkin on muuttunut jo niin tukalaksi, että alkaa suomijörriköille Jumalan sana kelpaamaan.

12.12.2008 08:50 | Olli

En enää tarvitse.

Jo muutaman vuoden esimerkiksi Helsingin Pikku-Huopalahden ala-asteella on tämä uskontopuoli heittänyt kuperkeikkaa. Monikulttuurisuuden nimissä jätetään jouluvirret sun muut.
Korvaava "joulukirkko" Meilahden kirkossa oli pari vuotta sitten omituisen papin kehittämä näytelmä. Ajattelin soittaa sairaalaan, mutta jätin sen sitten.
Menin silloisen kirkkoherran luo, ja erosin kirkosta samantien.
Toisaalta. En myöskään usko joulupukkiin, eikä James Bondiakaan ole olemassa. Höpötystä ja tekopyhyyttä kaikki.
Nyt on oikeastaan helpottunut olo. Kirkko ratkaisi puolestani asian, eikä tarvitse olla näiden jeesusten ja neitsytmaarioiden kanssa missään tekemisissä,

12.12.2008 08:52 | Rotta

Uskovien kaksinaismoralismi

Joku tuossa kirjoitti kuinka huonoa on nähdä kaikki uskontoon liittyvä pahana. Sibirjak:in juttu kertoi kuinka pahaa kaikki uskontoon littyvä oikeasti on, eli hän on selvästikin kristitty mutta pitää omaa uskontoaan niin oikeana että näkee kaikki muut uskonnot ja niihin liittyvät asiat pahoina.

Eli ei tarvitse edes olla ateisti nähdäkseen kaiken uskontoon liittyvän pahana, johan useimmat uskovaiset näkevät kaiken muihin uskontoihin liittyvän pahana. Mutta täyttää kakisnaismoralismin merkit, eli omaan uskontoon sovelletaan eri kriteereitä kuin toisten.

12.12.2008 10:06 | Marja Nykvist

Suomalaiset ulkomaille?!

Jos suomalaiset joutuisivat pakolaisiksi esim. muslimi maihin - lopetettaisiinko siellä kouluissa Allahin kunnioittaminen meidän suomalaisten vuoksi?

12.12.2008 11:48 | Kalle K

Joulu on vain kristillinen juhla

Joulu on vain ja ainoastaan kristillinen juhla. Kouluissa joissa juhla ei ole kristillinen tai kristillisyyttä kartetaan kuin spitaalia, niin koko joulun ja joulujuhlien viettäminen pitäisi lopettaa! Jo joulujuhlan viettäminen on kristillisen kulttuurin tuote. Mielestäni kaikenlaisen nöyristelyn voi jättää pois ja lukea jouluevankeliumin jne isäntämeiningillä eikä millään suomalaisella anteeksi että olen olemassa ja anteeksi että olen krstitty tyylillä.

12.12.2008 13:07 | arg

Jeesus kehiin!

Kyllä osa vanhoista perinteistä tulee säilyttää. Kuitenkin se on tärkeä osa valtauskontoamme!! Turha tästä jauhaa, mutta sitä mieltä ollaan. Vai pitäisikö sitä juhlia kaikkien uskontokuntien juhlia?!?!?!?! Koulu olisi ainakin kirjaimellisesti yhtä juhlaa.

12.12.2008 13:43 | Rotta

Joulu on oikeasti joulu eikä mikään uskonnollinen juhla

Jo pelkkä termi sen kertoo, Suomen sana joulu on pakana-aikojen termi. Ennen kristinuskoa joulua juhlittiin kokoamalla ylimääräiseksi arvioitu ruoka talven pimeimmälle ajalle mässäiltäväksi. Juhlan aihe oli se että valoisan aika alkoi taas pidentyä.

Eli kristillisyys pois koulujen joulujuhlista ei oikeastaan merkitse itse juhlan kannalta muuta kuin että Raamattuun liityvät esitykset jäisivät pois kuten myös kristinuskoon liityvät virret. Joululauluja ja yleensä jouluun liittyviä näytelmiä on ihan tarpeeksi ilman kristillisiä juttujakin.

Kristinuskon juhlat kun ovat kaikki kopioita pakana-aikojen juhlista.

12.12.2008 14:42 | piis änd laav

Vastaukseksi aikaisempiin kommentteihin...

Te kristityt vietätte joulua, miten ikinä sitten haluatte, ja se on täysin ok minulle; me muslimit vietämmä ramadania omalla tavallamme. Muslimeilla on ollut vapaus olla osallisumatta koulussa kristillisiin tapahtumiin eikä kristittyjen tarvitse ottaa osaa muslimien juhliin. Me eletään kuitenkin kaikki yhdessä Suomessa niin eikö voitaisi yrittää elää sovussa, muslimit, kristityt, ateistit ja muut? Muslimimaahanmuuttajana olen saanut kuulla suomalaisilta todella törkeitä kommentteja uskontooni ja kansalaisuuteeni liittyen mutta en ole niin typerä, että alkaisin syytellä kaikkia suomalaisia, kristittyjä tai kristinuskoa muutamien ääritapausten takia. Jokainen täysijärkinen ihminen tietää, että on hyviä kristittyjä/muslimeja/suomalaisia/maahanmuuttajia ja valitettavasti aina myös niitä huonoja krist./musl./suom./maahanm. Suurin osa muslimimaahanmuuttajista kunnioittaa suomalaisia tapoja eikä yritä millään tavoin muuttaa niitä koska ensinnäkin islam kehoittaa suvaitsevaisuuteen ja toiseksi niin me haluaisimme meitäkin kohdeltavan. Uskovaisena osaan kunnioittaa kristittyjä tapoja, vaikka en pitäisikään niitä oikeina ja minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kouluissa vietetään joulua kristillisejä juhlana, kunhan juhlaan ei odoteta meidän muiden osallistuvan.

Toivoisin, että te muutamat ateistit, jotka olette melko raivoisan tuntuisia kommentteja kirjoittaneet, osoittaisitte hieman suvaitsevaisuutta sekä meitä muslimeja että kristittyjä kohtaan, vaikka olettekin hyvin eri mieltä kanssamme.

Jumala ohjaa totuuteen sen, joka totuutta etsii; totuutta on yksi mutta mielipiteitä loputtomasti,
rauha kaikille!

12.12.2008 17:32 | Kasvattamisen ammattilainen

Toimii

Onhan tätä jo pyöritetty maatamme monikulttuurisemmissa ympäristöissä erinomaisella menestyksellä jo vuosikausia kuten Kanadassa. Tutkimustulokset ovat vakuuttavia suvaitsevaisuus ja eri kulttuurien yhdessä toimiminen lisääntyy merkittävästi tärkeässä kasvatuksellisessa vaiheessa ja samalla sidos ja kiinnostus oman perimän kulttuuria ja uskontoa kohtaan (joidenkin väittämän mukaan) sen luontaisessa sosiaalisessa ympäristössä - kotona, perheen ja ystävien kesken - vahvistuu. Eteenpäin vaan rohkeasti.

12.12.2008 17:49 | joulutonttu

ootteko ihan jarjissanne

Luin aika monta kommenttia joulunvietosta ja tulin siihen tulokseen, etta osa teista on psykiatrisen hoidon tarpeessa. Jouluhan on nimenomaan Jeesuksen juhla. Miksi ette voi hyvaksya sita? Eiko kenties ole ketaan jonaka kanssa juhlia , vain pullo ja katkeruus on jaanyt jaljelle....

12.12.2008 19:48 | Rotta

Vai järjissämme...

Olemme toki. Sen sijaan henkilöt jotka uskovat olemattomiin eivät kyllä ole. Joulu on joulu ja yli 99% ihmisen olemassaoloajasta kenenkään jouluun ei ole liittynyt Jeesus eikä Jumala. Jeesus kuuluu jouluun yhtä paljon kuin lumipallo saunaan.

12.12.2008 21:58 | Hyvää joulukuuta. :)

Jeesustelu - Suoraan verrannoillinen syrjäytyneisyyteen

Mitä tapahtuu ihmiselle jonka ympärillä kaikki muut harrastavat jotain muinais-uskontoa missä ei ole mitään järkeä. Hän menee itteensä, eikä tule ulos.
Harrastakoon, mutta olishan se kiva että harrastavat sitten jossain rakennuksessa joka on siihen tarkoitettu.

12.12.2008 22:03 | H.Jätkä

Mutta sallittaisiinko kristityille suomalaisille vapaus uskoa, että joulu on jeesuksen syntymäjuhla..

Uskon itse, että joulua vietetään juuri Jeesuksen syntymän johdosta.

Haluaisin, että meitäkin kunnioitetaan, jotka lapsenomaisesti uskovat, että on olemassa tuonpuoleinen, jonka Jumala on luonut.
Se ei ole tähänkään asti ketään vahingoittanut, että koulun juhlissa on laulettu virsiä. Muissakin maissa ja kulttuureissa uskonto näkyy, suomalaiset häpeävät jeesustelua.

Ja sen sanon, että jokainen, joka kokee virret koulun juhlissa sopimattomiksi, voi jäädä juhlista pois. Kyllä vieraasta maasta muuttaneiden täytyy sopeutua, vaikka eivät itse eläisikään kyseisellä tavalla.

12.12.2008 23:01 | Mirja Virtanen

Miksi ihmeessä?

Annetaan kaikille täysi vapaus uskoa tai olla uskomatta nimenomaan Jeesukseen. Itse uskon, mutta kaikkien ei tarvitse uskoa. Ollaan suvaitsevaisia mutta myös niin päin, että me suomalaiset voimme säilyttää omat tapamme, tottumuksemme ja kulttuurimme aivan ominamme, ilman, että kukaan maahanmuuttaja määrää mitä me teemme ja miten juhlimme. Suvaitaan siis molemmin puolin. Mitä he tykkäisivät, jos me menisimme vaatimaan, että nyt on kaikki rukoushetket ja huudot minareeteista lopetettava, koska ne meitä loukkaavat ja häiritsevät?

13.12.2008 01:05 | Bored.

Jeesusteluako?

Kukin nyt voi uskoa mihin haluaa. Minusta mitään jesseilyä ei tarvitse kieltää minkään "monikulttuurisuuden" varjolla, mutta liika tuputtaminen ei sovi. Lapset voivat uskoa joulupukkiin, lapsenmieliset Jeesukseen.

13.12.2008 11:51 | Rotta

Joulu nyt vain ei ole Jeesuksen syntymäjuhla

Koska jos olisi, olisi joulunvietto alkanut vasta kristinuskon aikaan. Mutta koska joulua on vietetty kauan ennen kuin tuo väitetty Jeesus on arvioutu syntyneeksi, ei joulu mitenkään voi olla tämän syntymäjuhla vaan jotain ihan muuta.'

Mutta saatte toki uskoa että se on kunhan pidätte uskonne omana 'tietonanne' ettekä yritä väenväkisin julistaa uskoanne oikeaksi kuten tuossa muutamat yrittävät.

Eli joulu on Jeesuksen syntymäjuhla taruissa aivan kuten niissä vain Joulupukkikin jakaa lahjoja lentävästä reestä. Todellisuudessa Jeesus ei jouluunkaan kuulu.

13.12.2008 14:39 | Meikäläinen

Luulenpa vain...

että koulujen joulujuhlien poistamista eivät ole niinkään ajamassa maassamme olevat muslimit kuin monikulttuurisuuden väärin käsittäneet täti-ihmiset, jotka muiden kulttuurien loukkaamisen pelosta ovat valmiit unohtamaan, missä maassa itse asuvat. Annettakoon muslimien jättäytyä joulujuhlista pois, jos heistä niin on parempi, mutta älköön kiellettäkö joulujuhlaa valtaväestömme lapsilta. Tuskin sitä muslimitkaan meiltä vaativat. Ovat omatkin maastamuuttajamme aikoinaan joutuneet sopeutumaan uusien asuinmaidensa tapoihin rupeamatta vaatimaan kantaväestön sovittautumista suomalaisiin tapoihin.

13.12.2008 16:48 | kalle

Naamiaisiin ilman pukua

Joulu ilman jeesusta on kuin naamiaiset joissa on pukukielto tai pääsiäinen ilman suklaamunia tai itsenäisyysjuhlat ilman tanssiaisia. Juhlat ovat aina paremmat, jos niillä on teema. Se, liitämmekö juhlaan jonkin mielikuvan jonka ankkuroimme johonkin mielivaltaiseen tarinaan, on toissijaista. Kullakin omat mielikuvansa siitä mikä on oikein, pyhää, kivaa. Antaa olla, herra jestas!

15.12.2008 13:28 | mammax4

perinteet pitää säilyttää

En voi ymmärtää, miksi Suomessa halutaan tänne tulleiden pien vähemmistöjen mukaan sopeuttaa Suomalaisia muiden kulttuureihin. Kun Suomesta muutetaan ulkomaille asumaan, eihän sielläkään aleta kantaväestöä sopeuttaa Suomalaisten tavoille?? Muualta tänne tulleet varmasti ymmärtävät, että maassa maan tavalla. Ja oppivat näin elämään paremmin, kun Suomessa pidetään kiinni oman kulttuurin arvoista ja perinteistä.

15.12.2008 14:13 | Agnostikko

Saako perusteluja?

Rotta pauhaa siitä, kuinka joulu ei ole alkujaan kristillinen juhla. Se on myös totta. Mutta ero onkin siinä, että aiemmin palvottiin muita jumalia ja henkiä. Omien puheidesi perusteella, sinun pitäisi myös vastustaa mainostamaasi alkuperäistä joulua, joka on yhtä uskonnollinen kuin on kristillinenkin. Vai rajoittuuko sotasi vain nykyisin läsnä olevia uskontoja ja mytologioita vastaan?

Ja tosiaankin sanoin aiemmin, että "Yhtä ahdasmielistä kuin äärimmäinen fundamentalismi, on kaiken uskontoon liittyvän näkeminen pahana." Sanon niin nytkin. Ja en siis ole uskovainen mihinkään suuntaan, kuten nimimerkistä voi päätellä.

15.12.2008 18:10 | MaTrIX

Vihattu Jeesus

Kristinusko on vihattu ja tämä ei tule muuttumaan ennen Jeesuksen takaisinpaluuta. Viha Jeesusta kohtaan vain kasvaa.. näin raamatussa lukee ja näin asiat etenevät, minkäs sille voi. Saatana vihaa ihmistä ja haluaa lietsoa vihaa. Toivottavasti edes jokunäkee valonpilkahduksen tässä ääri ajattelioiden vyyhdessä. Joku VIHAA Jeesusta joku RAKASTAA, näi se on ennenkin ollut. Oletteko huomannut että Jeesus julistuksen opetuksen vähettyä yhä useampi ihminen on vaipunut masennukseen? Yhä enemmän avioeroja, yhä enemmän pahoinvointia. Te ja minä tarvitaan Jeesusta. Raamatun mukaan sanoma rististä on hullutus niille jotka kadotukseen joutuvat ja meille jotka uskomme se o Jumalan voima.Tässä keskustelussa se onkin käynyt hyvin ilmi XD. Mitä kukaan häviää jos uskoo Jeesukseen.. ei mitään.. siinä voi vain voittaa.. hyvää joulua :D

Kirjoita kommentti:
Otsikko
Kommentti
Nimi
Voit kommentoida tekeillä olevia juttuja, kunnes niiden deadline umpeutuu. Juttuja julkaistaan Vartissa ja Metrossa.